Index Vakbarát Hírportál

Hanula Zsolt

Olvasatlan emailek száma5769

Ebből fontos0

Facebook-részvények száma1

Jelenlegi árfolyam (dollárban)185,73

Miért emlékszünk néha az álmainkra, máskor meg nem? Miért emlékszünk néha az álmainkra, máskor meg nem?

Jól kitoltak velünk a neurotranszmitterek: minél rémesebb egy álom, annál valószínűbb, hogy emlékezni fogunk rá ébredés után.

október 19. 06:15

Emelték a készültségi szintet a paksi atomerőműben Emelték a készültségi szintet a paksi atomerőműben

A Duna rekordalacsony vízállása miatt. Az erőmű működését ez nem befolyásolja.

október 17. 21:24

Egészen pontosan a Loughborough University kiművelt tudósfői írtak levelet a megfelelő brit parlamenti bizottságnak, amiben kifejtik, hogy az internetszerte terjedő, elhízással kapcsolatos vicces(nek szánt) képek hatása borzasztó a tinédzserekre. Ilyesmikre gondolnak:

A hatásmechanizmus persze nem olyan direkt, hogy ránézek, és hopp, fel is ugrott két kiló, inkább olyasmikre gondolnak a derék brit tudósok, hogy az ilyen tréfák hatására az egészséges testkép eltorzul, meg nem veszik komolyan a 13-16 éves gyerekek az elhízás veszélyeit. Sőt, az egészségtelen életmódot normalizálják, mi több, reklámozzák. Ami mégis csak hallatlan, lehet hogy egyszerűbb lenne betiltani az egész hóbelevancot.

(via CNN)

4 kilométer úszás, 180 kilométer biciklizés, és a végén egy levezető maraton, vagyis 42 kilométer futás. Ezt nyomta le a 85 éves (!!!) Hiromu Inada a a Kona Iron Man triatlonbajnokság keretében Hawaii-on, az ideje 16 óra 53 perc 50 másodperc, ami egyrészt egyéni rekord, másrészt korosztályos világcsúcs, harmadrészt szerintem én a 114-es busszal nem tudnám ezt a távot ennyi idő alatt lenyomni, pedig azért még van pár évem, hogy 85 éves bácsi legyek.

Egyébként Inada sem kezdte kimondottan korán a sportolást, akkor kezdett uszodába járni, amikor nyugdíjba ment, aztán vett egy biciklit, és végül 70 éves korában azon vette magát észre, hogy benevezett egy szenior triatlonversenyre. Azóta is tolja, és saját bevallása szerint rettentően élvezi. Ez a heti edzésprogramja, ha esetleg valakinek kedve támadna utána csinálni:

  • Hétfő: 60 km bicikli, 5 km futás
  • Kedd: 3 km úszás, 100 km bicikli
  • Szerda: 3 km úszás, 15 km terepfutás
  • Csütörtök: 3 km úszás, 70 km bicikli (hegyek között, jó sok emelkedővel)
  • Péntek: 20-30 km futás
  • Szombat: 3 km úszás, 150 km bicikli
  • Vasárnap: pihi

(via)

Dennis Hof középhatótávolságú amerikai celeb, nevadai illetőségű, ahol jól futó bordélyház-hálózatot üzemeltet. Nevadában ez legális biznisz, Amerikában sehol máshol nem az, ezért aztán a róla készült HBO-dokumentumsorozatot nagy érdeklődéssel nézte a nép országszerte. Mr. Hof erre a lehetőségre rá is tett annyi lapáttal, ahánnyal csak tudott: politikusokkal, médiaszemélyiségekkel, pornósztárokkal haverkodott nyilvánosan, látványos partikat szervezett Las Vegasban - és végül elindult republikánus színekben a novemberben esedékes kongresszusi választáson.

Hof Trump nagy rajongója, saját magára a "Trump of Pahrump" (Pahrump egy város Nevadában) néven hivatkozott előszeretettel, az önéletrajzi könyvének az Art of the Pimp címet adta (Trumpé ugye az Art of the Deal, pimp meg annyit jelent, strici), az AP hírügynökségnek pedig nemrég azt nyilatkozta, számára Trump Kolumbusz, a felfedező, aki megmutatta neki az utat a politikába, amire most ő is rálép.

A siker borítékolható volt innentől. A mestertervbe azonban hiba csúszott:

Dennis Hof a hét elején, pár nappal a 72. születésnapja után váratlanul elhunyt.

Csakhogy ilyenkor már nincs megállás: a kampány dübörög, a szavazólapok kinyomtatva, neveket lehúzni már nem lehet róla. Ráadásul annyira ismert arc helyi szinten, és annyira népszerű, hogy a közvélemény-kutatók szerint simán meg fogja nyerni a választást posztumusz. Még egy ok, hogy érdeklődve várjuk a választás eredményeit innen az óceán túloldaláról.

(via)

Rovatok