Index Vakbarát Hírportál

Ha rövid a karod, toldd meg a bárddal

2018.04.24. 10:25

A Toronto 3-1-re győzte le a Bostont az NHL főcsoport-elődöntőjében, ezzel kiharcolta a mindent eldöntő hetedik meccset, amelyet Bostonban játszanak csütörtök hajnalban. A Toronto kapusa, Frederik Andersen 33 lövésből 32-szer védett, a dán kapus döntő érdemeket szerzett a Toronto hazai győzelméből. Egyszer már a jégen ülve, a bárdjával csapott bele a korong útjába, ezzel megakadályozva a gólszerzést. Hatalmas védés volt.

A Maple Leafs összesítésben 0-2-re, majd 1-3-ra is állt a Bruins ellen, most mégis 3-3-ról várja a továbbjutásról döntő hetedik mérkőzést, amelyet szerdán Bostonban rendeznek. A találkozón gyászszünetet tartottak a torontói gázolásos tragédiában hétfőn meghalt tíz áldozat emlékére. (Egy furgon a járdán lévő gyalogosok közé hajtott, további tizenöt ember megsérült.)

A Washington Capitals bejutott a főcsoport-elődöntőbe, miután a Columbus Blue Jackets elleni párharc hatodik meccsén vendégként három góllal győzött. A Capitalsba Alekszandr Ovecskin két gólt szerzett, míg a kapus Braden Holtby 38 lövésből 35-öt hárított. Ovecskin az 50. playoffgólját ütötte, ezzel az NHL aktív játékosai között holtversenyben az ötödik helyre jött fel. A listán a Toronto hokisa, Patrick Marleau az első 70-nel.

A Washington 0-2-ről fordította meg a Blue Jackets elleni párharcot, és készülhet a folytatásra. A Capitals ellenfele a rájátszás második fordulójában a címvédő Pittsburgh Penguins lesz. A két csapat tavaly és két éve is a főcsoport elődöntőjében találkozott, előbb 4-2-re, majd 4-3-ra nyert a Penguins, amely ezek után megnyerte a bajnokságot.

Eredmények, főcsoport-negyeddöntők:

Kelet:

  • Columbus Blue Jackets-Washington Capitals 3-6

A párharc végeredménye: 4-2 a Washington javára.

  • Toronto Maple Leafs-Boston Bruins 3-1

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-3



Rovatok