Index Vakbarát Hírportál

Hanula Zsolt

Olvasatlan emailek száma5769

Ebből fontos0

Facebook-részvények száma1

Jelenlegi árfolyam (dollárban)185,73

8 kütyü, amit kérdés nélkül hazavittünk volna a CES-ről 8 kütyü, amit kérdés nélkül hazavittünk volna a CES-ről

A hűtő, amiből sosem fogy ki a sör, a masszázsfotelek Lamborghinije, az okos postaláda, ami levelet küld, ha levelünk jött. És ez csak a kezdet.

január 12. 21:20

Félbehajtottam egy félmilliós telefont Félbehajtottam egy félmilliós telefont

És nem lett semmi baja se neki, se nekem. A Royole FlexPai az első okostelefon az iPhone óta, amivel igazán nagyot lehet villantani.

január 11. 21:51

A tévés számháborúnak vége A tévés számháborúnak vége

A Samsung tíz éve nem látott technológiai forradalmat indít a tévégyártásban, az LG erre feltekeri a kijelzőt, mint egy szőnyeget. A többi gyártó meg csak áll a 8K tévéjével, de minek. Tévékörkép a CES-ről.

január 11. 14:03

Egy német művész, Max Siedentopf installációja a Toto Forever, amit egy titkos helyen állított fel Namíbia végeláthatatlan homoksivatagában. Napelem hajtja, így a világ végéig fog szólni belőle az internet kedvenc száma. Vagy amíg egy homokvihar be nem temeti az egészet. De mivel senki nem tudja, pontosan hol is van, nem tudjuk, ez mikor következik be, vagy esetleg már bekövetkezett-e. Vagyis ez maga Schrödinger zenegépe, amiből egyszerre jön is, hogy I bless the rains down in Africa, meg nem is.

(via)

A Mental Floss ásott elő egy nemzetközi tudományos kutatást, ami ezt támasztja alá. Általános iskolások, gimnazisták és egyetemisták vettek részt a vizsgálatban, ami azt próbálta felmérni, hogy a Harry Potter-könyvek hogyan befolyásolják az olvasók gondolatvilágát, konkrétan a kisebbségi csoportokkal kapcsolatban. Láss csodát: az jött ki, hogy aki olvasta a könyveket, annak kevésbé vannak negatív előítéletei, és elfogadóbbak például a menekültekkel vagy a melegekkel szemben.

Ami, ha jobban belegondolunk, egészen logikus, hiszen a könyvek egyik fő konfliktusa a "tisztavérű" varázslónép meg a lenézett nemvarázslók között húzódik, ami ugye eléggé nyílt rasszizmus.

Vonjuk le a következtetést: Harry Potter egyenlő liberális agymosás, Soros-terv, keresztényüldözés, tiltsák be.

671 ezer dollárt, vagyis kb 187 millió forintot kaszált Scott Wellenbach 67 éves kanadai pókeres a Bahamákon tartott PokerStars Caribbean Adventure versenyen, ahol a harmadik helyre jött be. A civilben tibeti tolmácsként dolgozó férfi nem sokat gondolkodott, mire költse a vagyont, úgy ahogy van felajánlotta jótékony célokra, a szegényeket segítő Oxfamnek, az Orvosok határok nélkülnek és hasonlóknak.

Wellenbach annyival kommentálta a dolgot, hogy a sok meditációból adódó önfegyelem hozta el neki a nyereményt, és gyakorló buddhistaként nem is tehet mást, mint hogy a nála jobban rászorulókat segíti vele. (via)

Rovatok