Index Vakbarát Hírportál

Földes András

Karácsony: Biztos voltam, hogy a budapestiek nyerik a választást Karácsony: Biztos voltam, hogy a budapestiek nyerik a választást

A leendő főpolgármester első interjúját az Indexnek adta. Azt mondta, már hétfőn elkezdik előkészíteni az új közgyűlés első ülésének napirendjét. Szerinte a Fidesznek nem érdeke, hogy rosszban legyen a budapestiekkel.

3 órája

Feltettük a legfontosabb kérdést az ellenzéknek Feltettük a legfontosabb kérdést az ellenzéknek

Karácsony Gergely eredményváróján, még urnazárás előtt tettük fel a kérdést.

tegnap, 20:34

Régóta folyik a fekália a Dunába, de legalább legálisan Régóta folyik a fekália a Dunába, de legalább legálisan

Fekáliatengerben találta magát néhány csónakázó a Rómainál. Nyomozásukból kiderült, hogy Békásmegyerről évek óta ömlik a szar a Dunába, és erről a város nem tudott. Pedig állítólag szabályos.

október 8. 12:47

Az amerikai rendező interjújában beszélt arról, hogy bár mindenki azt hiszi, óriási munka filmet rendezni, neki valójában rengeteg ideje jut mellette zenélni, a családjával lenni és meccsre járni.

A rendező az Egy esős nap New Yorkban kapcsán beszélt a filmezésről. Ez az a filmje, amit Amerikában be sem mutattak a Me Too-mozgalom miatt Allen ellen is demonstráló sztárok tiltakozása miatt. Európában viszont vetítik a filmet, amit Allen úgy magyarázott, hogy Európa valamiért mindig jobban fogadta a filmjeit. 

A rendező egyébként megjegyezte, hogy akkor is folytatná a munkát, ha senki sem forgalmazná a filmjeit, nem adnák ki a könyveit, mivel 16 éves kora óta megszokta, hogy dolgozik.

India másodszor küldött szondát a Holdra, a küldetés azonban nem sikerült. A leszállás előtt másodpercekkel megszakadt a kapcsolat az űrhajóval, és azóta sem tudni, mi történt.

Az űrsztorinak van emberi oldala is, amikor is a rakétatudósok búsan az indiai miniszterelnök elé járultak, aki jó pedagógusként nem megdorgálta őket a hibájukért, hanem megölelte mindegyiküket, a legszomorúbbnak pedig még a buksiját is megsimogatta. 

Modi a végén azt is kijelentette, hogy a hibák arra jók, hogy tanuljunk belőlük. Bár a BBC felvételén nem látszik, de biztosak vagyunk benne, hogy a tudósok ezek után megtörölt szemüveggel, buzgón ültek vissza a padba, hogy folytassák a házi feladatot. 

Donald Trump elnökségének lényegéről elemzések tucatjait írták már, de mi röviden azon a véleményen vagyunk, hogy az elnök taktikája annyi, hogy minél meghökkentőbb dolgot csinál vagy mond, annál többen foglalkoznak vele, és nem pedig a riválisaival, vagy a valódi ügyekkel.

Ebbe illeszkedik a Senorita című sláger eléneklése is, aminek erejét nem csorbítja, hogy Trump csak közvetve adta el azt. Meglepő ereje, és bőr alá kúszóan idegesítő dallama miatt ez tulajdonképpen az ő száma.

Rovatok