Index Vakbarát Hírportál

Bozzay Balázs

Meghan Markle angol hercegné 600 ezres kabátja Magyarországon készült Meghan Markle angol hercegné 600 ezres kabátja Magyarországon készült

A brit újságírók rácsodálkoztak arra, hogy a magyar munkások nehezen jönnek ki a bérükből.

november 15. 16:56

Mészáros Lőrinc gyerekei milliárdokért dózerolhatnak Mészáros Lőrinc gyerekei milliárdokért dózerolhatnak

Pedig még az sem biztos, hogy felépül az atlétikai stadion.

november 15. 13:05

Milliárdos állami kártérítés jár egy agrárcégnek Milliárdos állami kártérítés jár egy agrárcégnek

A burgonyatermesztéssel és marhatenyésztéssel foglalkozó céggel jogtalanul bontották fel a földbérleti szerződést.

november 15. 12:21

Elkelt a világ legdrágább órája Genfben, írja a Portfolio. A Patek Philippe Grandmaster Chim Ref 6300A-t 31 millió svájci frankért, vagyis több mint 9 milliárd forintért (!!!) adták el az Only Watch aukcióján.

A rekordot eddig szintén egy Patek Philip óra tartotta, a Henry Graves Supercomplication, amit 2014-ben 24 millió dollárért vásároltak meg. A Rolex csak a harmadik helyre fért be 2017-ben a már-már gázosan olcsó, 17 millió dolláros Newman Daytone karórájával.

A Grandmaster Chime egyébként tényleg egy műszaki agyeldobás, hiszen több mint 1300 mozgó alkotórészből és 200 úgynevezett tok alkatrészből áll. Ami a mostani Ref 6300A árát a sztratoszférába küldte az az, hogy ez az óra egyedi darab, és ezt az órán sem fejeltették el hangsúlyozni a "The Only One" felirattal.

Érdemes megjegyezni, hogy nyilvántartanak drágább órákat is a világon, ám ezeknek csak becsült értéke van, hiszen nem kerülnek forgalomba. Így a Patek Philippe Grandmaster Chim Ref 6300A-t azért nevezhetjük a világ legdrágább órájának, mert ennél többet egyetlen más óráért sem fizettek ki.

Frissítés:

Egy olvasónk jelezte, hogy egy nagyon fontos információt nem vettem észre az aukcióval kapcsolatban. Arról van szó, hogy az árverésen befolyt teljes összeget jótékony célra fordítják a szervezők, a Duchenne izomdisztrófia nevű betegség kutatóit támogatják vele. Szóval emiatt félrevezető volt az ironikus cím, mert bár nem éhező gyerekeknek adják a pénzt, mégis nemes célokra fordítják.

Az Ibiza-botrányba belebukott Heinz-Christian Strache már egykori pártja, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) számára is kényelmetlenné vált. Nyilvános, 786 ezer követővel rendelkező hivatalos Facebook-oldalának ugyanis megszüntették a láthatóságát.

Az FPÖ közleménye szerint Strache „kérésének megfelelően” lőtték le az oldalát, hogy tiszteletben tartsák a személyiségi jogait. Szerintük jogi okokból nem adhatják át neki a kizárólagos admin jogot, az oldal ugyanis az FPÖ „tulajdona”, a párt anyagi és emberi erőforrásai segítségével építették fel.

Strache ügyvédjén keresztül ultimátumot adott az FPÖ-nek: vagy visszakapja az admin jogot, amit korábban elvettek tőle, vagy jogi lépéseket tesz. Privát profilján pedig - ami részben nyilvános, és 50 ezren követik - köszönetet mondott a támogatóinak, és azt írta:

„Ne aggódjatok, nem csak a Facebookon fogok visszatérni.”

 

 (Alfahír)

Most volt Mohamed Szalah kislányának ötödik szülinapja, és ebből az alkalomból a Liverpool fénysebességű támadója azzal kedveskedett neki, hogy beöltözött Mauinak, a kislány kedvenc Disney karakterének. Maui a Moana című filmben szereplő félisten, aki Dwayne "The Rock" Johnson hangján szólal meg.

 

(via Sky)

Rovatok