Index Vakbarát Hírportál

Földi Gábor

Fega

Élőben az operatív törzs tájékoztatója Élőben az operatív törzs tájékoztatója

Már csak Pest megyében és Budapesten van kijárási korlátozás, tetőzött tegnap a járvány?

május 4. 10:59

Ötvenre emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon Ötvenre emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Újabb 10 magyar állampolgárnál és egy kazahnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. Két ember már gyógyultan távozott a kórházból.

március 17. 07:38

Kár, hogy csak a botrány miatt beszélnek az új Pixar-filmről Kár, hogy csak a botrány miatt beszélnek az új Pixar-filmről

Az Előre világában egyszerre vannak modern nagyvárosok és autópályák meg elfek és egyszarvúak. A testvérpár kalandjaiban nincs túl sok eredetiség, a film valahogy mégis működik.

március 11. 05:07

Koronavírus-járvány mindenkinek felborította a mindennapjait, de talán a kórházi dolgozóknak kellett a legtöbb új kihívásnak megfelelniük. Számos angliai kórházban nagyon szigorúan korlátozzák azt, hogy a szülők mennyit láthatják a kisbabájukat. Azért, hogy ezen a helyzetesen segítsenek, az angliai nővérek elkezdték videózni az újszülött babákat. 

Így a szülők legalább képernyőn keresztül figyelhetik, hogyan telnek a gyermekük első napjai. Az ötlet állítólag a nővérektől jött, akik szerettek volna valahogy segíteni a szülőkön. Az egész pedig csak azért derült ki, mert Steve Parsons fotós beengedték a Frimley Park kórházba, hogy lefotózhassa az ott dolgozók mindennapjait. 

Ilyen sorozatot az Index is szeretett volna készíteni a magyar kórházakban, de sajnos többszöri próbálkozás után sem kaptunk engedélyt erre. 

Egy ideális világban már egy hónapja nyüstölnék a gémerek az év egyik legjobban várt játékát, a Cyberpunk 2077-et. A CD Projekt Red viszont még januárban bejelentette, hogy nem tudják tartani az előre tervezett áprilisi megjelenést, és szeptemberig kell várni a legújabb szerepjátékukra. 

A rajongók viszont addig sem tétlenkednek, Dester például elképzelte, milyen lett volna a VHS-korszakban a Cyberpunk előzetese. A teljes élményhez szemcsés kép, alul és felül folyamatosan cikázó csíkok és persze teljesen szenvtelen hangalámondás is jár, de Keanu Reeves belépőjének hatását ez sem tudja csökkenteni.

 

Nem ez az első alkalom, hogy Destert megihleti a Cyberpunk világa. Korábban benevezett egy rajongói fotós versenyre is, ahol az ötödik helyet szerezte meg. Mint látható, a magyar szoláriumok neonfényei még a játék futurisztikus metropoliszában is megállnák a helyüket. 

 

Aki a Cyberpunk játékmenetéről szeretne még olvasni, az kattintson ide.

Magyarországon igen ritkák a rétisasok, ezért is olyan nagyszerű hír, hogy a Pilisi Parkerdőben nemrég három fióka kelt ki. 

A Parkerdő közleményében azt írja, hogy a rétisaspár 2017 tavaszán telepedett meg Pilismarót közelében. A fészküket 15 méteres magasságban építették meg. és itt kelt ki a közelmúltban két tojó és egy hím. Az azonosítás miatt a lábukra madárgyűrűt helyeztek, és ha minden jól megy, akkor a madarak június végén egészségesen hagyhatják el a fészket. 

A rétisas fokozottan védett madár, ezért a fészek körül 200 méteres védősávot alakítottak ki a Parkerdő szakemberei. Itt nem végeznek munkát, az érintett térségben mindent megelőznek a természetvédelmi szempontok. 

Rovatok