Index Vakbarát Hírportál

Aradi László

Önként börtönbe vonulnak, és még fizetnek is érte Önként börtönbe vonulnak, és még fizetnek is érte

5 négyzetméteres magánzárka formájában kínálja a kiégés ellenszerét az agyonhajszolt dél-koreaiaknak egy sajátos intézmény.

2018. december 30. 21:30

Történelmi kézfogások, drámai mentőakció, újszerű tüntetések Történelmi kézfogások, drámai mentőakció, újszerű tüntetések

Kim Dzsongun átlépett a demarkációs vonalon, Trump találkozott az észak-koreai diktátorral, Theresa May megszenvedett a brexit körüli tárgyalásokkal. Indonéziát több cunami is sújtotta, miközben sárga mellényesek lepték el Franciaországot.

2018. december 30. 17:49

Így élnek ma a zika sújtotta brazil babák Így élnek ma a zika sújtotta brazil babák

Felszívódó férjek, lehetetlenül kicsi állami segély, küszködés a buszra alig feltehető kerekesszékekkel és a kezelésekre járással. A Reuters fotósa a járvány csúcspontja után két-három év elteltével utánajárt, hogyan boldogulnak a zikavírus miatt mikrokefáliával született gyerekek családjai.

2018. november 30. 23:11

Ausztráliában hőségriadó van, van, ahol már a 46 fokot is elérte a nappali hőmérséklet. A hőség tavaly óta tombol a kontinensen, amit már az éjszakai állatok is nehezen viselnek.

Victoria állam Mildura városában sincs ez másképp. A helyi Mildura Dockside Cafe tulajdonosa egy kísérletként nyers húst hagyott a leparkolt autójában, kedd reggel 11 órakor, majd délután 4-kor megörökítette az eredményt: egy teljesen átsült steaket. 

A képek magukért beszélnek:

Nálunk még messze van a nyár, viszont ez egy jó bizonyíték arra, miért ne hagyjunk se gyereket, se kutyát az autóban a tűző napon. Ha ez esetleg mégsem lenne elég, akkor itt egy 2012-ben készült videónk arról, hogy milyen szenvedés a napon parkoló autóban várni.

Esetleg ezt a 2015-ös videónkat is megnézheti még, amikor tűzforró műszerfalon főztünk:

Nem jó ötlet kutyát rugdosni! Ennek a részeg embernek sem sikerült. Ráadásul a rosszul kivitelezett rúgás után még be is verte a fejét a parkoló kocsiba. 

 

A felvétel az oroszországi Revda városában készült 2019. január 10-én reggel 5 órakor

A Nadrág Nélküli Napot (No Pants Day) 2002-ben kezdte el az amerikai Improv Everywhere csoport hét tagja, és azóta már világméretűvé nőtte ki magát a mozgalom. Idén január 13-án ünnepelte a  föld alatti esemény 17. évfordulóját.

Ha valaki megkérdezi tőlük, mégis miért vannak így öltözve a tél közepén, a szabályok szerint udvariasan csak annyit felelnek: „Elfelejtettem felvenni a nadrágomat”. 

Rovatok