Index Vakbarát Hírportál

Biró Marianna

Miért nem lesz Tarlós-Karácsony vita? Miért nem lesz Tarlós-Karácsony vita?

Karácsony Gergely mindenképp szemtől szembe akar kerülni a főpolgármesterrel, aki ezt láthatóan mindenképp el akarja kerülni. Érthető, az ellenzéknek érdeke a nagy részvétel, amelyet a Fidesz nagyon nem akar Budapesten. Meddig lesz vita a vitáról?

tegnap, 14:10

Egy szimpla kampánynap: parkolójegy-automatának öltöztek, feleslegesen Egy szimpla kampánynap: parkolójegy-automatának öltöztek, feleslegesen

Akciózni akartak a vélhetően fidelitasos aktivisták Karácsony rendezvényén, de el kellett totyogniuk.

szeptember 20. 16:47

A két Hernádi behálózná Esztergomot A két Hernádi behálózná Esztergomot

Hernádi Ádám, a Fidesz esztergomi polgármesterjelöltje Orbán Viktor közelében dolgozott, trafikkoncessziókról döntött, és állami támogatást oszthatott egy helyi szállodára MOL-vezér nagybátyjának. Hernádi Zsoltnak. És még vannak tervek a fiókban.

szeptember 20. 16:29

Néha pedig olyan is előfordul, hogy egy hatalmas gyík veszi birtokba ezt az ATM-et, ami – lássuk be – némiképp szintén nehezíti a pénzfelvételt:

 

Megunta a kígyózó sorban hisztiző gyerekeket, betiltaná a "last minute csokikat" a szocialista képviselő. Molnár Gyula azt kezdeményezi, hogy Magyarországon ne lehessen egészségtelen ételeket, édességeket kitenni a pénztárak melletti polcokra.

Felesleges tehertétel ez szülőnek és gyereknek is, ezért adtam be törvényjavaslatot

– írta a Facebook-oldalán.

Az MSZP-s képviselő kissé váratlan kezdeményezésének alapja talán egy családi konfliktus lehet, a törvényjavaslat szövegét ugyanis egy olyan videóval támasztotta alá, amelyben földön toporzékoló gyerekek keserítik meg a vásárlás utolsó, egyébként is kínzó perceit: a sorban állást.

 

Konkrétabban Molnár javaslata azt akarja elérni, hogy a népegészségügyi termékadóról szóló törvény hatálya alá eső termékeket tilos legyen az üzletek pénztárainak közelében, az árusítótérnek a fogyasztók számára várakozás céljából fenntartott részén elhelyezni és forgalmazni. Mindez pedig akár még összhangban is lehet a kormány korábbi, a köznyelven chipsadóként ismert közteherrel kitűzött célokkal, állítja a törvényszöveg indoklása.

Molnár ugyanis az előterjesztésben arról ír, az előrecsomagolt, cukrozott termékek forgalmának visszaszorítása a népegészségügyi termékadó célja, de a jelenlegi szabályozás mégis lehetőséget ad a pénztárak előtti tér csokikkal és cukorkákkal való feltöltésére, így arra, hogy sorban állás közben végül azok a fogyasztók is a megvásárlásuk mellett döntsenek, akiknek ez eredetileg nem is állt szándékában.

A jelenség fokozott veszélye áll fenn a kiskorúak társaságában vásárló szülőkre nézve, amely nem szolgálja a felnövő nemzedék egészséges életmódját

– írta Molnár, ami szintén személyes élményre utalhat.

Azt ugyan nem tudni, hogy a szocialista képviselő gyermekei miféle kínokat okoztak számára sorban állás közben, ugyanakkor érdekes kérdés, nemcsak szülőkhöz:

Be kellene tiltani a kasszák előtti, avagy melletti polcokon elhelyezett csokikat és cukorkákat?

  • 5676
    Igen, a gyerekek fogaiért és alakjáért (avagy Molnár Gyula és mások családi békéjéért) mindent!
  • 2656
    Nem, én sem haltam bele a Melba kockába.

Miközben a Pride résztvevői szétszélednek a városban, vagy éppen tovább üldögélnek a Március 15. téren, az Index percről percre tudósításában dolgozók megköszönik olvasóink figyelmét.

Élő közvetítésünk véget ér, tartsanak velünk máskor is!

Rovatok