Index Vakbarát Hírportál

Férfi kosárlabda: a visszajutás a cél a ZTE-nél

2012. április 25., szerda 16:15

A visszajutás a cél a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapatánál, amely kedden kiesett az NB I.-ből. A 2010-ben még bajnok zalaiak Jászberényben maradtak alul az alsóházi párharc harmadik mérkőzésén, és 2-1-es összesítéssel búcsúztak - 33 élvonalbeli év után.

A klub szerdai sajtótájékoztatóján a többségi tulajdonos önkormányzat részéről Gyutai Csaba polgármester elmondta: a kiesést nehezen élik meg, de egyértelmű cél, hogy a soron következő bajnokságban a ZTE a B-csoportból azonnal visszakerüljön az A-ba.

"Az idei  év pozitívuma, hogy sikerült anyagilag stabilizálni a klubot, de ez sokba került" - jelentette ki a városvezető. - "Az önkormányzat biztosítani kívánja a visszajutás pénzügyi feltételeit. Rövidesen a város közgyűlése elé kerül a ZTE Kft. ügye, ahol minden bizonnyal pozitív döntés születik."

Kern Lajos, a ZTE ügyvezetője hozzátette, szeretnék megtartani a csapat magyar magját, és egy minőségi légióst igazolni. A sikeres szereplés érdekében új szakosztálymodellt alakítanak ki, melyben az ügyvezető alatt egy szakmai igazgató  dolgozik. 

Rovatok