Index Vakbarát Hírportál

Befejezi minden idők legjobb női alpesi sízője

2018.10.12. 10:31

Lindsey Vonn, minden idők legeredményesebb női alpesi sízője a szezon végén visszavonul, még akkor is, ha nem sikerül megdönteni Ingemar Stenmark 86 győzelmes világkupa rekordját.

„Ez az utolsó szezonom lesz. Mindenféleképpen visszavonulok. Ha megdönteném a rekordot, az csodálatos lenne. Ha nem sikerülne, akkor is szép sorozatom van, és még mindig én vagyok a legsikeresebb női síző, ez olyan, amire igazán büszke vagyok. Lássuk meg, mi történik jövőre” – mondta Vonn.

Vonn karrierje során 82 győzelmet szerzett a világkupákon, a gyorsasági számokban, lesiklásban és szuper-G-ben erős amerikai négy győzelemmel beállítaná, öttel túlszárnyalná a svéd Stenmarkot.

A phjoncshgangi téli olimpia előtt Vonn azt mondta, addig síel, míg meg nem dönti a rekordot, az sem számít, mennyi fájdalommal jár ez. De már akkor is hozzátette, hogy jó volna, ha egy szezon elég lenne a 87. győzelméhez.

A sikerei úgy érte el, hogy elég sokszor szenvedett súlyos sérüléseket. Először 2007-ben szakadt el a keresztszalagja, de 2014-ben is sérülés miatt hagyta ki az olimpiát. Idén is nagyon akarta az aranyat, de csak bronzot szerzett Dél-Koreában. Ezzel a legidősebb női érmes lett az alpesi síben. 

Volt olimpiai bajnok is, 2010-ben megnyerte a vancouveri lesiklást. A világbajnokságokon két arany-, három ezüst- és két bronzérmet szerzett.

Úgy tervezi, visszavonulása után üzleti ügyekkel foglalkozik, és a nevét viselő alapítványt irányítja majd.

A gyorsasági szakág novemberben, a kanadai Lake Louise-ban kezdi meg a szezont. Vonn kedvelt síterepe ez, már itt eggyel közelebb kerülhet a rekordhoz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?



Rovatok