Index Vakbarát Hírportál

Hudák Hajnal

újságíró Politika

2017 legzseniálisabb police.hu-s képei 2017 legzseniálisabb police.hu-s képei

Hol húzódik a határ az absztrakt és a valóságos, a művészet és a rendészet között? Hát a rendőrségi helyszínelős képeken, amiknek idén is a legjobbjaiból válogattunk. Nagykép.

2017. december 31. 20:11

Öngyilkos lett a Linkin Park énekese Öngyilkos lett a Linkin Park énekese

Chester Bennington felakasztotta magát.

2017. július 20. 20:22

Többen hánytak klórgáz miatt a Komjádiban

Hosszú Katinka úszópalántáit már be sem engedték az edzésre az egyik szülő szerint.

2017. február 8. 09:42

00:45-kor egy művészeti installációt tekintettek meg azok, akik a technovagonnal kisétáltak a Hősök terére: egy fej nélküli Orbán Viktor beszélt hozzájuk, beszéde érthetetlenre össze lett vágva, hogy pszichedelikus hatást keltsen. 

Majd Orbánra rákeverték a lakossági technót, és folytatódott a parádé.

Az Oktogonon megunhatták a diszkót, és 00:20 körül ütemesen megindultak az Andrássyn a Hősök tere irányában egy zenélő utánfutóval, amit emberek húztak.

Az Átlátszó még mindig élőben adja (adta), itt lehet nézni:

 

Kollégánk, Andris a helyszínről azt jelentette az Andrássy útról, a tüntetők nem tudták, mi a végcél, a zenés kocsit toló egyik szervező szerint a Hősök tere, majd a Liget lesz. A menet előtt és mögött erős rendőri kíséret gurult. 

Tamás pedig a villamosról jelentette, hogy a villamosvezető nemrég ezt mondta be: "tájékoztatom önöket, hogy az utcabál az Oktogonon véget ért, Széll Kálmán térig közlekedik a villamos".

Egy mentős és egy tűzoltó barátságnak köszönheti életét az a budapesti férfi, akit a hét elején szolgálaton kívüli szakemberek élesztettek újra egy boltban – számolt be az OMSZ a Facebookján.

 

A két életmentő gyakran találkozott munkán kívül is, épp együtt vásároltak, amikor észrevették, hogy fekszik valaki a bolt padlóján, körülötte több ember állt.

Mentőt már hívtak a bolt alkalmazottai, de nem vizsgálták meg a bajba jutott férfit, akinek ekkor már nem volt vérkeringése, se légzése. A szakavatott mentőápoló ekkor elvégezte a vizsgálatokat, tűzoltó barátja pedig tájékoztatta a mentésirányítót a helyzetről. Azonnal megkezdték az újraélesztést. A gyors, szakszerű mellkaskompressziók hatására, a kiérkező mentősök segítségével, rövid időn belül sikerült stabilizálni a férfi állapotát.

Végül saját szívműködéssel és légzéssel adhatták át a beteget az intenzív osztályon. 

Rovatok