Index Vakbarát Hírportál

Hernádi Levente

lvnte

képszerkesztő Fotó

szerkesztő Social

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Ez a reklámfelületBÉRELHETŐ

Ötven évvel ezelőtt egy politikai gesztus adott pofont a magyar filmnek Ötven évvel ezelőtt egy politikai gesztus adott pofont a magyar filmnek

A fesztivál történetében először és utoljára félbeszakadt Cannes, miközben Jancsó és Sára versenyben voltak. Díjakat sem osztottak, Godard, Truffaut meg a többiek óbégattak.

tegnap, 14:55

Könnygáz, fejlövés, papírsárkány Könnygáz, fejlövés, papírsárkány

Jogos, de beválthatatlan követelések, sorozatos sérelmek, a terroristák és az izraeli kormány cinizmusa. Egyre messzebb a béke, és egyre nő a frusztráció a Gázai övezetben.

május 17. 09:37

Az anyanyelvünk befolyásolja, milyennek látjuk a világot Az anyanyelvünk befolyásolja, milyennek látjuk a világot

Hogyan írjuk le azt a kéket, amire nincs is szavunk?

május 11. 04:52

Hű maradt az első, 1996-os modellhez, amennyire csak lehetett. 

Bár, a Cassini hat hónapja megsemmisült, a NASA még mindig oszt meg új képeket a szonda által hazaküldött anyagból. A következő képet a héten publikálták, pedig 2006-ban készült. A Szaturnusz gyűrűje látható rajta középen, és körülötte három hold, a Mimas (fölül), a Janus (pont a vonalon) és a Tethys (alu).

Egy youtuberé az érdem, hogy észrevette ezt. Az internetet a napokban letaroló Childish Gambino klip egy az egyben, tökéletesen passzol Carly Rae Jepsen 2012-es Call Me Maybe című borzalma alá. Annyira, hogy miközben a klipet néztem, képtelen voltam felidézni az eredeti zenét a dalból.

Hogy mekkora hullámokat kavart ez a klip, tökéletesen illusztrálja, ahogy a lenti paródia alkotója kénytelen magyarázkodni a Youtube-on: nem a This is America vérgőzös üzenetét akarta kifigurázni, csak egyszerűen viccelt. 

Rovatok