Index Vakbarát Hírportál

A Siófokból erősít világ- és Európa-bajnok franciával a Győri ETO

2019. február 11., hétfő 20:44

Azok után, hogy a múlt héten két fontos játékos – Nycke Groot és Nora Mörk – is jelezte, nem akar hosszabbítani a Győrnél, és távozik, máris sikerült nagy erősítést találni: az aktuális világ- és Európa-bajnok francia válogatott klasszisa, Estelle Nze Minko igazol a csapathoz a Siófoktól. A hírt a Győr honlapja is megerősítette.

A 27 éves Nze Minko Groothoz hasonlóan irányító, így tehát a holland helyére érkezhet. 2016 óta játszik a Siófokban, 2017-ben világbajnok, 2018-ban Európa-bajnok lett, emellett a 2016-os riói olimpián ezüstérmet nyert a francia válogatottal.

Sokáig nem kellett keresgélni erre a posztra, hiszen Estelle Nze Minko karrierjét már jó ideje nyomon követtük. Kitűnő adottságú gyors játékosról van szó, aki remekül lát a pályán. Tehetségét jelenlegi csapatában és a francia válogatottban is igazolja. Örülök, hogy sikerült megegyeznünk, és biztos vagyok benne, hogy Stine Oftedallal közösen nagyszerűen megoldják majd a következő szezontól a irányítói feladatokat

– idézi a klub honlapja dr. Bartha Csaba elnököt.

Nze Minko már a második francia világbajnok, aki a Győrhöz kerül a nyáron, január végén Beatrice Edwige érkezését jelentették be.

A mostani bejelentésben az is olvasható, hogy a Győr 2019-20-as szezonra szánt 20 fős kerete rövidesen végleges lesz. Jelenleg 18 játékossal van szerződésük, a legkarcsúbb a jobbátlövő poszt, ahova még két játékost terveznek.

A 2019-20-as Győri ETO-keret

Rovatok