Index Vakbarát Hírportál

Tovább száguld a volt magyar kapitány futballcsapata

2019. február 18., hétfő 11:40

Vasárnap is nyert, így már öt mérkőzés óta veretlen és a 10. helyre jött fel a belga első osztályban szereplő Excelsior Mouscron Bernd Storck irányításával. Mivel már 15 pontra került az utolsó helyen álló Lokerentől, így már nem is eshet ki.

A Mouscron hat vereséggel kezdte az idényt, utolsó is volt. Ekkor mondtak fel Laurent Demolnak, és nevezték ki a korábbi magyar szövetségi kapitányt, Bernd Stockot. A német szakember irányításával rögtön az első meccset megnyerték. A csapat utána még elszenvedett néhány vereséget, de az év első öt meccsét megnyerte, ezzel be is biztosította a bennmaradást.

Storck szerint teljesítették a küldetést, hiszen az alapcél az volt, hogy benntartsa a csapatot az élvonalban. A volt kapitány szerint mindenkit megleptek azzal, hogy ilyen gyorsan sikerült elérni a célt.

A sikerek hatására a belga sajtóvélemények szerint Storck ennél egy sokkal komolyabb csapatban folytathatja majd nyáron, a Mouscronnal 1+1 éves szerződést írt alá, így a szezon végén maga dönthet a távozásról, vagy a maradásról.

Storck korábban a Hertha, a Wolfsburg, a Partizan, majd a Borussia Dortmund másodedzője volt. Később dolgozott Kazahsztánban és Görögországban is. Magyarországon előbb az U20-as válogatottat irányította, amellyel a 2015-ös vb-n a csoportkörből túljutott, de a szerbekkel szemben kiesett.

Ezután a felnőtt válogatott kapitánya lett, amellyel a 2016-os Európa-bajnokságra jutott ki. Csoportelsőként ment tovább, majd a belgáktól az egyenes kieséses szakasz első meccsén vereséget szenvedett.

Rovatok