Index Vakbarát Hírportál

Joób Sándor

Gyorsított eljárásban ítélték el a Wizz Air járatán verekedő két részeg lettet Gyorsított eljárásban ítélték el a Wizz Air járatán verekedő két részeg lettet

Egymást ütlegelték a gépen. Mindkettő véres volt, amikor a magyar rendőrök lehozták őket a fedélzetről.

november 13. 12:20

NYT: a Hasogdzsi gyilkosai által említett NYT: a Hasogdzsi gyilkosai által említett "főnök" a szaúdi trónörökös lehetett

Mondd meg a főnöködnek, hogy végrehajtottuk a megbízást, mondja a halálosztag egyik tagja a török hírszerzés felvételén.

november 13. 10:28

Lopott festményeket keres a rendőrség. Látta őket? Lopott festményeket keres a rendőrség. Látta őket?

Egy váraljai házból tűntek el október 28-án.

november 13. 10:08

Egy 69 éves holland férfi keresetet nyújtott be a bíróságra, hogy a születési dátumát 1949. március 11-ről változtassák meg 1969. március 11-re, azaz fiatalítsák meg 20 évvel. A pozitív életszemléletet oktató tréner, Emile Ratelband azzal érvel, hogy ha az emberek a nevüket, sőt a nemüket is megváltoztathatják, miért ne tehetnék meg ugyanezt a születési dátumukkal.

Az egyébként igencsak fiatalos kinézetű fickó fő érve az, hogy a kora súlyos hátrányokat okoz számára a hétköznapi életben: nem vehet fel hitelt, nem vehet új házat, új kocsit, diszkriminálják a munkakeresésnél, arról nem is beszélve, hogy hiába néz ki egy fiatalos negyvenesnek, kora miatt jóval kisebb az esélye sikeres randikat bonyolítani a Tinderen.

Bármennyire is jól hangzanak Emile érvei, talán mondanunk sem kell, hogy jogi szakértők nem sok sikert jósolnak ennek a keresetnek a bíróságon.   (BBC)

Leesett a kamionról - ez ugye a magyar nyelvben  a lopott áru szinonimája, de ebben a történetben van még egy csavar. Illetve egy hőprés.

Szóval az történt, hogy augusztus 2-án Pomázon tényleg leesett egy ládában lévő hőprés egy teherautóról, amit két kocsival arra járó ember talált meg az úton. Megfogták a ládát, és berakták az autójukba. A nem éppen becsületes megtalálók ezután e-mailen és telefonon is megkeresték a nyomdai munkákhoz használt prés tulajdonosát, majd közölték vele: csak pénzért cserébe hajlandóak visszaadni neki.

A prés tulajdonosa feljelentést tett a rendőrségen. A szentendrei rendőrök augusztus 8-án 10 órakor egy budakalászi áruház parkolójában érték tetten a két férfit  a pénz átadása közben . A nyomozók a 35 éves  B. Jánost és a 36 éves L. Zsoltot  gyanúsítottként hallgatták ki lopás megalapozott gyanúja miatt. Az ügy vizsgálatát most fejezte be a rendőrség. Az iratokat átadták az ügyészségnek. (Police.hu

Vagy Judith Sargentinivel, vagy a gendersemleges óvodákkal. Igazán kreatív történelmi párhuzamok. Rendhagyó összefoglaló a 2018-as október 23-ról.

Rovatok