Index Vakbarát Hírportál

Előd Fruzsina

Miért nem ismétlődhet meg Pakson a csernobili katasztrófa? Miért nem ismétlődhet meg Pakson a csernobili katasztrófa?

A paksi erőműben jártunk, ahol részletesen bemutatták, miért nem kell nukleáris katasztrófától rettegnünk.

3 órája

Babahitel: reménykedhetnek a július elejére gyereket váró párok Babahitel: reménykedhetnek a július elejére gyereket váró párok

Lehetséges, hogy még variál a kormány a babaváró hiteles rendelettel, hogy ők se kerüljenek hátrányba.

június 24. 16:23

Miért fogy a magyar? Miért fogy a magyar?

Magyarázó videóban mutatjuk be Magyarország demográfiai helyzetét és a kormány próbálkozásait a gyerekszám növelésére.

június 23. 20:06

A Győri Rendőrkapitányság járőrei egy parkoló személyautó motorteréből érkező nyávogásra figyeltek fel az M1-es autópálya mentén fekvő Arrabona pihenőhely ellenőrzése közben. 

Gyanították, hogy egy macska bújhat meg az autóban, így a megyei ügyeletesen keresztül felvették a kapcsolatot az autó tulajdonosával. A motorháztető felnyitása után ez be is bizonyosodott, így a járőrök kiszabadították a kiscicát a tűzforró motortérből, megitatták és a Győri Állatmenhelyre vitték.

Érdekesség, hogy tegnap hasonló eset történt brooklynban is, bár ott a rendőröknek nehezebb dolguk volt, konkrétan öt órán át fáradoztak egy macska megmentésén.

(Police.hu)

Hadházy Ákos és Szél Bernadett is megérkezett a Momentum eredményvárójára. Hadházy azt mondta, meghívták őket, hát eljöttek. Donáth Anna azt is bejelentette, hogy a jövőben együtt fognak velük működni közös ügyek mentén. 

 

Az ex-LMP-s, jelenleg független politikust Német Tamás kollégánknak egy rövid interjúra is sikerült elkapnia. Szerinte ez akkor sem valódi választás volt, egy tisztességes és szorgalmas párt (ez alatt a Momentumot értette) jó eredményt ért el.

Hadházynak a fideszes ismerősei a decemberi eseményekkor (rabszolgatörvény elleni tüntetések, MTVA-székházas balhék) azt mondták, kicsit kellemetlen ez most nekik, „meg haragszanak rám”, de majd a május 26. lezárja ezt az időszakot – Hadházy szerint bíztak a propagandájukban, hogy „majd az legitimálja őket újra"”.

Arról is beszélt a politikus, hogy „sajnos az ellenzék nem csinálta meg a házi feladatot”, továbbra is betartja a játékszabályokat. De azért voltak ennek a választásnak nyertesei azon az oldalon is, például a Momentum, ők meg is érdemlik az eredményüket szerinte. Ugyanakkor úgy gondolja, hogy a csak a kudarcot vallott ellenzékiekkel nem csak maguk a pártok vesztettek, „hanem az igazság és a demokrácia is az agymosó heccpropagandával szemben”. 

Orbán Viktor győzelmi beszédében köszönetet mondott azoknak, akik részt vettek a választáson. Mint mondta, Magyarország azt bizonyította a magas részvétellel, hogy európai nemzet, és hogy a magyaroknak Európában van a helyük. „Itt van a mi hazánk is, ezért meg is akarjuk változtatni” – jelentette ki a kormányfő.

„Rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattunk. Tudjuk, hogy a népvándorlással és a migrációval új korszak kezdődött, emiatt nyugodtan mondhatjuk, hogy ez egy korszakos győzelem” – értékelte a Fideszt 13 mandátumhoz juttató eredményt. Aztán megköszönte a szavazóiknak, „akik úgy döntöttek hogy Magyarország magyar maradjon”, és elmondta, hogy határon túli magyarokat is képviselni fogják Brüsszelben.

Orbán értelmezésében a fideszes győzelem egy megbízatás, méghozzá három dologra: hogy megállítsák a bevándorlást mindenhol Európában, hogy megvédjék a nemzetek Európáját, és hogy megvédjék a keresztény kultúrát. Szerinte olyan vezetők kellenek, akik büszkék a 2000 éves keresztény kultúrára.

A végén még közölte, hogy Brüsszelben együtt fognak működni mindazokkal, akik meg akarja állítani a bevándorlást, és hogy a következő években az lesz a döntő, hogy a most kirajzolódott egységet megőrizzék. 

Rovatok