Index Vakbarát Hírportál

Dull Szabolcs

Fidesz-fórum: A migránsok lába büdös, a momentumosoknak nincs válluk Fidesz-fórum: A migránsok lába büdös, a momentumosoknak nincs válluk

Az ellenzékiek szánalmak, bohócok, tanulatlanok, rohadt komcsik. A momentumosok szülei elveszthettek egy fogadást Istennel. A migránsok drogosok, erőszakolók, bűnözők, a medencébe csinálnak. Hatalmas gőzkieresztés volt a Fidesz legreménytelenebb terepén Georg Spöttlével.

szeptember 20. 07:50

Előkerültek a hollywoodi módszerek a kampányban Előkerültek a hollywoodi módszerek a kampányban

Felvonuló celebvilág, kamujelöltek, apróbb zavaró tényezők", váratlanul feltűnő, függetlennek mondott jelöltek. Az egyre forrósodó kampányról beszélgettünk a Kibeszélő podcastban.

szeptember 14. 19:22

Orbán jobban kifejtette, mit takar a keresztény szabadság Orbán jobban kifejtette, mit takar a keresztény szabadság

Mutassuk meg a világnak, milyen a mély és magasabb rendű élet, mondta a kormányfő.

szeptember 14. 13:44

Nagy öröm érte Bajcsy Korház Gizella telephelyének rehabilitációs osztályát: a tévéember alapítványa, a Ne Dobd Ki Alapítvány ugyanis nem egyszerűen készülékeket adományozott, hanem a komplett antennarendszert is kiépítette.

Ellenbacher Attila, akinek fura, tévéadományozós hobbijáról már többször beszámoltunk, azt mondta az Indexnek:

már a második alkalommal építettünk ki egy budapesti kórház antenna rendszerét, és ehhez 11 darab LCD-tévét is adományoztunk.

 

A Facebookon kitett adománygyűjtésből összejött pénz fedezte az anyag költségét, amelyet azért nem volt egyszerű összeszedni.

Nekünk minden ilyen alkalommal roppant nagy erőfeszítést okoz akár a 200 ezer forintos anyagköltség összeszedése is.

Öt önként vállalkozó szakember másfél nap alatt építette ki a hálózatot, amely a legrégebbi és a legújabb készülékeket is ugyanúgy ellátja antennajellel.

Ma 75 éve, augusztus 19-én született Knézy Jenő újságíró, sportriporter, akinek beköszönése szállóigévé vált. A Jó estét, jó szurkolást! mondatot talán még azok is ismerik, akik annak idején nem is hallgatták hétről hétre Knézy Jenő közvetítéseit.

Az MTVA Sajtóadatbankjának portréja szerint Knézy Jenő 1944. augusztus 19-én született Nagyváradon. Gyermekkorát Kiskunhalason töltötte, Budapesten érettségizett. Fiatalon komolyan sportolt, 1961-62-ben tagja volt az ifjúsági kosárlabda-válogatottnak.

Amikor 1969-ben a Telesport és a Képes Sport közös pályázatot hirdetett "Pályabelépő" címmel, tehetséges fiatal sportújságírókat és sportriportereket keresve, ő is jelentkezett. Kiváló teljesítményének köszönhetően 1971-ben került a Magyar Televízió sportosztályára, hivatásául a sportújságírást választva.

Harmincegy évet töltött a Magyar Televíziónál, volt sportriporter, vezette a helyszíni közvetítések rovatát, volt a Telesport főszerkesztője, 1999-től az MTV főmunkatársa. 1972 és 2002 között állandó kommentátora volt a nyári, illetve téli olimpia eseményeinek, labdarúgó világ- és Európa-bajnokságoknak, válogatott és nemzetközi kupamérkőzéseknek csakúgy, mint számtalan hazai bajnoki összecsapásnak.

A sok-sok közvetítése között emlékezetessé vált az is, amikor a 2000-es olimpián Eric Moussambani úszását kommentálta.

 

 Neve, de inkább hangja főként a labdajátékokkal forrt össze, de közvetített többek közt jégkorongot, úszást, 1986-ban ő tudósította az első magyarországi Forma-1 futamot is.

1993 és 1997 között a kosárlabda szövetség társelnöki, 1997-től a Magyar Sportújságírók Szövetségének alelnöki tisztségét is ellátta. 1998-tól volt a Magyar Olimpiai Bizottság tagja.

2003 áprilisában gyomorrákot diagnosztizáltak nála. Az év májusában már súlyos betegen vette át a Magyar Televízió életműdíját kimagasló szakma munkája elismeréseként, és a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést "több évtizedes, kimagasló sportújságírói és sportriporteri pályafutásáért". Egy hónap múlva, június 17-én halt meg, a budapesti Farkasréti temetőben helyezték végső nyugalomra.

Dominic Thiem ugyan elveszítette a meccset Danyiil Medvegyev ellen a montreali tenisztornán. A legemlékezetesebb jelenet mégis a nevéhez fűződik.

A magyar labdarúgó NBI-ben nem látunk ilyen labdalevételt.

 

Rovatok