Index Vakbarát Hírportál

Bohus Péter

A felújított Déli pályaudvar hatalmasat lépett a XX. század felé A felújított Déli pályaudvar hatalmasat lépett a XX. század felé

Két hétre lezárták a Délit, ez idő alatt megpróbáltak valami toldozni foltozni rajta. Megnéztük ezt a különös világot, ahol minden olyan, mint a vasút hajnalán.

október 17. 18:24

A fejlődést ma Debrecenben írják A fejlődést ma Debrecenben írják

A fővárosban és talán máshol az országban sem tudják, mi zajlik Debrecenben. Eláruljuk: új, Budapesttel szembeni, pólussá fejlődik a város. De kik ezek az emberek, akik a helyi sikertörténetet írják?

október 8. 07:20

Jött a minisztérium, és a lakók elől elhappolták a parkolókat Jött a minisztérium, és a lakók elől elhappolták a parkolókat

A külügy új irodaháza alatt több száz férőhelyes mélygarázs van, de nekik az utcaszín is kellett.

október 5. 04:52

Orbán Viktor megreformálta a ki a magyar kérdéskört. A kormányfő csütörtökön dobott követ az állóvízbe, amikor azt mondta:

Barátaim, az a magyar, akinek az unokája is magyar lesz”.

Nem tudjuk, tudatos volt-e a részéről, vagy egyszerűen csak megint trollkodott, de Orbán Viktor ezzel a mondatával gyakorlatilag kizárt mindenkit a magyarságból. Kész, lefőtt a kávé, lehúzhatjuk a rolót, amire Jenei Miklós kollégám világított rá egy egyszerű gondolatmenettel:

Az a magyar, akinek az unokája is magyar lesz, de
az unoka is csak akkor lesz magyar, ha az ő unokája magyar lesz,
aki szintén csak a saját unokáin keresztül válhat magyarrá, stb.
Ez egy olyan sorozat, amelynek az elemeiről biztosat majd csak akkor mondhatunk, amikor már senkinek nem lesz unokája, akkor viszont szomorúan állapíthatjuk meg, hogy senki nem volt magyarKösz, Orbán!

A Demokratikus Koalíció két nap után beszüntette Ellenállás nevű utcai rendezvénysorozatát, legalábbis Budapesten lefújták a következő rendezvényt. Nem kell ahhoz Sherlock Holmes-nak lenni, hogy rájöjjünk, mi állhat emögött, és mi a történetben meghúzódó Gyurcsány-szál.

A múlt szerdán a Demokratikus Koalíció Ötfalu Kertváros csoportja nagy sikerű rendezvényről számolt be. A XVI. kerület időközi önkormányzati választásán több párt is a Momentum jelöltjét támogatja, aki mögé beállt a DK is. A helyi szervezetek együtt álltak a nyilvánosság elé, de az eseményen a jelek szerint hiányzott a közönség, ezért a DK beszámolójában egyszerűen odafotoshopolták őket a helyszínre.

Talán ennek köszönhető, hogy a DK országos vezetői bedőltek a képnek, és azt gondolták, ha ekkora tömegek kíváncsiak a kertvárosi eseményre, akkor sokkal többen lesznek kíváncsiak Gyurcsányra. Az eredményt láthatjuk.

Ha menni kell, hát menni kell. Ennek az örök igazságnak a napnál fényesebb bizonyítékát csütörtök reggel láttam az Árpád híd pesti hídfőjénél. Heroikus küzdelem, amit a parkolóőr folytat azzal az autótulajdonossal, aki fittyet hányva a parkolási zónákra lazán otthagyta a parkolóban az autóját egyszer csak megunják, hogy büntetgessenek alapon. Az angyalföldi parkolóőrt azonban nem ilyen fából faragták, és szerintem ő akkor is ki fogja állítani a büntetést, ha az autót már régen betemeti a piros mikuláscsomag.

Rovatok