Index Vakbarát Hírportál

Fehér János

Nyolcvankilencényvi tilalom után szánkózhatnak újra nők St. Moritzban Nyolcvankilencényvi tilalom után szánkózhatnak újra nők St. Moritzban

A mellráktól féltve tiltották ki a női szkeletonosokat a Cresta Runról.

tegnap, 18:33

Hosszú Katinka harmadik aranyát nyerte a rövidpályás vb-n Hosszú Katinka harmadik aranyát nyerte a rövidpályás vb-n

Száz vegyesen hat éve legyőzhetetlen. Sorozatban negyedszer nyerte a távot.

tegnap, 12:27

Harden 50 ponttal zilálta szét LeBronékat Harden 50 ponttal zilálta szét LeBronékat

Pedig a houstoni még cserét is kért a Los Angeles Lakers elleni meccsen.

tegnap, 09:34

Mi is megírtuk, hogy a szerdai Bayern München–Ajax Bajnokok Ligája meccsen a Müller ugrós karaterúgással találta fejbe Tagliaficót. 

 

Nem is nagyon lehet vitatkozni ezzel, hogy piros lapot ért, de a Bayern-csatárra lehet, hogy úgy emlékeznek majd, mint az emberre, aki a német bajnokság (Bundesliga) logóját élőben modellezte le. Egy nagy eltérés azért van, a rajzon nem szerepel ellenfél feje. 

Elege van a bokorba szaladgálásból, éttermekbe és kocsmákba besunnyogásból? Ha igen, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt új applikációja önnek is segíthet a legközelebbi ingyenesen használható vécé megtalálásban. 

Szóval ha nagy a szükség, szüksége van a Pisi App-ra, amit Androidra fejlesztettek le. 

A térképen ábrázolt helyek között vannak vendéglátóhelyek is, de ott sem kérnek pénzt a vécéhasználatért. 

Átépítik Stockholm egyik nagy közlekedési csomópontját, a Slussent. Természetesen az építkezések előtt a régészek is feltúrták a területet, és bár korábban is voltak ott ásatások, meglepő lelet került elő. A múlt hónapban több mint kétszáz 17. századi ágyúgolyót találtak egy rakáson.

A golyók elég változatos méretűek, 85 dekástól a 8,5 kilósig mindenfélét találtak belőlük.

A régészek úgy vélik szándékosan képeztek itt lerakatot. Vagy akkor, amikor leszerelték az itt található erődöt, vagy akkor, amikor 1660-ban az Óvárosból kihoztak egy vas mérésére szolgáló eszközt. 

„Egy kérdést még vizsgálunk, és még nem kaptunk rá választ, miért nem vitték el az ágyúgolyókat, ha másért nem, legalább a fém érteke miatt" – mondta Michel Carlsson régész.

A svédek a 17. században nagy kovácsoltvas exportőrök voltak, 1640 és 1740 között 11 ezer tonnáról 40 ezer tonnára növelték az éves kivitelüket.

(via Local)

Rovatok