Index Vakbarát Hírportál

Rég szólt ekkorát egy csereüzlet az NBA-ben

2017. augusztus 23., szerda 08:31

Szerda hajnalban az utóbbi idők egyik legnagyobb üzletét ütött nyélbe az NBA-s Cleveland Cavaliers és a Boston Celtics: két sztárjátékosukat cserélték el. 

Irving júliusban döntött úgy, hogy lépne a Clevelandtől, és az utóbbi időben kezdett körvonalazódni, hogy a Celtics lehet az egyetlen, amely képes egy ilyen cseréhez megfelelő alapot adni. Ez volt Thomas. 

A bostoniak elnöke, Danny Ainge is csak annyit mondott, hogy egy igazi hullámvasút volt nekik a szerda, mert baromi nehéz volt megválni Thomastól és a többiektől, ugyanakkor egy új, izgalmas korszak kezdődik.

A 28 éves Thomas 2015-ben érkezett Bostonba, azóta a csapat arca lett a 175 centis játékos, aki termetét meghazudtoló dolgokat művel időnként a pályán, és a múlt szezonban főcsoport-döntőig vezette a csapatát. 

A 25 éves Irvinget a 2011-es draft első helyén szerezte meg a Cleveland Cavaliers, és azóta a csapat meghatározó embere volt. LeBron James úgy búcsúzott tőle, hogy egy igazán tehetséges srácról van szó, és nagyon örül a közösen eltöltött három évnek. Más kérdés, hogy a hírek szerint Irvingnek abból lett elege, hogy a háttérbe szorult a szupersztár csapattárs mögött. 

A Cleveland Cavaliers és a Boston Celtics pont egymás ellen kezdi majd a szezont októberben. 

Rovatok