Index Vakbarát Hírportál

Babos feladta meccsét, de szerencsés vesztesként főtáblás

2019. április 22., hétfő 14:57

Babos Tímea feladta második selejtezős mérkőzését az isztambuli salakpályás női tenisztornán, de szerencsés vesztesként mégis felkerült a főtáblára, írta az MTI.

A világranglista 142. helyén álló, ötödikként kiemelt Babos a 191. osztrák Barbara Haas után hétfőn a 161. helyen álló Jelena Ribakinával találkozott, akit tizedikként rangsoroltak a szervezők. A kazah gyorsan elhúzott, 4:1-re is vezetett, és Babos hiába egyenlített, az első szett végül így is Ribakináé lett. 

A kazah a folytatásban megint 3:0-ra meglépett, a magyar játékos ekkor kért ápolást a bal lábfejére. Babos utána még visszament a pályára adogatni, de hamarosan jelezte a székbírónak, hogy nem tudja folytatni a meccset.

A magyar teniszezőnő az elmúlt egy évben huszonhét vereség mellett csak kilenc mérkőzést nyert meg, ebből

Idén tizenegyszer kapott ki  – ebből mondjuk két meccset sérülés miatt feladott – és négyszer tudott nyerni, főtáblán két mérkőzést nyert eddig 2019-ben.

Babos menedzsmentje arról tájékoztatta az MTI-t, hogy szerencsés vesztesként felkerült a teniszezőnő a főtáblára, ahol a szerb Irina Joroviccsal játszik majd. Az persze kérdés, hogy egy nap alatt rendbe jön-e a sérülése.

Az isztambuli tornán egyébként Stollár Fanny is kiesett már, ő vasárnap kapott ki tükörsimán a világranglistán csak a 738. helyen álló Ipek Öztől.

Párosban ugyanakkor még mindketten versenyben vannak, Babos az első kiemelt a francia Kristina Mladenovic oldalán, míg Stollár Fanny a svájci Xenia Knoll-lal indul.

Rovatok