Index Vakbarát Hírportál

Iván András

Indexes futócsapatban, versenyen megtett kilométerek száma összesen188,5

Az íróasztalon gyűjtött kupakokból van már700+

Leközvetített tenisz Grand Slamek száma36

Olyan kontinens, aminek országaival nem foglalkoztamaz Antarktisz kimaradt eddig

Enyhülést hozhat Merkel kormányában a bajor pártelnökváltás Enyhülést hozhat Merkel kormányában a bajor pártelnökváltás

Tíz év után távozik a bajor CSU éléről Horst Seehofer, Merkel egyik legnagyobb bírálója. Elemi érdek a jó viszony a két testvárpárt között, mert ha rosszul szerepelnek az EP-választásokon, az újabb válságot idézhet elő.

4 órája

Theresa May túlélte a bizalmi szavazást a brit parlamentben Theresa May túlélte a bizalmi szavazást a brit parlamentben

A Munkáspárt indítványát elutasították a képviselők egy nappal azután, hogy óriási többséggel leszavazták May brexitmegállapodását.

január 16. 20:19

Ha ő nincs, akkor nem nyernek a brexitpártiak Ha ő nincs, akkor nem nyernek a brexitpártiak

Még meg sem történt a brexit, máris filmet csináltak róla Benedict Cumberbatch főszereplésével, amiben egy pulóveres kampánystratéga történelmet ír.

január 16. 12:52

Nem mindennapi vita miatt került szembe egymással Kanada és Norvégia. 1984 óta a kanadai Moose Jaw város büszkén hirdethette, hogy náluk látható a világ legnagyobb jávorszarvas szobra, Mac, a maga 9,75 méterével.

Csakhogy néhány éve jött Norvégia, és képes volt felállítani a 30 cm-rel magasabb Storelgent az Oslót Trondheim városával összekötő autópálya mentén. Ennek célja egyébként az, hogy kevesebb állatot gázoljanak el az úton a sötétben. Az is kiderült, hogy a magasság sem véletlen, a jávorszarvast tervező művésznek, Lina Bakke-nak célja volt, hogy teremtménye körözze le Mac-et.

105183465 faceoff

Moose Jaw polgármestere csak most januárban értesült a trónfosztásról, és azonnal intézkedni kezdett. „Ne kezdj ki Mac-kel!" – üzente. A városban már számos ötlet összegyűlt, mit kellene tenni a fenntarthatatlan helyzet ellen: a legegyszerűbb ezek közül talán az, hogy a jávorszarvas kapjon a mostaninál nagyobb agancsokat.

Mindenesetre a jávorszarvast (moose) a nevében is őrző város nem lett kevésbé kedvelt turistacélpont az elmúlt években, hiába a norvég vetélytárs. (BBC)

Egy helikopterről videóra vették, ahogy egymás után irányított lavinákat indítanak be robbantásokkal a svájci Alpokban. Erre azért volt szükség, mert az elmúlt hetekben a rekordmennyiségű hó miatt nagyon megnőtt a lavinaveszély az országban.

 

Az irányított lavináknál ezzel szemben odafigyeltek a biztonságra, de azért Davosban azt tanácsolták, hogy a robbantások idejére menjenek le a pincébe, az ablakzsalukat pedig zárják be. (CBS)

Köszönjük a figyelmet, a január 5-i tüntetés, és a Kossuth téri beszédek összefoglalóját itt olvashatják el.

Rovatok