Index Vakbarát Hírportál

A Manchester City átgázolt a Watfordon, 6-0-val övé a FA-kupa

2019. május 18., szombat 20:15

A Manchester City 6-0-ás győzelemmel ütötte ki a Watfordot az FA-kupa fináléjában, ezzel Pep Guardiola csapata négy trófeát szerzett a szezonban.

Raheem Sterling mesterhármast szerzett, mellette még David Silva, Gabriel Jesus és Kevin De Bruyne vette be Gomes kapuját. A Watford brazil kapusának ez volt pályafutása utolsó mérkőzése. 

Pep Guardiola 10 éves, első osztályos edzői pályafutásának ez volt a 26. trófeája, a Manchester Cityvel pedig az ötödik.

A Citynek a szezonban már a negyedik trófeáját szerezte meg, augusztusban az angol szuperkupát, februárban a Ligakupát, múlthéten pedig a bajnokságot nyerte meg, így a mostani sikerrel együtt az összes hazai sorozatukat megnyerték. Erre korábban még egyetlen angol klub sem volt képes.

A következő döntőig csak három hónapot kell várni, a Community Shield, vagyis a szuperkupa-döntőjében a bajnokság második helyezettjével, a Liverpoollal csapnak össze a Wembley Stadionban.

A világ legrégebbi labdarúgó-sorozatának, az angol FA-kupának a 138. döntőjét rendezték szombat délután a Wembley Stadionban, ahová 85 néző ment ki. Az idei finálé két résztvevője a már bajnok Manchester City és a Watford volt. A City korábban ötször nyerte meg a kupát, legutóbb 2011-ben, a Watford eddig egyszer jutott döntőig, de 1984-ben alulmaradtak az Evertonnal szemben.

Guardiola ezúttal kihagyta a kezdőből Sergio Agüerot és Kevin De Bruynét, ahogy Leroy Sanét is. A német válogatott szélső idén kiszorult a City kezdőcsapatából, a legfontosabb meccseken többnyire csak csereként kapott lehetőséget.

Az első gólra a 26. percig kellett várni, David Silva és Raheem Sterling a tizenhatoson belül fejelgettek egymással, aminek végén Silva lőtte a labdát a kapuba.

 A City nem állt vissza a vezetés után, a 38. percben Bernardo Silva emelt Gabriel Jesushoz, aki a rosszul kimozduló Gomes kapus mellett elgurította a labdát, ami valószínűleg a kapuban kötött volna ki, de a gólvonalról Sterling még a hálóba bombázott, így hivatalosan ő szerezte a gólt. A szünetig több gól már nem esett.

Az 55. percben Riyad Mahrezt De Bruyne váltotta, a belga irányítónak mindössze hat perc kellett a góllövéshez. Az ellentámadás végén Gabruel Jesus hozta kihagyhatatlan helyzetbe De Bruynét, aki egy csellel még elfektette Gomest, és a hálóba passzolt.

A negyedik gól mintha csak az előző visszajátszása lett volna, csupán a vége volt más. Jesus ezúttal nem akart önzetlen lenni, és maga fejezte be az akciót, a gólpasszt most De Bruyne viszonozta.

A döntő érdemi része ezzel el is dőlt, a mérkőzést utolsó percei újra Sterlingé voltak. A 81.-ben Bernardo Silva rúgatott vele gólt.

Majd 6 perccel később  De Bruyne a jobb szélről passzolt Sterlinghez, akinek az első lövését Gomes még bravúrral a kapufára ütötte, de a kipattantó labda pont Sterling elé került, akinek másodjára már nem volt nehéz gólt szereznie.

Raheem Sterling a negyedik játékos, aki mesterhármast ért el a FA-kupa döntőn, erre legutóbb 1953-ban volt példa, akkor a Stan Mortensen, a Blackpool csatára lőtt hármat a Boltonnak.

1903 óta nem volt példa arra sem, hogy egy csapat hat gólt szerezzen a döntőben, akkor a Bury 6-0-ra győzte le a Derby Countyt. A döntőn az is eldőlt, hogy a Premier League hetedik helyezettje, az újonc Wolverhampton Wanderers indulhat a következő Európa Liga-szezon selejtezőjében.

Rovatok