Index Vakbarát Hírportál

Földes András

What makes me mad is that my children had to grow up in prison What makes me mad is that my children had to grow up in prison

An Iraqi refugee tells about the hardships his family endured while they were unlawfully detained for two years in the Hungarian transit zones.

május 25. 18:34

Elindult a nyári szezon a horvát tengerparton Elindult a nyári szezon a horvát tengerparton

A beutazáshoz szállásfoglalást kell felmutatni.

május 25. 15:34

Vuhanban 6,5 millió tesztet végeztek 10 nap alatt

A város mind a 10 millió lakóját letesztelik.

május 25. 14:12

Zágráb a járvány enyhülésével fokozatosan feloldotta a korlátozásokat, és újraindította a gazdaságot, két hete pedig a határait is újranyitotta: beléphetnek mindazok a külföldi állampolgárok, akik üzleti vagy más gazdasági érdekeltség miatt, valamint halaszthatatlan személyes okból utaznak az országba.

A TURISTÁKNAK A BEUTAZÁSHOZ  A SZÁLLÁSFOGLALÁSRÓL KELL IGAZOLÁST FELMUTATNIUK A HATÁRON, AHOL FELVESZIK AZ ADATAIKAT IS.

Május 27-ig elkészül az a mobiltelefonos alkalmazás, amely elősegíti a beutazások felgyorsítását. Az alkalmazás használata önkéntes alapon történik.

Újabb könnyítés jön a szlovák-magyar határon, miután a szlovák kormány csütörtöktől lehetővé tette, hogy állampolgárai a karanténba vonulás kötelezettsége nélkül utazhassanak a szomszédos országokba - így Magyarországra is - legfeljebb egy napra - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán csütörtökön.

A határokon bevezetett korlátozó intézkedések könnyítéséről is egyeztetett videókonferencián a külügyminiszter.

Egyre több felé bukkannak fel patkányok a nagyvárosokban, figyelmeztet az amerikai járványügyi hatóság. A CDC szerint a rágcsálók ráadásul már a nappali órákban is láthatóak.

A jelenség oka, hogy a kijárási korlátozások miatt csökken az eldobált, vagy kikukázható ételmaradék, szemét mennyisége, az állatok éhesebbek, miközben a forgalom kevésbé zavarja őket. Chicagóból jelentették, hogy ott éjszakai állatok százezrei jelentek meg a városban fényes nappal is.Előbújtak a patkányok Amerikában a kijárási korlátozások miatt

Rovatok