Index Vakbarát Hírportál

Bohus Péter

újságíró-szerkesztő Politika

Gy. Németh Erzsébet kevesli a Red Bull Air Race befizetéseit Gy. Németh Erzsébet kevesli a Red Bull Air Race befizetéseit

Demszky idején még ingyenességet kértek a versenynek. Tarlós lecsapott.

2 órája

Kecskemét a közvilágítási botrány után átépít gyalogátkelőhelyeket Kecskemét a közvilágítási botrány után átépít gyalogátkelőhelyeket

Intelligens ledes gyalogátkelőhelyek lesznek ősztől a városban több helyen.

6 órája

A másik balatonfüredi iskolában rendszerben tudták tartani a füvező diákokat A másik balatonfüredi iskolában rendszerben tudták tartani a füvező diákokat

Az igazgatónő már nem tagadja, hogy van kábítószerügy, de kollégája meg is tudta védeni a diákjait.

június 20. 08:29

Minden Devecserben kezdődött azon a március 31-én, amikor 11 óra körüli időben a rendőrök "ellenőriztek egy kaposvári járművezetőt. A sofőr személygépjárművének hátsó ülésén és csomagtartójában közel száz kilogramm szarvasagancsot találtak".

Az 57 éves ellen orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, írja a rendőrség. Aztán azt is kiderítették, hogy honnan származnak az agancsok, ezután egy 34 éves noszlopi és egy 56 éves devecseri lakost is meggyanúsítottak, hogy engedély nélkül gyűjtötték össze a helyi erdőterületekről a csontnyúlványokat. Ellenük lopás bűntett, a devecseri férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult. Most pedig az ügyészségre kerültek az iratok.

Csak úgy beleüvölteni a nyári éjszakába, hogy everybody's coming around to my place! / everybody's coming around to my place! / everybody's coming around! / O baby don't you see / everybody wants to be / your midnight man.

Számomra ez a legfontosabb oka annak, hogy csütörtökön el kell menni Nick Cave-et megnézni a Papp László Sportarénába. Mert akkor az az éjszaka visszaüvöltött nekem.

És öt másik ok, amiért kihagyhatatlan:

  • Az idén 60 éves Nick Cave művészeti pályája csúcsán van (mondjuk évtizedek óta), és kivétel nélkül átütő erejű koncerteket ad.
  • A Nick Cave & The Bad Seeds kikerülhetetlen zenekar, az egyik legnagyobb hatású, még jelenleg is aktív csapat.
  • Nick Cave átütő személyisége élőben hipnotikus erővel bír (ezt most olvastam).
  • Bár a zenekar aktív, és szerencsére nem is úgy tűnik, hogy ez változna, a közeljövőben újabb magyarországi koncertre nem sok esély van.
  • A koncert a zenekar köztudatba kerülésük évfordulója, ugyanis 34 évvel és alig pár nappal a hazai esemény előtt, 1984. június 18-án jelent meg első, From Her to Eternity című albumuk.

Fanni szerint akár el is ronthatjuk a kompozíciót, ha megírjuk, milyen képet ad ki a nyíregyházi állatkertre a kereső az első oldalon, de üsse kavics, forgolódjunk mi is, mint elefánt a porcelán boltban, és amíg nincs változás, gyönyörködjünk a természet értékeiben és az életben.

Rovatok