Index Vakbarát Hírportál

Csurgó Dénes

Varga: A tranzakciós illeték megszüntetésén gondolkodik a kormány Varga: A tranzakciós illeték megszüntetésén gondolkodik a kormány

A kormány nyitott arra, hogy legyen ilyen javaslat, hogy élénkítsék a gazdaságot.

január 11. 16:10

Heti 1,2 milliárd dollárba kerül, hogy Trump miatt áll az amerikai kormányzat Heti 1,2 milliárd dollárba kerül, hogy Trump miatt áll az amerikai kormányzat

Lehet, hogy ezért nem jön majd össze az éves tervezett 3 százalékos növekedés az Egyesült Államok gazdaságának.

január 11. 15:34

Soha nem adott el annyi autót a Volkswagen, mint tavaly

Úgy tűnik, a cég kiheverte a dízelbotrányt, több mint 10 millió autót értékesített világszerte.

január 11. 14:57

Gitárokat általában fából szoktak csinálni, az igazi gitárbuzik pedig valószínűleg órákat tudnak vitatkozni azon, hogy melyik fából készült gitár szól a legjobban. De persze láttunk már fémből, műanyagból vagy egy régi garázsból készült hangszert is.

No de olyat, amit 1200 színes ceruzából raktak össze? 

Pont ezt a projektet videózta le egy youtuber, akinek úgy tűnik, arra épül majd a csatornája, hogy fura dolgokból épít fasza dolgokat. Eddig két videója van, a ceruzagitár és egy szigszalagból összerakott snowboard. 

 

 A gitár elkészítéséhez 1200 színes ceruzát vágott méretre, azokat formába rendezte és leöntötte műgyantával. Az így összeállt ceruzadeszkából kivágott és kicsiszolt stratocaster formájú gitárt, amire aztán rászerelt egy gitárnyakat és minden egyéb tartozékot. 

Már a folyamatot is elég relaxáló nézni, főleg ahogy a csiszoló szivánványszínű forgáccsá alakítja az összeragasztott ceruzákat, de a végtermék szerintem nagyon jól néz ki, és egészen gitár hangja is van. Ráadásul a srác azt állítja, hogy ezelőtt még sosem épített gitárt és nincs is túl jól fölszerelve a műhelye, így nagyrészt összebuherált eszközökkel dolgozik. Akinek tetszik, csinálja utána!

Ha nem, akkor itt egy telefonnal készült felvétel, ami a Fox News szerint New Yorkban készült január másodikán. Ennél több információ nincs, csak ami látszik a képen, hogy a mókus elég húsos, és hogy lelkesedik az ázsiai konyha iránt. 

 

Ha meg már látott ilyet, akkor valószínűleg még nagyon sokat szeretne ilyeneket nézni, mert baromi jó, úgyhogy akkor is jó szórakozást kívánok. 

Alexandria Ocasio-Cortez, az amerikai Demokrata Párt új üdvöskéjeként tűnt fel a nyáron, amikor a New York-i demokrata előválasztáson ő kapta a párt jelölését a rutinos politikusnak számító Joe Crowley helyett. Azóta a 29 éves politikus a Demokraták bal szárnyának leghangosabb képviselője már a novemberben tartott képviselőválasztást is megnyerte, ezzel ő lett a legfiatalabb nő, akit valaha képviselőnek választottak az USA-ban. így Január 3-án le is tette a képviselői esküt. 

És még aznap megjelent egy kicsit ciki, de azért elég cuki videó arról, ahogy az egyetemista pajtásaival egy háztetőn táncol. 

 

Ilyen gyorsasággal még talán sosem került elő kompromitáló felvétel képviselőről. Persze ez azért lejárató anyagnak elég gyenge, a videón az látható, ahogy a Bostoni Egyetem diákjai, köztük Ocasio-Cortez a Phoenix nevű francia zenekar 2009-es Lisztomania című, amúgy így vagy úgy Liszt Ferencről szóló számára táncikál. És hát az is túlzás, hogy most került elő, mert 2010 óta a Youtube-on van. 

Az, hogy egyetemisták háztetőkön ropják erre a számra, amúgy amolyan meme volt 2009-2010-ben, a bostoni diákok mellett még egy sor ilyen videó készült akkor. Cortez mindenesetre most valószínűleg azt reméli, hogy ez lesz a legcikibb dolog, ami éppen induló politikai karrierje során előkerül róla. 

Rovatok