Index Vakbarát Hírportál

Bohus Péter

Pesterzsébeten is elutasították a túlórázást Pesterzsébeten is elutasították a túlórázást

De hogy kerülhetett egyáltalán napirendre a túlóratörvény Székesfehérváron?

január 19. 11:29

Azonnal kirúgták az újraélesztést végző mentőkkel üvöltöző buszsofőrt Azonnal kirúgták az újraélesztést végző mentőkkel üvöltöző buszsofőrt

Az óföldeáki idősek otthonához riasztott mentők elállták az utat, a buszsofőr teljesen kikelt magából.

január 18. 13:14

Egy Porschéért ölt 28 éve, a börtön után megint autószalonba ment rabolni Egy Porschéért ölt 28 éve, a börtön után megint autószalonba ment rabolni

Rablásért, személyes szabadság megsértéséért megint bíróság elé áll az a férfi, akinek a hajtóvadászatát 1990-ben végigkövette a fél ország. Göncz Árpád személyesen ígérte meg, hogy nem fogják halálraítélni, így állhatott magyar bíróság elé a francia idegenlégióig menekülő porschés gyilkos.

január 18. 07:27

Az utazóbloggerként ismert Vishnu Viswanath és Meenakshi Moorthy tavaly októberben zuhantak a mélybe az amerikai Yosemite Nemzeti Parkban, miközben egy szikla szélén szelfiztek. Holttestüket 250 méterre találták meg Taft Pointtól, ami egyik kedvelt célpontja a turistáknak, és rálátni onnan az egész térségre. A pár férfi tagjának testvére elmondta, hogy éppen a szikla szélén állították fel az állványt, amikor mindketten a mélybe zuhantak. A holttestek felfedezésekor még nem lehetett tudni, mikor estek le, de egy másik pár, amely szintén a sziklapárkányon szelfizett olyan fotót tett közzé, amelyen a háttérben látszik a pár, így pontosan meg lehetett állapítani, hogy mikor történhetett a tragédia.

Most a boncolás eredményeit is ismertették, az kiderült, hogy nem fogyasztottak kábítószert, viszont alkohol nyomaira bukkantak a szervezetükben, ami bor vagy bármilyen tömény ital fogyasztását valószínűsíti.

Tavaly a világbajnokságon döntős, ezüstérmes horvát válogatottról szóló poszt - egy kép, rajta azzal a szöveggel, hogy minden játékos a helyezésükért kapott pénzt felajánlotta jótékony célra - kapta a legtöbb reakciót a Kreatív.hu 2018-as összesítése szerint. A Nemzeti Sport posztja 33 960 like-ot, 755 hozzászólást és 31 179 megosztást kapott.

Kétségtelenül tekintélyes számok. A poszttal csak egyetlen gond van: hogy hazugság, hiszen kiderült, a horvát válogatott játékosai nem ajánlották fel az teljesítményükért járó pénzt jótékony célokra, amint arra az Átlátszó felhívta a figyelmet. (A hírt amúgy mi is átvettük az MTI-től).

Az ötvenes évek végén, a hatvanas évek elején készülhettek az alábbi képsorok a szombathelyi és nyíregyházi villamosról. Néhány helyszín ma is felismerhető  (a nyíregyházi múzeum és a Takarékpalota), de az elmúlt ötven évben a város teljesen megváltozott, beleértve a lovaskocsikat, amiket mára beszántott a motorizáció.

 

 Via

Rovatok