Index Vakbarát Hírportál

Fábián Tamás

Már 270 ezer aláírás összejött az Európai Ügyészségért Már 270 ezer aláírás összejött az Európai Ügyészségért

Egymillió aláírás a cél, Hadházy Ákos bizakodó.

tegnap, 08:43

Láthatatlan pártok emberei gyűjtenének egymillió aláírást Európában Láthatatlan pártok emberei gyűjtenének egymillió aláírást Európában

Szürreális sajtóeseményen álltak nyilvánosság elé az uniós csalásokat megszüntetni akaró akció magyar szervezői.

november 5. 13:41

Szél Bernadett megkereste azokat az oktatási szakembereket, akik a CEU ügyét vizsgálják Szél Bernadett megkereste azokat az oktatási szakembereket, akik a CEU ügyét vizsgálják

A képviselő arra jutott, hogy hiába mondja a kormány, ezek a szakértők nem léteznek.

október 30. 13:32

Négyszázharminckétezer dollárért kelt el egy számítógépes algoritmus által készített kép a Chirstie's aukciósház csütörtöki New York-i árverésén. Ez volt az első mesterséges intelligencia által készített műalkotás, amelyet aukciósház árverésre vitt.

A kép árát hétezer-tízezer euróra becsülték az aukciósház szakértői. Öt licitáló egy perc alatt a magasba röpítette az árat, és végül egy telefonos ajánlattevő nyerte a licitet - közölte a Christie's.

A képzeletbeli Edmond de Belamyról készült portré egy férfit ábrázol sötét csuhában fehér gallérral, aki egy francia papra emlékeztet a 17. vagy 18. századból.

A mű létrehozása a párizsi Obvious kollektíva munkája, Hugo Caselles-Dupre számítógépmérnök gyerekkori barátaival, Gauthier Vernier-vel és Pierre Fautrellel közösen írta meg az algoritmust és hozta létre a kollektívát.

A Generative Adversarial Network (GAN) nevű algoritmus már létező festmények adatbázisát "bekebelezve" hoz létre új képeket. Az Edomd de Belamyt ábrázoló képnek és a Belamy-sorozat többi alkotásainak elkészítéséhez például 15 ezer portrét tanulmányozott. (MTI) 

"Ma képviselőtársaimmal a Parlament főlépcsőjén töltjük az éjszakát, hogy felhívjuk a kormány és Budapest figyelmét, hogy első sorban nem büntetni, hanem segíteni kell a hajléktalanoknak másrészt pedig, hogy kifejezzük szolidaritásunkat azokkal a védtelen emberekkel, akiket a kormány bűnözőnek tart s akként is kezel" - közölte Facebook-oldalán a Demokratikus Koalíció elnöke. 

Elnézve Gyurcsány arcát, ilyen jó hangulatban még senki sem szolidarított a hajléktalanokkal. 

A helyzet lassan három hónap után is változatlan a Mátészalkát Debrecennel összekötő vasúti vonalon. Júniusban a MátészalkaLeaks egyik aktivistája hagyta le a vonatot, hogy felhívja a figyelmet: a szerelvény 1 óra 49 perc alatt teszi meg a 78 kilométeres utat. A MÁV akkor azt közölte, hogy folyamatosak a felújítások, és a jelenleg felújításon áteső szakaszokon is 40-50 kilométerrel lehet haladni, és három helyen van ilyen sebességkorlátozás érvényben.

Nos, már október vége van, de a helyzet a csoport legújabb videója szerint mit sem változott. A vonat helyenként annyira lassú, hogy gyerekek is tudják tartani a lépést. 

 

Rovatok