Index Vakbarát Hírportál

A tökéletes gólhelyzet flegmaságba és óriási mentésbe fulladt

2019. április 22., hétfő 22:21

A Napoli vezetett, majd egy tökéletes gólhelyzetet is elszórakozott, végül 2-1-re kikapott az Atalantától az olasz futballbajnokság 33. fordulójában.

Lőlap?

A bajnoki cím már eldőlt a Serie A-ban, de a második helyért reálisan a Napoli és az Internazionale csatázhat a hátralévő öt fordulóban. A Napoli kilenc ponttal mehetett volna el egy győzelemmel, de Carlo Ancelotti csapata elszalasztotta a lehetőséget.

A Napoli a 28. percben jutott vezetéshez, amikor Dries Mertens érkezett tökéletesen a keresztlabdára egy jobb oldalon végigfutó akció végén. 

A hazai csapat a második félidő elején 2-0-s vezetéshez is hozzájuthatott volna, ha kevésbé elbizakodott Arkadiusz Millik. A Napoli-csatára egy jó kiugratással maga mögött hagyott két védőt, majd a kifutó kapust is átpöckölte. A labda az üres kapu felé tartott, a leálló Millik már ünnepelte volna magát, amikor Andrea Masiello elérte a labdát, és kivágta a gólvonalról. 

Az esetet gólkamerával is visszanézték, ott derült ki, hogy Masiello kicentizte a helyzetet, a labda nagyobbik része már a gólvonalon túl volt. 

Az Atalanta-védő ezzel aztán a meccs hősévé is vált, mert előbb Zapata szépített a 69. percben, majd a 80. percben Pasalic góljával az Atalanta meg is nyerte a meccset.

Az Atalanta ezzel a győzelemmel az ötödik helyre jött föl, 56 pontos, ahogy a negyedik helyen álló AC Milan is.

Serie A, 33. forduló:

tabella

Rovatok