Index Vakbarát Hírportál

A döntőbe jutásért játszik a magyar férfi curling-válogatott

2013.11.27. 14:25

Az első osztályba jutást célul kitűző magyar férfi curling-válogatott hibátlan mérleggel nyerte meg csoportjának küzdelmeit, így a második vonal döntőjébe jutásért mérkőzik csütörtökön a németekkel a norvégiai Stavangerben zajló Európa-bajnokságon. Az Ézsöl Gábor vezette válogatott - az Eb honlapja szerint - szerdán a horvát csapatot győzte le 9-5-re, s mivel korábban az osztrákokat, a litvánokat, a lengyeleket, a walesieket, a hollandokat és a belgákat is felülmúlta, 7-0-s mérleggel zárta a szakaszt.

A második vonal másik csoportjában szintén százszázalékos teljesítménnyel a németek nyertek, akikkel a magyarok csütörtökön 14 órától játszanak a fináléba kerülésért. A párharc vesztese a két csoportmásodik összecsapásának győztese ellen aznap este újra megpróbálhatja kiharcolni a döntőbe jutást. A finalisták már azzal feljutnak az első osztálynak számító A csoportba, hogy az aranyéremért mérkőznek.

A női csapat, melynek Szekeres Ildikó a befejező embere (skip), szerdán a törökökkel játszik, s ha kikap, nem folytathatja szereplését a kontinensviadalon. A B csoportból a férfiaknál (16 csapatból) és a nőknél (10 együttesből) is az első két-két helyezett jut fel az élvonalba.



Rovatok