Index Vakbarát Hírportál

Fehér János

Ezüstdobozzá válik a Santiago Bernabéu Ezüstdobozzá válik a Santiago Bernabéu

2022-re készülhet el a Real Madrid átépített arénája.

tegnap, 17:54

Csak menteni próbált, amikor szétrobbantotta az üvegfalat Csak menteni próbált, amikor szétrobbantotta az üvegfalat

A spanyol Navarro került kórházba a padel Portugal Masters elődöntőjéből.

tegnap, 12:31

Háromnapnyi hánykolódás után mentették meg a súlyosan sérült vitorlázót Háromnapnyi hánykolódás után mentették meg a súlyosan sérült vitorlázót

Az indiai Tomy inni és enni sem tudott. 3200 kilométerre volt az ausztrál partoktól.

tegnap, 10:44

Október első hétvégéjén Magyarországra érkezik az úszó-világkupa, ahol Hosszú Katinkáék mellett nem úszókat is megnézezhetünk úszás közben. A betétfutamban, a 2000-es olimpián a száz gyorsot végigszenvedó (úszása (?) Knézy Jenő közvetítésében a legjobb) Eric Moussambani a kíhívó.

 

Az azóta sokat fejlődött és 40 évesen Egyenlítői-Guinea szövetségi kapitányává vált Moussambani a futballista Torghelle Sándort, a tornász Berki Krisztián, a short trackes Liu Shaolin Sándort, a crossfites Horváth Laurát, a gátfutó Baji Balázst, a vívó Somfai Pétert és a birkózó Veréb Istvánt próbálja meg majd legyőzni.

Válogatott szinten is előfordult már, hogy apa és a fia ugyanabban a futballcsapatban játszott (például az izlandi Arnór és Eidur Gudjonhsen), de azért gyakorinak nem mondható ez a felállás.  Egy frisset tudunk említeni, a hétvégén az Újszászi VVSE megye I.-es csapatában egyszerre volt pályán idősebb és ifjabb Rézsó Péter.

Az idősebb Rézsó Péter neve ismerős lehet, a most 47 éves kapus sokáig védett az NB II.-es Szolnoki MÁV-ban, de játszott akkor is, amikor feljutottak az NB I.-be, és ötször a teremlabdarúgó válogatottban is szerepelt. Most tulajdonképpen hazaigazolt, korábban is védett Újszászon, és teljesült az álma, hogy egyszerre szerepeljen a csapatban 22 éves fiával. Egész sikeresen, az NB III.-ból kieső a listavezető Tiszafüreddel 0-0-t játszottak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei bajnokság ötödik fordulójában.

Kutyakemény lesz a Mont Blanc körüli (Ultra Trail du Mont Blanc) 171 km-es terep ultrafutás, mert már a chamonix-i rajtnál jó nagy esőt kaptak a nyakukba az indulók. A magas, 2000 méter feletti hegyeken csak rosszabb lesz, hóesésre és 1-2 fokra lehet számítani.

A legjobbak is 20-22 órát lesznek a pályán, a lassabbaknak 46 óráig is tarthat a szenvedés. Tíz magyarnak is szurkolhatunk. Fekete Dániel, Györgyi Gábor, Kovács Ádám, Kovács Edit, Kurucz András, Mancher István, Szabó Béla, Szigeti Csaba, Takács Zsolt és Wermescher Ildikó van a pályán a rajtlista szerint.

Rovatok