Index Vakbarát Hírportál

Az Atlético elnapolta a Barca bajnokavatását

2019. április 24., szerda 22:32 | aznap frissítve

Simán nyert kedd este a Barcelona a spanyol bajnokságban, amivel 12 pontosra nőtt az előnye a tabellán, bajnoki címet azonban csak akkor ünnepelhettek volna, ha szerdán hazai pályán nem nyer a Valencia ellen a második helyen álló Atlético Madrid. A vendégek mindent meg is tettek a győzelem érdekében, de végül 3-2–re alulmaradtak, úgyhogy a Barca egyelőre még nem ünnepelhetett bajnoki címet.

Az Atlético már rögtön az elején bekezdett a meccsen, Morata a kilencedik percben volt eredményes, aztán bő tíz perccel később ismét betalált, de ezt végül les miatt nem adta meg a játékvezető. A Valencia még az első félidőben tudott válaszolni, Gameiro talált be, de a második félidő elején Griezmann egy fejessel visszaszerezte a vezetést a hazai csapatnak.

Ezután jó darabig csak a sárga lapok gyűltek, a 77. percben viszont Saúl kezezett a saját tizenhatosán belül, ezzel pedig némi videózás után büntetőhöz jutott a Valencia, amit Dani Parejo be is vágott.

Sokáig végül nem örülhetett a Valencia, Correa négy perc múlva megint vezetést szerzett a hazai csapatnak, erre pedig már nem érkezett válasz, így az Atlético Madrid megszerezte a három pontot, a Barca pedig egyelőre még nem koncentrálhat maximálisan a BL-re.

A többi szerdai meccsen az Athletic Bilbao 1-0–ra verte a Leganest, az Espanyol 1-1–et játszott a Celta Vigóval, a Levante pedig 4-0–val ütötte ki a Betist.

tabella

Rovatok