Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid győzelmét Benzema és a bakiparádézó bilbaói kapus szállította

2019. április 21., vasárnap 18:53 | aznap frissítve

A nemzetközi kupaindulást érő helyezésért hajtó Athletic Bilbao ellen még hazai pályán sem számíthatott könnyű meccsre a Real Madrid, és az első félidő igazolta is ezt a várakozást. Zinadine Zidane csapata 0-0-s eredménnyel vonulhatott az öltözőbe a szünetben, az eredménnyel nyilvánvalóan a vendégek lehettek elégedettebbek.

A második félidőben aztán gyorsan változott a helyzet, Karim Benzema 47. percben megszerezte a Realnak a vezetést, a francia csatár erős, de nem különösebben jól helyezett fejesébe Iago Herrerin csak beleérni tudott, védenie azonban nem sikerült.

A hazaiak első góljáért még talán túlzás volna a Bilbao kapusát szidni – bár védhetőnek tűnt a fejes –, Benzema második góljánál viszont látványosan nagyot bakizott Herrerin. Borzasztó ütemben mozdult ki egy szögletnél, és alászaladt a labdának, Benzemának pedig nem maradt más dolga, mint az üres kapuba fejelni, amit meg is tett, ezzel kétgólosra növelve csapata előnyét.

És a Herrerin-shownak még mindig nem volt vége, a vendégek kapusa a 90. percben söprögetővé előlépve próbált meg tisztázni csukafejessel egy indítást, ám a labdát épp csapattársába fejelte, akiről Benzema elé pattant a labda, ő pedig köszönte szépen, és az üres kapuba emelt.

real

A nap többi mérkőzéséről ebben a cikkünkben számoltunk be.

tab

Rovatok