Index Vakbarát Hírportál

Iván András

újságíró Politika

Indexes futócsapatban, versenyen megtett kilométerek száma összesen174,5

Az íróasztalon gyűjtött kupakokból van már700+

Leközvetített tenisz Grand Slamek száma35

Olyan kontinens, aminek országaival nem foglalkoztamaz Antarktisz kimaradt eddig

Djokovics: viharos két év után újra a csúcson Djokovics: viharos két év után újra a csúcson

Sérülések, edzőcserék, műtét nehezítette az elmúlt éveit. Kisfia viszont extra motivációt jelentett a friss wimbledoni bajnoknak. Federer és Nadal mellett újra esélyes lehet majd a legfontosabb tornákon, ha tartani tudja a formáját.

július 17. 23:42

Djokovics visszatért, negyedszer bajnok Wimbledonban Djokovics visszatért, negyedszer bajnok Wimbledonban

A szerb nagyon stabil volt, a Federert kiütő Anderson a 3. szettben lett igazán kemény ellenfél, de Djokovics minden nehéz helyzetet megoldott a döntőben. Két év után nyert újra GS-en, összesen 13-nál jár már.

július 15. 18:40

Kerber simán verte Serena Williamset, háromszoros GS-bajnok Kerber simán verte Serena Williamset, háromszoros GS-bajnok

A szülés után újra wimbledoni döntőző amerikai egyelőre nem tudta megnyerni a 24. GS-jét.

július 14. 18:59

Az erős szél felkapott több napernyőt is New Jersey-ben, és az egyik pont úgy zuhant vissza, hogy a szára átfúrta egy brit turista bokáját. Még a helyszínen harapófogóval levágták a rúd végét, hogy a nőt kórházba tudják szállítani. A nőt azóta már ki is engedték a kórházból.

A CNN hozzáteszi, hogy nem annyira ritka az ehhez hasonló baleset, mint azt elsőre gondolnánk. 2016-ban egy 55. születésnapját ünneplő asszony halt meg, amikor eltalálta egy szélben elszabadult napernyő Virginiában. Egy 2010-es esetnél pedig a rúd vége ugyan pont elkerülte egy nő artériáját, de beleállt a comjába.

Néhány könnyedebb feladatot adó állomással megspékelve rendeztek szerda este közösségi futást a Várban, amin az induló 3-5 fős csapatok nagyrészt az augusztus 4-i Generali Night Run tervezett útvonalát járták be (csak a félmaratonon indulók háromszor is megteszik majd ezt az emelkedővel induló kört). A 6,5 km-es távon a feladatok – pl. Budapest történetére vonatkozó kérdések, a fűben elrejtett betűk keresése – helyszínei egyben frissítőpontok is voltak. Mi mondjuk annyira mentünk előre, hogy rögtön el is futottunk az első állomás mellett, mielőtt visszafordultunk volna, de így legalább meglett a 7 km is a végére.

A Gaislachkogl hegycsúcson 3040 méter magasságban alakították ki a 007 Elements nevű James Bond-múzeumot, ami csütörtökön nyitott meg. Az ausztriai múzeumban két emeleten, 1300 négyzetméternyi területen a 007 Spectre: A Fantom visszatér 2015-ös ausztriai forgatásának installációi, különleges akciójelenetek, kulisszák, Bond-autók, stúdiódíszletek tekinthetők meg. (MTI)

Rovatok