Index Vakbarát Hírportál

Bozzay Balázs

Libanoni származású fideszes jelölt: Nem az a lényeg, hogy egy bevándorlónak mi a vallása, vagy honnan jött Libanoni származású fideszes jelölt: Nem az a lényeg, hogy egy bevándorlónak mi a vallása, vagy honnan jött

Nem szabad fanatikusnak lenni, nem minden muszlim terrorista - mondta az Indexnek Aboul Hosn Hussein magyarcsanádi orvos-politikus,

szeptember 12. 05:14

A diákok ételébe hullik a vakolat a kecskeméti iskolában A diákok ételébe hullik a vakolat a kecskeméti iskolában

Fűtés és víz sincs mindig, felsővezeték is szakadt már. A szülők csiszolnak, mázolnak, glettelnek, még dugulást is hárítanak. A fenntartó állam azt mondja, nincs balesetveszély.

szeptember 9. 14:38

Egy adut is átadott Kijev Moszkvának a fogolycserében Egy adut is átadott Kijev Moszkvának a fogolycserében

Az ukránok féltek, hogy ha nem adják át Volodimir Cemahot, az egész fogolycsere meghiúsul.

szeptember 7. 16:19

Egy 38 éves amerikai nő a 21 éves lányának próbálta kiadni magát egy közúti ellenőrzés során. Talán vannak, akiknek ez sikerült volna, de Heather Garciának nem jött össze a dolog. Kiderült, hogy hamis személyazonosságot adott meg, ráadásul többféle kábítószert, és a fogyasztásukhoz/feldolgozásukhoz szükséges felszerelést is találtak nála, szóval nem volt jó napja.

Egy mexikói tanár nagyon nem akarta, hogy puskázzanak a diákjai, ezért kartondobozt húzatott a fejükre. Amikor a diákok szülei megtudták, hogy mi történt, azonnal az oktatási hivatalhoz fordultak. Arra kérték az illetékeseket, hogy rúgják ki a tanárt, hiszen megalázta a gyerekeket és súlyosan megsértette a alapvető emberi jogaikat. A pedagógus azzal védekezett, hogy a gyerekek beleegyeztek a dologba.

 

Egy privát Billy Elliot előadáson vehetett részt néhány segítőkutya egy kanadai színházban. Íme ahogy a székek mögül lesnek:

 

Egy segítőkutyák kiképzésével foglalkozó szervezetnek ezzel az volt a célja, hogy a kutyusok megtanulják, hogyan kell nyugodtan, türelmesen viselkedni színházban. 

Egy olyan különleges előadáson, úgynevezett "relaxed stage performance"-en vehettek részt, amit kifejezetten a segítőkutyák gazdái számára hoztak létre, tehát olyan szellemi, tanulási fogyatékosságokkal küzdők, hallás- és látáskárosultak, valamint autisták számára, akik közül sokakat zavarnának a sima előadásokban alkalmazott éles fény- és hanghatások. 

 
 

Rovatok