Index Vakbarát Hírportál

Fehér János

újságíró Sport rovat

Szárnyal a rózsaszín trikós, Froome megzuhant Szárnyal a rózsaszín trikós, Froome megzuhant

Yates harmadik szakaszát nyerte a Giro d"Italián. A címvédő is szenvedett a hegyeken.

tegnap, 19:09

Két bukás segítette Márquez Le Mans-i győzelmét

Valentino Rossi újra dobogón.

tegnap, 16:14

Ausztráliában felettébb izgalmas lehet bringázni, hiszen nem egyszer fordult már elő, hogy egy kerékpárost lerúgott egy útra pattanó kenguru, vagy csak fenyegetően nézett egy horda. Új stílusú edzésmódszernek tűnik viszont az emuhorda mögötti tekerés.

 

A Cerebral Cyclist nevű felhasználó pár napja tette ki azt a videót, amin tökéletesen megfigyelhető a módszer. A földúton egy ötfős emucsapat vállalta, hogy fogja a bringás előtt a szelet (persze feltételezhetnénk azt is, hogy elég ostoba módját választották a menekülésnek), és úgy percig diktálta is 40 km/h körüli tempót.

Tour de France-on induló versenyzőnk még nincs, de az utóbbi években izmosodni látszik a magyar kerékpársport, legalábbis egyre színvonalasabb versenyeket rendeznek itthon is.  A legerősebb egynapos most szombaton lesz, a V4 kerékpárversenyen Budapest és Pannonhalma között teker 167 kilométert a 29 csapatból kikerülő 170 fős mezőny.

 

A befutó kétségkívül látványos lesz, egy belgiumi tavaszi klasszikus is megirigyelné a helyszínt. A pannonhalmi apátsághoz felvezető emelkedő kíméletlen lesz a lábakhoz, de azért jól fog kinézni, ahogy felfelé sprintelnek a tarka mezes bringások.

Aki nem tud kimenni, a Várkert Bazárnál lévő rajthoz vagy a befutóhoz,a verseny honlapján követheti élőben az eseményeket 13:15-től. A rajtnál egyébként lesz mindenféle bringás program a gyerekeknek is, és lehet találkozni magával az Ördöggel is, az 1990-es évek nagyszerű versenyzőjével, Claudio Chiapuccival is.

A Cardiff–Reading meccs egyik játékosa nem tudni pontosan, miért, de úgy gondolta, hogy a stadion tribünjének árnyéka pontosan egybe esik a pálya oldalvonalával (ebben a különböző színű gyepsávok is megerősíthették), így aztán onnan végzett el egy bedobást.

 

Sem a társak, sem az ellenfelek, sem a bírók nem találtak ebben semmi kivetnivalót, így aztán legalizálták is a szezon egyik legabszurdabb jelenetét.

Rovatok