Index Vakbarát Hírportál

Fábián Tamás

Együtt tudok majd dolgozni a Fidesszel is Együtt tudok majd dolgozni a Fidesszel is

Huszonöt év újságírás után száll be a politikába, nincs B terve, mert a médiában megtanulta, hogy milyen bizonytalanságban dolgozni. Interjú Kálmán Olgával.

június 24. 07:27

Minden, amit tudni kell az idei Kolorádóról Minden, amit tudni kell az idei Kolorádóról

Szúnyogriasztó és esőkabát nélkül ne induljon el senki. Drágult a napijegy, van pár új helyszín és kétfős hibrid sátrak is.

június 20. 09:59

Kálmán Olga hírportált és rádiót indítana Budapesten Kálmán Olga hírportált és rádiót indítana Budapesten

Azt sem zárja ki, hogy egy nyomtatott lapot is tudna finanszírozni a főváros, hogy ellensúlyozza a fideszes média túlsúlyát.

június 20. 05:00

Ezen a hétvégén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját a budapesti Palatinus. A strandot 1919-ben a Tanácsköztársaság idején nyitották meg, a fővárosban ez volt az első fürdő, ahol szabadtéren lehetett lubickolni. 1921-ben nyitották meg véglegesen, "a nagymedence több mint 5000 m²-es vízfelületével Európa legnagyobb strandmedencéje volt" - olvasható a fürdő honlapján

30 km/óra helyett 54-gyel ment egy autós Viersenben, Németország nyugati határához közel. A sebesség mérő kamera lefotózta, és nagyjából 105 eurós (közel 35 ezer forint) büntetést kellene megfizetnie, azonban segítségére sietett a "Szentlélek". A kép készítésének pillanatában ugyanis egy fehér galamb szállt be a képbe, kitakarva a sofőr arcát. Mivel büntetést csak akkor lehet kiszabni, ha beazonosítható a sofőr (nemcsak az autó), így ez a bírság könnyedén elröppent a vétkes sofőr mellett. A vierseni rendőrség csak annyit tudott hozzátenni az esethez, hogy reményeik szerint az illető a jövőben szabályosan fog vezetni. (BBC)

Interjút készítettünk Semjén Zsolttal, a KDNP elnökével, akit az ellenzéki térfélen történő átalakulásról kérdeztünk. Azt mondta, hogy olyan értelemben egyelőek voltak a feltételek a Fidesz és az ellenzéki pártok között, hogy mindenki tud szervezkedni, és elmondhatja a véleményét. Arra viszont nem válaszolt, hogy például miért nem volt a legtöbb ellenzéki pártnak óriásplakátja. 

A DK eddig kiszivárgott eredményéről azt mondta, hogy nekik ez nagyon jó, ha ők az ellenzék vezérei. Akkor „én már csak egy kávét kérek” – tette hozzá. Attól nem tart, hogy a DK a következőkben annyira megerősödjön, hogy a Fidesszel is felvegye a versenyt, szerinte „csak az egyre zsugorodó ellenzéki oldalon” osztják újra a tortát. 

A miniszterelnök-helyettessel készült videóinterjúnkat hamarosan láthatják. 

Rovatok