Index Vakbarát Hírportál

"Szaros olasz" miatt tört ki a balhé a Chelsea–Burnley-n

2019. április 23., kedd 15:41

Vizsgálat jöhet a Premier League-ben a hétfő esti Chelsea-Burnley-n történtek után, a hazaiak edzője ugyanis állítja, az ellenfél stábjából "szaros olasz"-nak nevezték őt.

Az ESPN cikkéből nem derül ki, ki vagy kik szidalmazhatták így az olasz Chelsea-trénert, Maurizio Sarrit, de az biztos, hogy a meccs végén balhé tört ki. A pályán a játékvezető még le tudta csillapítani a dulakodó játékosokat, illetve elküldte a kispadtól Sarrit, a lefújás után viszont folytatódott a lökdösődés.

Az öltözőlejárónál a Burnley és a Chelsea kapusedzője veszett össze, illetve a Chelsea-futballista Antonio Rudiger, aki civilben volt, mert sérülés miatt nem is nevezték a meccsre. Az egészet az robbanthatta ki, hogy Sarrit a fent idézett összetétellel illették.

Sikerült megfékezni az indulatokat, de Sarri kihagyta a kötelező sajtótájékoztatót, másodedzőjét, Gianfranco Zolát küldte maga helyett, aki elmondta, panaszt tesznek a futballszövetségnek.

A meccs 2-2 lett, ami remek eredmény a Burnley-nek, nem jó viszont a Chelsea-nek, ráadásul már az első félidő hajrája előtt ennyi volt az állás, és a vendégek onnan leginkább arra figyeltek, hogy ezt megtartsák. Húzták az időt, az ötperces hosszabbításban pedig végképp arra mentek, hogy álljon a játék, a hazaiak meg amatőr módon bedőltek ennek: négy perc elment rendezkedéssel, utána a bíró plusz egy percet tett rá.

A Chelsea a Bajnokok Ligájáért küzd a Tottenhammel, az Arsenallal és a Manchester Uniteddel, az iksz miatt az első kettőnél rosszabb helyzetben van, és utóbbival szemben is leginkább csak jobb gólkülönbsége jelenthet némi előnyt.

a

Rovatok