Index Vakbarát Hírportál

Brückner Gergő

Az állam óriási összeget kér tőlünk kölcsön Az állam óriási összeget kér tőlünk kölcsön

Duplázni szeretnék a lakossági állampapírok állományát. A siker a kamat és az alternatívák függvénye. Az inflációkövető papírok kamatfelára máris megnőtt.

tegnap, 15:20

Szemerey Tamás helyett Szíjj László került az MKB tulajdonosai közé Szemerey Tamás helyett Szíjj László került az MKB tulajdonosai közé

Bajban van az NHB Bank, a tulajdonosa már nem visz nagybanki részesedést.

január 14. 18:49

A gyulai kolbásszal beszélgetni kell A gyulai kolbásszal beszélgetni kell

A nemrég még a létezéséért küzdő gyulai húsipar egyre jobb számokat hoz. Gyulán jártunk az üzemben.

január 12. 12:18

Meztelenre vetközött egy indiai utas az Air India Express Dubaiból Lakhnauba, az indiai Uttar Prades tartomány 3 milliós fővárosába tartó járatán. A személyzet gyorsan reagált, amikor a meztelen férfi járkálni kezdett, takarót dobtak rá, a helyére kísérték és az út folyamán erőszakkal ott is tartották az ellenállást tanúsító férfit, majd végül landolás után átadták a rendőrségnek.

Az esetről beszámoló Times of India szerint a Surendra néven emlegetett utast korábban Dubaiban pakisztáni vendégmunkások megverték és megalázták. Surendrának ez mentális traumát okozott, majd a repülés során az a tévképzete támadt, hogy a repülő Pakisztánban szeretne leszállni és ez ellen próbált tiltakozni a különös performansszal. Célját végül is elérte, a repülő valóban nem szállt le Pakisztánban, igaz a légitársaság szerint ez fel sem merült.

Krokodil „feketére” sütve, mangó, avokádó, madárbegy saláta, jázmin rizs -ezt láttam egy budapesti étterem december 10 - 14.heti ebédmenüjének, amúgy teljesen elérhető árú ajánlatai között.

Mivel nem tudtam, hogy ez valami tengeri hal, esetleg a sertésnek valami olyan része, amelynek még nem hallottam a fantázianevét, megkérdeztem a pincértől, hogy mit takar a krokodil.

-Hát, krokodilt, más néven aligátort"

- kaptam meg a magyarázatot. 

Megrendeltem, finom volt. Igaz, amikor belegondoltam, hogy krokodilt fogyasztok, valahogy mégsem ízlett annyira, csak, az amúgy is moderált menüadag feléig jutottam.

De legalább ez is megvolt, ha rajta lett volna, most kipipálhatnám a bakancslistán. Ha pedig majd egyszer egy afrikai, vagy dél-amerikai kenutúrán (most amúgy nem tervezek ilyet), mégis pórul járnék, utolsó gondolatom az lehetne: na mindegy, egy-egy.

Valóságos birodalom-egyesítésre készülnek India leggazdagabb családjai. Szerdán megházasodik ugyanis Isha Ambani és Anand Piramal. Előbbi India leggazdagabb emberének, a jemeni születésű, és ma már 40 milliárd dolláros cégbirodalommal rendelkező Mukesh Ambaninak a lánya. A családi vagyon elsősorban olajiparból, finomítókból ered. Utóbbi pedig Ajay Piramalnak, az azonos nevű gyógyszer-birodalom vezetőjének a fia. Ez a család azért "szegényebb", csak 4,9 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik.

A lagzin mindenki ott lesz, aki csak számít a térségben, az ünnepség már megkezdődött és száz magánrepülőgép szállította a vendégeket az India északnyugati részén található Udépur városba, Rádzsasztán állam egyik félmilliós nagyvárosába.

A helyszínen van már például Hillary Clinton korábbi amerikai elnökjelölt is, akit két évtizedes barátság fűz a dollármilliárdoshoz, Beyoncé fog magánkoncertet adni, és az eseményen megjelennek India leggazdagabb emberei, legbefolyásosabb politikusai és Bollywood csillagai is.

A méregdrága esküvőt a szegény államban sok kritika is éri, különösen azért, mert a gazdag családok már az eljegyzésből is fényűző partit csináltak, akkor a Comói-tónál, a l Villa D'Este szállodájában tartottak 600 fős bulit.

Rovatok