Index Vakbarát Hírportál

Iván András

Indexes futócsapatban, versenyen megtett kilométerek száma összesen208

Az íróasztalon gyűjtött kupakokból van már700+

Leközvetített tenisz Grand Slamek száma40

Olyan kontinens, aminek országaival nem foglalkoztamaz Antarktisz kimaradt eddig

Egy nap a szabad levegőn: mintha elszívnál két doboz cigarettát Egy nap a szabad levegőn: mintha elszívnál két doboz cigarettát

Az indiai Delhiben annyira súlyos a szmoghelyzet, hogy már oxigénbár is nyílt. Több tízmillióan vannak veszélyben a tarlóégetés, az ipari kibocsátás, a por és a dízelek miatt. A megoldáshoz pedig óriási változások kellenének.

4 órája

A 21 éves Cicipasz hatalmas meccsen nyerte meg az évzáró tornát A 21 éves Cicipasz hatalmas meccsen nyerte meg az évzáró tornát

Tavaly még a fiatalok között győzött, most első londoni szereplésén is rögtön nyert. Szetthátrányból fordított Thiem ellen.

november 17. 22:13

Cicipasz kiütötte Federert a évzáró ATP-torna elődöntőjében Cicipasz kiütötte Federert a évzáró ATP-torna elődöntőjében

A svájci nem tudta hozni a Djokovics elleni játékát. A 21 éves görög először döntős az évzáró tornán.

november 16. 17:42

Vasárnap nyitották meg a nevezést a 2020-as, 14. NN Ultrabalaton csapatversenyére, és az egy évvel korábbi 22 perchez képest ezúttal már 6 perc alatt megteltek a helyek.

Ez az 1360 4-13 fős csapatra vonatkozik. Várólistán több mint 600 csapat neve szerepel. A 4-13 fős csapatok a szokásos szombati indulással vágnak neki a 221 km-es távnak a Balaton körül.

Ezúttal az ultrafutók, az egyéniben, és a két- és háromfős csapatban indulók külön versenynapon futnak majd. Összesen 15 ezer indulóra számítanak a szervezők a 2020-as versenyen, ami a céljaik szerint élen jár majd abban, hogyan lehet zöldebbé tenni egy ekkora futóversenyt.

A XIII. NN Ultrabalatonon már több mint 13 ezren futottak májusban, köztük az Index csapata is rajthoz állt, itt közvetítettük a kör teljesítését.

A perui hatóságok lefoglaltak egy hajót, ami 12,3 millió szárított csikóhalat próbált kicsempészni. Az 55 doboznyi szállítmány értéke 6 millió dollár (kb. 1,8 milliárd forint).

A perui haditengerészet napokon át követte az Adonay nevű hajót, mielőtt lecsapott rá a perui partoktól 322 kilométerre. A hajó négyfős legénységét őrizetbe vették, akár öt év börtönt is kaphatnak.

A csikóhalak csökkenő populációja miatt korlátozások vannak érvényben az exportjukra. Azonban a kínai gyógyászatban alapanyagként használják fel őket, ezért virágzik az illegális csempészetük. 

A most lefoglalt csikóhalakat tudományos célra ajánlják majd fel a hatóságok. (ABC)

Egy thai nő próbálja összerakni, pontosan mi is történt, miután a magát milliárdosnak mondó férje az esküvőjük után nyomtalanul eltűnt, neki pedig a nyakába szakadt a lagzi 115 ezer dolláros (kb. 35 millió forint) költsége.

A South China Morning Post szerint a thai lapok most számoltak be a még májusban történt esetről. A 30 éves nő márciusban ismerkedett meg az 50 éves férfival, aki nem sokat várt, már másnap meg is kérte a kezét. A férfi Hongkongban üzletelő gazdag cégvezetőnek, egyébként pedig Thakszin Sinavatra volt thai miniszterelnök egyik tanácsadójának állította be magát.

A grandiózus esküvői lagzi végén a férfi bejelentette, hogy sürgősen Hongkongba kell mennie. Másnap viszont kiderült, hogy semmit nem fizetett ki az esküvő költségeiből, és azóta semmit nem tudni róla. Az egészet megdöbbenve konstatáló nő beadta a válókeresetet, a költségeket pedig részletekben kell kifizetnie az esküvőnek helyet adó hotelnek.

Rovatok