Index Vakbarát Hírportál

Bolcsó Dániel

Megmutatjuk, hogy tudja törölni a fotóit a FaceApp szervereiről Megmutatjuk, hogy tudja törölni a fotóit a FaceApp szervereiről

Ha ön is megijedt, hogy az orosz fejlesztők visszaélnek az arcképével, itt a megoldás.

tegnap, 13:07

2,5 milliárd éve szivárog a Föld magja, és nem tudjuk, miért 2,5 milliárd éve szivárog a Föld magja, és nem tudjuk, miért

Egy új kutatás szerint eldőlni látszik a vita, hogy áramlik-e anyag a mag és a köpeny között.

tegnap, 12:14

Lezuhant a kínai űrállomás Lezuhant a kínai űrállomás

A Tienkung-2 nagy része elégett a légkörben, a maradék a Csendes-óceánba csapódott be.

tegnap, 09:35

A Bogotából érkező férfit a barcelonai reptéren vette őrizetbe a spanyol rendőrség, miután feltűnt nekik, hogy egyrészt idegesnek tűnik, másrészt mintha aránytalanul nagy lenne a haja a kalap alatt. A dudorról hamar ki is derült, hogy valójában fél kiló, 30 ezer euró (9,8 millió forint) értékű kokain.

Maga az eset még június végén történt, de csak most hozták nyilvánosságra, és ezeket a remek képeket is most tették csak közzé:

A Villa Italian Kitchen nevű láncnál úgy döntöttek, hogy mivel a vásárlóik közül sokan a pizzájuk ropogós szélét szeretik a legjobban, megkímélik őket attól, hogy a teljes pizzát meg kelljen venniük, pláne hogy kényszerből még meg is kelljen enniük, és bevezetnek egy csak pizzaszéleket tartalmazó ajánlatot.

Július 18-tól aki betéved valamelyik éttermükbe, 2,75 dollárért (800 forintért) kérhet egy klasszikus háromszög alakú pizzás dobozt, amelyben viszont a szokásos pizzaszelet helyett a dobozt kitöltő pizzaszélek sorakoznak.

Én magam értetlenül állok a jelenség előtt, a pizzának éppen a szélét gyakran meg se eszem, szóval nem igazán vagyok célcsoport. Önök szerint van ennek értelme?

  • 4424
    Ugyan már, a pizza szélét csak az eszi meg, akinek a belsejéből nem jutott.
  • 4336
    Hogyne, a pizzaszél a pizza legjobb része.

A Megvii nevű, arcfelismerő technológiát fejlesztő kínai startup kiadott egy appot, amely segít megtalálni az elveszett kutyákat. Más arcfelismerős appok is próbálkoztak már hasonlóval, de azok a kutya arcát, szemeit is figyelembe vették, a Megvii viszont kizárólag az orruk alapján azonosítja őket.

A cég szerint a kutyák orrmintázata olyan egyedi, hogy egy-egy kutyaorrképet az adatbázisukkal összevetve 95 százalékos pontossággal felismerik, melyik állatról van szó, így meg lehet spórolni drágább és kellemetlenebb csipbeültetést is.

Rovatok