Index Vakbarát Hírportál

Szalai Ádám 50. Bundesliga-gólját szerezte

2019. április 20., szombat 22:45

A Hoffenheim kiütéses, 5-2-es győzelmet aratott a Schalke ellen a Bundesliga 30. fordulójában. Az öt hoffenheimi gól közül az egyiket Szalai Ádám jegyezte.

tt

A Hoffenheimmel 25 percig tudott lépést tartani a Schalke, ekkor jött az első gól, Belfoldil talált be, majd a félidő végén Kramaric növelte az előnyt.

A második félidőben egy büntetővel szépített a Schalke, de ezután szétszedte a vendégcsapat. A 65. percben a csereként beálló Szalai növelte kettőre a különbséget. A jobbszélen Belfodil keverte meg a védelmet, majd pontos beívelését a magyar csatár fejelte a kapu bal alsó sarkába az ötösről.

Szalainak ez volt a szezonban az ötödik bajnoki gólja, de a legutóbbit pont fél évvel ezelőtt, 2018. október 20-án szerezte. Mostani találata egyben 50. Bundesliga-gólja is volt.

A Hoffenheim továbbra is nagy iramot diktált, a negyedik góljánál is szétfutották támadói az ellenfelet, a végén pedig Kramaric önzetlenül lepasszolt Amirinek. A 79. percben Belfoldil csapott le egy átadásra, ha már a védők nem mozdultak rá, a lepattanó labdát az ötösön belül tehette kapura. A 90. még Burgstaller csökkentette a különbséget, így lett 5-2.

A Hoffenheim ötven pontjával a hatodik a bajnokságban, de még reális esélye van a negyedik hely megszerzésére is.

Bundesliga, 30. forduló:

vasárnap játsszák:
SC Freiburg-Borussia Dortmund 15.30
Hertha BSC-Hannover 96 18.00

Tabella:

(Borítókép: Dean Mouhtaropoulos/Bongarts/Getty Images)

Rovatok