Index Vakbarát Hírportál

Jenei Miklós

Ezeket a balatoni nyaralókat privatizálja az állam Ezeket a balatoni nyaralókat privatizálja az állam

Közzétették, melyik üdülőket árulják: alsóörsi, földvári, kenesei, füredi, lellei, szemesi, ábrahámhegyi ingatlant is vehet.

13 órája

Feloszlatják a Fidesz siófoki alapszervezetét Feloszlatják a Fidesz siófoki alapszervezetét

Voltak olyan tagok, akik nyíltan az ellenzéket támogatták, az ülések tartalma rendszeresen kiszivárgott.

tegnap, 22:11

A 20 legdrágább kortárs magyar képből 18 az övé A 20 legdrágább kortárs magyar képből 18 az övé

A műtárgy.com kiadta a legdrágább magyar művészek toplistáit. Nagy éve volt Dénes Valériának, az élő művészek között Reigl Judit tarolt.

november 12. 15:46

Az emberek egy része szeret robbantgatni, szereti nézni mások robbantgatásait. Örömöt okoz számukra a felvillanó láng, fény, füst és robaj, imádják a veszélyt és az adrenalint, számukra találták ki a háborút a petárdát és a különböző tűzijátékokat.

Csakhogy az embereknek akad egy másik tábora is: ők azok, akik inkább idegenkednek attól, ha süvítő, vakító fénycsóvák húznak el a fejük felett, és ha választaniuk kell, inkább választják a nyugalmat, mint a közelükben felrobbanó pirotechnikai eszközöket. A lángokban örömforrás helyett inkább veszélyforrást látnak: kétségbeesett kiskutyákat, leszakadó hüvelykujjakat, felgyulladó autókat, porrá égett épületeket.

És most a jelek szerint ők kezdenek többen lenni. A petárdaellenesek tábora Nagy-Britanniában már egészen akkorára nőtt, hogy az egyik legnagyobb szupermarketlánc, a Sainsbury úgy látta, többet nyernek azzal a húzással, hogy bejelentik, nem árulnak több tűzijátékot, mint amit esetleg a csalódott pirománokon veszítenek. Arról nem is beszélve, hogy a pirotechnikai eszközök árulása egyébként is milyen rettentő körülményes.

Örülnek is most az állattartók és a tűzijátékgyűlölők, országszerte az áruház lépését méltatják, a Twittert is elárasztották a döntést éltető posztok.  (BBC)

Ön szerint?

  • 985
    Minden boltban be kellene tiltani ezeket az eszközöket
  • 465
    Engem nem zavar, amíg otthon a négy fal között csinálják
  • 204
    Aki csinálná, hadd csinálja, nem baj, hogy lehet kapni

Migrációs veszélyhelyzet elhárítását és kezelését gyakorolták a katonák és a rendőrök.

 

Mindezt a puszta közepén, egy gyakorlótéren.

 

 Miniszteri szintű megtekintés mellett.

 

Bonyolult napokon vagyunk túl, de a gyakorlat sikeres, az együttműködés zavartalan volt.

 

A "fő témakört illetően fel vagyunk készülve", bár tulajdonképpen már "eddig is végrehajtottuk ezt a feladatot."

 

A teljes videót itt tudja megnézni.

Miközben a magyar közélet Borkai Zsolt botrányától hangos – a kormány tagjai pedig igyekeznek az ügyben minél nagyobb távolságot tartani – a magyar miniszterelnök épp minden borkaizás ősatyjával, Silvio Berlusconival közös fotót tett ki a facebookjára.

"Friends forever" - ezzel a kommenttel posztolta Orbán Viktor a volt olasz miniszterelnökkel közös képét, akivel Rómában találkozott.

Bár Berlusconi a bunga-bunga partik európai helytartója, amelyek mellett a mi Borkai-féle hajós bulink tényleg csak egy visszafogott, társasozós baráti összejövetelnek tűnhet, Orbán Viktor látogatásának a legkevésbé ehhez volt köze.

A Kereszténydemokrata Internacionálé rendezvényére érkezett, és az MTI beszámolója szerint Berlusconival és pártjának alelnökével is egészen más témákról értekezett: legszorosabb együttműködésekről, legmodernebb technológiákról, befektetési lehetőségekről esett szó. 

Orbán szerint "mi egy olyan pártszövetség vagyunk, egy olyan páros vagyunk az Európai Néppárton belül, amely a jövőben is együtt kíván működni". Orbán Viktor szerint "ezért ők nagyon győzködnek bennünket, hogy maradjunk is benn az Európai Néppártban, de erről majd később fogunk döntést hozni, hogy ha letisztultak a viszonyok az Európai Néppártban". Hozzátette: "ahhoz még néhány hétre azért szükség lesz."

Rovatok