Index Vakbarát Hírportál

Nadal legyőzője nyerte a monte-carlói salakpályás tornát

2019. április 22., hétfő 13:01

Fabio Fognini nyerte vasárnap a monte-carlói salakpályás férfi tenisztornát, miután a döntőben 6:3, 6:4-re legyőzte a szerb Dusan Lajovicot.

Az olasz Fognini döntőbe jutása önmagában is elég meglepő volt, hiszen a 12. győzelmére készülő Nadalt verte az elődöntőben, ráadásul tükörsimán, a második szettben a spanyolnak azért kellett küzdenie, hogy ne nullára verje őt az ellenfele. Lajovic sem volt kisebb meglepetés egyébként, ő a világranglista 14. helyén álló Danyiil Medvegyevet győzte le, aki korábban kiejtette a világelső Novak Djokovicot is.

Fognini 19. alkalommal játszott döntőt ATP-tornán, Lajovicnak viszont ez az 1 óra 36 perces mérkőzés volt az első fináléja, ez pedig a játék képén is látszott. Az olasz viszonylag könnyen verte meg ellenfelét, utolsó pontját is Lajovic rontásából szerezte meg.

Fognini előtt utoljára 1968-ban nyerte meg olasz játékos a monte-carlói tornát, akkor Nicola Pietrangeli tudott győzni. Az olasz ezzel a győzelmével egyébként újabb hat helyet javítva már a 12. a világranglistán, míg a a múlt héten Monte-Carlóban a második fordulóig jutó Fucsovics Márton egy hellyel előrébb lépve a 36. a legfrissebb listán.

Rovatok