Index Vakbarát Hírportál

Hudák Hajnal

Traktorral ütközött egy motoros, egy ember meghalt Traktorral ütközött egy motoros, egy ember meghalt

Az Öttömösön történt balesetnek egy sérültje is van.

október 11. 20:56

Átadták a Millenáris Széllkapu beruházás első ütemét Átadták a Millenáris Széllkapu beruházás első ütemét

Megköszönték a környékbeliek türelmét.

október 11. 19:57

Egy 15 méter magas fa tetején rekedt egy siklóernyős Kesztölcnél

A tűzoltók próbálták lehozni a fa tetejéről.

október 11. 18:29

Vasárnap 10:30-ra szervezett tüntetést a "Fákat, ne bányákat a Pilisbe" csoport Pilisszántóra, hogy így is kifejezzék tiltakozásukat az ellen, hogy egy vállalkozó újranyitna egy bányát a Pilisben. Vigyázat, a videó kicsit hangos lesz:

 

A tüntetésre sokan elmentek, hiszen ahogy az augusztus végi közmeghallgatáson készült riporton megírtuk, valaki a fákat félti, más az ősi csontok miatt aggódik.

A tüntetésen készült képek:

 

Azóta már petíciót is alá lehet írni, ha valaki nem szeretné, hogy munkagépekkel bolygassák meg a természetes környezetet azért, hogy valaki murvát bányásszon ki ebből a szép helyből kilónként 7 forintért. A beruházást egyébként Nagy István agrárminiszer is ellenzi, amennyiben az tényleg veszélyeztetné a Pilis és térsége kiemelt természeti és kulturális értékeit.

Az előzetes becslések szerint világszerte 7 millióan vettek részt a múlt péntektől most péntekig tartó Week for Future (klímahét) nevű klímaügyi tüntetéssorozaton - írta ki szombat este twitterére Greta Thunberg:

 

Budapesten is sokan kiálltak a klímavédelem mellett, a Greenpeace szerint több mint hatezer ember vonult át a városon klímavészhelyzet kihirdetését követelve. 

Magyarország eddigi legnagyobb klímavédelmi tüntetése lett a Fridays For Future mozgalom által szervezett, a III. Globális Klímasztrájk budapesti eseménye szeptember 27-én.

A Fridays For Future által szervezett I. Globális Klímasztrájkon márciusban 400, a másodikon május 24-én legalább 3000 ember vett részt, a tömeg tehát megduplázódott. A budapesti demonstrációval párhuzamosan 15 vidéki városban is felvonulásokat szerveztek.

A Somogy megyei rendőrség „Három Police Kívánság” című programot indított általános iskolások és óvodások számára, amiben a gyerekek rendőrséggel kapcsolatos álmait-, és kívánságait várták „Álmodd, hogy rendőr vagy!” címmel.

Ez már önmagában is csodálatosan hangzik, hát még amikor megláttam az eseményről a képeket! 

A rendőrség közleményéből kiderült, hogy a legérdekesebb kívánságok közt volt

  • eltölteni egy napot a Terrorelhárítási Központ munkatársaival
  • lovasrendőrökkel járőrözni
  • rendőrségi helikopterben utazni. 

A legendás Három Kívánság műsor mintájára ezeket megszervezték, és filmre vették. 

A bemutatót pénteken tartották a kaposvári Szivárvány Kultúrpalotában, dr. Szijártó István r. ezredes, bűnügyi megyei rendőrfőkapitány-helyettes nyitotta meg. Az esemény házigazdája dr. Jávorszkiné dr. Molnár Magdolna r. alezredes, a bűnmegelőzési osztály vezetője volt, a műsorvezető pedig Dévényi Tibor.

Bemutatták a kisfilmeket, miközben Tibi bácsi beszélgetett a gyerekekkel a kívánságaikról, ahol néhány szerencsés elkaphatta a kultikus pöttyös labdát is.

A frenetikus műsorban 13 kívánságot teljesítve közel 80 gyermek álma válhatott valóra. 

Ez tényleg jó lehetett, köszönjük, Tibi bácsi!

Rovatok