Index Vakbarát Hírportál

Kilenc éve várt kézis győzelem Szegeden

2017. november 19., vasárnap 19:31

A MOL-Pick Szeged magas színvonalú mérkőzésen három góllal legyőzte a Barcelonát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 8. fordulójában, vasárnap, jelentette az MTI. A Szeged 2008 márciusa óta először tudta legyőzni a spanyolokat.

A hazaiak a legutóbbi öt mérkőzésükből csupán kettőt nyertek meg: a közelmúltban kikaptak az NB I rangadóján a címvédő Veszprémtől, majd a Bajnokok Ligája csoportkörében a német Rhein-Neckar Löwen és a francia HBC Nantes is legyőzte őket.

Először a szegediek tudtak két góllal vezetni a 13. percben (7-5). A katalánok azonban zárkózni tudtak, 8-8-nál egyenlítettek is, ám ezt követően állva hagyta őket. Előbb három- (11-8), majd négygólos (14-10) különbséget alakított ki néhány barcelonai hibát kihasználva a hazai csapat. A szünetben 16-13 volt. 

A szünet után négy perc alatt ledolgozta háromgólos hátrányát a feljavuló Barcelona, a szegedieknek majdnem öt percre szükségük volt, első góljukhoz. A katalán csapat így gyorsan átvette a vezetést, és 20-18, majd 22-20-nál két gól volt az előnye.

A Szeged kijött a hullámvölgyből, fordított (23-22), majd egészen hajráig nem tágítottak egymás mellől a csapatok.

Az 53. percben aztán a mieink újítottak, 25-25 után ugyanis egy emberelőnyt kihasználva három találattal - köztük egy üres kapus góllal - elléptek riválisuktól, és innen már nem engedte ki kezéből a vezetést. A találkozót egy megpattanó időntúli szabaddobásból szerzett góllal zárta a Szeged.

Ezen a meccsen tért vissza Magyarországra Aron Pálmarsson, aki 2015-től két szezonon át a Veszprémet erősítette, de idén nyáron viharos körülmények között távozott. Az izlandi játékos három gólig jutott.

Eredmény, férfi Bajnokok Ligája, 8. forduló, A csoport:

Az A csoport állása:

A csoportok győztesei a negyeddöntőbe, a 2-6. helyezettek a nyolcaddöntőbe jutnak.

Rovatok