Index Vakbarát Hírportál

Haász János

Hány évesen csináltam először?17

Miért csináltam először?Fiatal voltam, jól jött a pénz

Azóta hányszor csináltam?Több ezerszer

Nyilván a cikkírásról volt szóNyilván

Korrupcióról és fenyegetésről beszéltek a civilek Pompeónak Korrupcióról és fenyegetésről beszéltek a civilek Pompeónak

A korrupció már biztonságpolitikai kockázat, mondták az amerikai külügyminiszternek.

február 11. 17:14

Megint elárultál: a 30Y új klipje az Indexen Megint elárultál: a 30Y új klipje az Indexen

Beck Zoli látott egy képet egy nőről és egy tükörről. Évekkel később megszületett a dal ehhez a képhez, majd egy egyszereplős klip a zenéhez.

február 10. 16:11

Egy magyar, aki a világválság előtt megjárta Amerikát Egy magyar, aki a világválság előtt megjárta Amerikát

Magasvasút és felhőkarcolók, a Niagara-vízesés és Diamond Kitty, a 320 kilós tinédzser. Aszódi Zoltán 1929 nyarán járt Amerikában, épp elkapva a gazdasági világválság előtti prosperálás utolsó pillanatait.

február 2. 20:30

Igaz, ezen a fehéroroszországi utánpótlásmeccsen nem a gyerekek kezdték egymást püfölni, hanem felajzott apukák. A liveleak.com-on olvasható hír szerint a kelet-fehéroroszország Orsa városában a helyi Lokomotiv és a hrodnai Neman fiatal hokisainak meccsén a vendégszurkolók, vagyis a fiatal játékosok szülei felmásztak a lelátón a hazai szurkolókhoz, és balhézni kezdtek. A bunyónak – ami még januárban történt, de csak most került nyilvánosságra az egyik szurkoló által készített videó – komoly sérültjei nem voltak, így rendőröket sem hívtak az esethez, szóval végül is semmi különös nem történt.

Mindössze négy egyszerű lépésben.

  • Végy egy, a szürkésbarna környezetbe színben nagyjából belesimuló alapanyagot a táblának.
  • Ez a (mű)kő a műmárvány hatás elérése érdekében lehetőleg még kellően cirkalmas is legyen.
  • Ha ezzel megvagy, feltétlenül válassz egy olyan színt feliratnak, ami végképp belesimul az emléktábla és a környezet színébe, ahelyett, hogy kontrasztosan kiemelkedne belőle.
  • Ne feledkezz meg arról, hogy mindezek tetejébe egy rendkívül nehezen olvasható, bár kellően archaizáló betűtípust használj.

Ha ezzel meg is vagy, készülhet az emléktábla, feltételezhetően a Magyar Optometriai Kamara ajánlásával és támogatásával. Ahogy történt ez Tatán, az Öreg-tó partján álló várban is.

A szöveg egyébként annak állít emléket, hogy gróf Pálffy Miklós 1597-ben, egy májusi éjjelen, kiverte a várból a törököket.

Márahalomról egész a mostani hétvégéig nem hallottam, ami nyilván nem a néhány száz fős Komárom-Esztergom megyei községet minősíti, hanem engem. Első találkozásunkkor ezért aztán egy fejemre hulló tizenhat tonnás súly erejével vágott mellbe a buszmegállójuk (frissítés: olvasóm, Sándor szólt, hogy ez nem is buszmegálló, hanem egy pavilon egy hármas útkereszteződésben, amit épp azért tettek oda, mert ott nem áll meg semmi és senki, de mégis jól látható).

Szóval ezt a buszmegállónak hitt pavilont Valentin-nap tiszteletére a szeretet színeivel és motívumaival tették igazán pompázatossá. Íme a hely, ahol a népi esztétikum találkozik az angolszász popkulturális ízlésexporttal, és ez lesz az eredménye:

A pavilont egyébként, mint az a település faluvédő egyesületének honlapjáról kiderül, a helyi civilek nem most először öltöztetik aktuálisba. De őszintén szólva, ez a négy és fél évvel ezelőtti október 23-i dizájn valamivel jobban sikerült.

Rovatok