Index Vakbarát Hírportál

Földi Gábor

Fega

Ötszáz körbála ég Sárszentmihályon

Szombat reggel keletkezett a tűz, azóta nem sikerült eloltani.

tegnap, 14:19

Kedd éjfélig kell kiszabni a bírságot vissza nem vitt ajánlóívek miatt

Minden be nem nyújtott ajánlóív után ezer forintot kell fizetni.

tegnap, 12:47

Halálos vonatgázolás történt Székesfehérvár közelében

Késnek a vonatok a Budapest-Székesfehérvár vonalon.

tegnap, 09:37

Az amerikai Hebron város rendőreinek különös kihívással kellett szembenézniük szerdán. Egy férfit üldöztek, aki a szemtanúk beszámolója alapján mindössze egy kalapot viselt, egyébként teljesen meztelen volt. Hogy teljes legyen a kép még valamennyi sör is volt nála és így menekült a rendőrök elől. Befutott egy kukoricaültetvénybe és ezzel sikerült is leráznia üldözőit.

A rendőrök ekkor drónnal próbálták megtalálni az ismeretlen férfit, de végül a hatalmas hőség miatt ez sem vezetett eredményre. 

A hírek alapján úgy tűnik, hogy a férfinek sikerült elmenekülnie. Viszont aki járt már kukoricásban az tudja, hogy valószínűleg nem úszta meg sérülések nélkül a menekülést. 

(viaCountryrebel)

Október 21-én Magyarországon is elindul az ősz egyik legérdekesebb új sorozata a Watchmen. Alan Moore/Dave Gibbons képregényeiből már készült filmes feldolgozás, az HBO szériája viszont inkább egyfajta remix lesz, ami átvesz bizonyos karaktereket és témákat a képregényekből, de új történeteket kanyarít köréjük. 

A szereplőgárda elég jó nevekből áll, a főbb szerepekben Jeremy Irons, Regina King, Don Johnson és Jean Smart láthatóak. A vezető író és showrunner pedig Damon Lindelof, aki olyan sorozatokat készített korábban, mint a Lost vagy a The Leftovers (Itthon A hátrahagyottak címen volt látható).

A legújabb előzetes alapján úgy tűnik, hogy nagyon sajátos hangulatú sorozatra van kilátás, de a történetről túl sokat még mindig nem tudni.

 

A korábbi előzetest itt lehet megnézni.

A Variety filmes szaklap készített egy összeállítást arról, hogy mit csinál az amerikai filmgyártás annak érdekében, hogy környezettudatosabb legyen. Ezzel kapcsolatban megkérdezték az Oscar-díjas rendezőt, James Cameront is, akinek elég sarkos véleménye van a témáról.

Szerinte az emberiség jelenleg maximális sebességgel halad egy szakadék felé és fogalma sincs arról, hogy mekkora a probléma valójában. Annak érdekében, hogy tegyenek valamit egy élhetőbb jövő érdekében, feleségével Suzy Amis Cameronnal, a Verdient Foods nevű cégbe fektettek be, ami növényi alapú ételek fejlesztésével foglalkozik.

Az élelmiszeripar ugyanis különösen környezetszennyezőnek számít és az üvegházhatású gázok kibocsátásával kapcsolatban különösen fontos, hogy milyen ételeket fogyaszt az emberiség. Úgy gondolják, hogy ennek a a területnek a megreformálásval még nem foglalkoznak elegen. Továbbá túl sokan vannak, akik azt hiszik, hogy csak azért, mert egy Teslával járnak, már mindent megtettek a környezet védelméért. Szerinte viszont ha az autóval mondjuk egy McDonald's-ba mennek, akkor egyáltalán nem segítenek a krízis elhárításában.

James Cameron évek óta az Avatar-filmek folytatásain dolgozik, amik jövőre kerülhetnek mozikba és a várakozások szerint ezek története is reflektál majd a klímakatasztrófára. 

Rovatok