Index Vakbarát Hírportál

Földes Máté

Bokszerrel verte véresre egy iskolatársa a 11 éves fiút Bokszerrel verte véresre egy iskolatársa a 11 éves fiút

A diák kicsúfolt egy lányt, ez vezetett az összetűzéshez a kelenvölgyi iskolában.

október 10. 15:18

Klímaaktivista miatt kellett visszafordulnia egy repülőnek Londonba Klímaaktivista miatt kellett visszafordulnia egy repülőnek Londonba

Arra akarta felhívni a figyelmet, hogy tarthatatlanok az utazási szokásaink.

október 10. 15:03

London Európa kokainfővárosa London Európa kokainfővárosa

Hétköznapi droggá vált, naponta átlagosan egymilliárd forintnyi fontot költenek erre a lakók.

október 10. 14:03

Kevesen értik, hogy mitől olyan iszonyú izgalmas a vízparton ülni egy horgászbottal, és meredten bámulni a vizet. Pedig a horgászkurázsi alapja végtelenül egyszerű: soha nem lehet benne biztos az ember, hogy mi kerül elő a vízből. 

Valószínűleg az az Észak-Karolinában nyaraló család sem tudta, hogy mire számítson, akik Fripp Island környékén sétálgatva kiszúrtak egy szemetes zsákba bugyolált csomagot a vízben. A csomagot a partra húzták majd egy golfkocsival magukkal vitték a nyaralójukba. 

 

A 20 kilós szemetes zsákot csak később vágták fel, azonban abban téglákba kötegelt fehér port találtak. Ezek után már nem meglepő, hogy miután szóltak a rendőrségnek, kiderült, hogy kokainról van szó, nem is kevésről: a pakk 600 000 dollárt, azaz több mint 180 millió forintot ért. A hatóság most próbálja beazonosítani az eredetét, egyelőre csak annyit sejtenek, hogy a Dorian hurrikán sodorhatta a partra a csomagot. 

( AP )

Ki mondta? Alakszai Zoltán miskolci polgármesterjelölt

Hol mondta? Facebook bejegyzésében

Mikor mondta? 2019. augusztus 16.

Miután Kriza Ákos súlyos betegsége miatt nem indul újra a polgármesteri tisztségért, a város korábbi jegyzője, Alakszai Zoltán indul a Fidesz támogatásával. Programjából 3 fő pontot emelt ki Facebook bejegyzésében. Megvédeni a Salkaházi-programot, ami 60 évnél idősebb nyugdíjasoknak vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülőknek biztosít szociális támogatást. Ezenfelül egyszeri 5000 Forintos prémiumot is garantálna. Vállalta azt is, hogy megválasztása esetén újjáépítteti a Diósgyőri Strandot és kiemelten kezelné a közbiztonság kérdését.

Ki mondta? Veres Pál, Miskolc ellenzéki polgármesterjelöltje

Hol mondta? Kampánynyitó beszédében

Mikor mondta? 2019. augusztus 24.

Megtöltjük tartalommal a zöld város kifejezést – mondta Veres Pál, miskolci polgármesterjelölt a kampánynyitó beszédében. Elmondása szerint radikálisan új irányt szeretnének mutatni: saját maguk keresnék meg a középméretű vállalkozásokat, befektetőket, hogy végezzék tevékenységüket Miskolcon, kifejezetten a zöld gazdaságfejlesztés céljával. Ezzel részben a fiataloknak akarnak perspektívát kínálni, hogy megérje nekik Miskolcon maradni, esetlegesen visszatérni oda. Ezt a célkitűzését a pályakezdőknek járó lakhatási támogatással is erősítené.

Rovatok