Index Vakbarát Hírportál

Hudák Hajnal

Képek, amik olyan rondák, hogy már szépek -  2018-as rendőrségi fotók Képek, amik olyan rondák, hogy már szépek - 2018-as rendőrségi fotók

Idén is alig vártuk szokásos, éves Police.hu-s fotóválogatás eljövetelének idejét, hiszen nem tudjuk őket soha megunni.

2018. december 31. 20:05

Barkácsország barkácsdivatja: ez volt az Ez a divat Barkácsország barkácsdivatja: ez volt az Ez a divat

Az ország egykor egyetlen divatmagazinja 1949-től 1993-ig működött. Eleinte a konfekciódivat népszerűsítése volt a fő cél, a háziasszonyok a korabeli csináld magad-ötletek miatt vették, de a szocializmus végére nemzetközi színvonalú lappá vált. Válogatás a Fortepan-kiállítás divatképeiből.

2018. október 7. 20:00

A múlt század legszebb elrontott képei A múlt század legszebb elrontott képei

Az élet a legnagyobb Photoshop-művész, az alábbi válogatásunk ezt az állítást bizonyítja.

2018. július 22. 23:35

December 20-án írtunk róla, hogy egy idős nő elrabolta a Flórián üzletközpontból, egy padról (később derült ki, hogy nem az üzletközpont elől) a Mogyoró nevű kiskutyát. Óriási örömhírről számoltak ma be a kutya keresői: Mogyit felismerték Kerepesen egy orvosi rendelőben, majd egy ház udvarán, és visszakerült a gazdájához.

 

Mint kiderült, a december 14-én ellopott kutyát egy idős, zavart tudatú nő vitte magával haza Kerepesre. A gazda és egy állatmentő mentek ki a kutyához, hogy visszaszerezzék. A tolvaj nem volt otthon, de a kutyát kint tartotta ebben a hidegben is. Rendőrt hívtak, és átemelték a kerítésen a kiskutyát. Miután a chipjét ellenőrizték, visszakapta az eredeti tulajdonosa. 

A keresés során kiderült, hogy a kutya tolvaja magában beszélt, Negrónak hívta Mogyit, és azt mesélte mindenkinek, hogy ő megmentette a kutyát. 

Megtette a napokban tapasztalt viharos északnyugati szél és a magas vízállás a hatását a Balaton déli partján. A partra kicsapódó víz megfagyva látványos formákat hozott létre - számolt be az Időkép.huA part menti tárgyakra és növényekre ráfagyó víz jeges csodákat eredményezett, erről több olvasójuk is küldött képeket: 

A képekből kiderült, hogy a Velencei tó déli partján is ugyanez történt.

De nemcsak az Időképen, az Instagramon is sok jégcsapos képet lehet találni, például Fülöp Zsuzsanna képei közt:

 

De ez is vicces Gabor F Tothtól:

 

Ezen a videón pedig látható a jegesedés folyamata:

 

A miniszterelnök díszlevelét Nyitrai Zsolt, kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott adta át Korda Györgynek a születésnapján. 

Orbán Viktor levélben ez állt:

Vannak dalok, amelyeket hallva egy egész korszak életérzése elevenedik fel bennünk. És vannak előadók, akik olyan képesség birtokában vannak, amellyel évtizedek múltán is képesek fenntartani a közönség figyelmét és szeretetét. Ehhez pedig nem elegendőek a jóleső nosztalgiát ébresztő dallamok, szükség van egy kifogyhatatlan energiával és derűs személyiséggel rendelkező előadóművészre is.  

A köszöntőben Orbán Viktor szólt az énekes több évtizedes zenei munkássága mellett a pókersport népszerűsítéséért tett fáradozásairól is. 

Korda György pályafutása 60. jubileumi évfordulóját is ünnepelte, amire a miniszterelnök levelében is kitért. A jövőre jó egészséget és "kártyázásban, éneklésben egyaránt bővelkedő éveket" kívánt neki. (MTI)

A NAVA archívum pedig ezzel a számmal kívánt neki boldog születésnapot:

 

Rovatok