Index Vakbarát Hírportál

Érdi kézis lőtte a legtöbb gólt az Eb-n

2018. december 17., hétfő 09:45

Az Érdi HC női kézilabda csapatának jobbszélsője, Katarina Krpez Slezak lett a vasárnap véget ért Európa-bajnokság legeredményesebb játékosa. A szerb kézis hat meccsen 50 gólt dobott, öttel többet, mint a nyolc meccsen pályára lépő román Eliza Iulia Buceschi.

Krpez Slezak ráadásul 70 lövésből érte el az ötven gólt, ami 71 százalékos dobásátlagnak felel meg. A legjobbak közül ennél jobb átlaggal csak a franciák Európa-bajnoka, Estelle Nze Minko büszkélkedhet, aki 46 lövésből 38-szor talált be, ez 83 százaléknak felel meg.

A góllövőlista harmadik helyén a szintén román Cristina Neagu végzett 44 góllal, míg a legjobb magyar a holtversenyben 15. helyen végző, de az átlövők között a legjobbnak választott Háfra Noémi lett 27 góllal, 47 százalékos hatékonysággal.

A legtöbb gólpasszt az orosz Anna Vjahireva adta, a kanadai tabellán is ő végzett az élen 43 góllal és 41 assziszttal. A kapusoknál a védéshatékonyság alapján a norvég Silje Solberg lett a legjobb 40 százalékkal. Ezen a listán Bíró Blanka 33 százalékkal a hatodik lett.

A vasárnapi döntőben Franciaország rekordnak számtó 14 060 néző előtt verte az oroszokat, ezzel története első aranyérmét nyerte.

Rovatok