Index Vakbarát Hírportál

Joób Sándor

Márki-Zay Péter: Én a testi fenyítésnek is szükségét érzem Márki-Zay Péter: Én a testi fenyítésnek is szükségét érzem

Hódmezővásárhely ellenzéki polgármestere szerint nem kell agyba-főbe verni a gyereket, de fel lehet kapni, el lehet húzni és a kezét is meg lehet szorítani.

június 24. 20:56

Trump pénzügyi szankciókat rendelt el Irán vezetői ellen Trump pénzügyi szankciókat rendelt el Irán vezetői ellen

Mi békés nemzet vagyunk, nem akarunk háborút Iránnal, mondta az amerikai elnök.

június 24. 19:11

Moszkva: Megismétlődhet a karibi rakétaválság, ha az amerikaiak nem állnak le Moszkva: Megismétlődhet a karibi rakétaválság, ha az amerikaiak nem állnak le

Oroszország nem nézi jó szemmel, hogy Romániába és Lengyelországba telepítik az Mk-41-es rakétavédelmi rendszert.

június 24. 18:37

Furcsa bejelentést kapott hétfőn a német autópályarendőrség. Több autós is azzal hívta őket, hogy bankjegyek hevernek szanaszét az A57-es úton Krefeld-Oppum közelében.

A düsseldorfi rendőrök akcióba lendültek.

Először is megláttak egy pénztárcát, ami az autópálya betonján hevert. A tárcában 2200 euró volt. Ezután elkezdték visszafelé követni a nyomokat, azaz az úton szétszóródott bankjegyeket. Ez a nyomkereső- és gyűjtőakció két kilométeren át tartott, amelyben további 655 eurót és több bankkártyát szedtek össze a betonról.

Innentől már könnyű dolguk volt: a tárcában talált dokumentumok segítségével értesíteni tudták a családot, amely így közel 3 ezer eurót kapott vissza. A tulajdonos valószínűleg egy autópálya-megállóban a kocsija tetején felejtette a tárcát, és úgy indult tovább. (Bild)

Yves Rossy egykori svájci vadászpilóta Jetman néven lett világhírű. Ő fejlesztette ki azt a szettet (jetpack), amivel az ember tulajdonképpen sugárhajtású repülőgéppé alakíthatja magát, és ő annyira őrült bátor, hogy szeret is így röpködni a levegőben. Rossy és egy haverja pár éve szerepelt az egyik nagy légitársaság reklámjában, így, gondolom, telik neki parizerre, karbonszálas erősítésű szárnyakra és négy gázturbinás sugárhajtóműre, amikkel most a Dolomitokban hasított óránként 300 kilométer per órás sebességgel. Neki is biztos jó volt, nekünk is jó nézni, szóval mindenki nyer ezen. 

 

Egy kanadai biopiac egészen ügyes dolgot talált ki arra, hogy a vásárlóit elrettentse a műanyag szatyrok használatától. Aki a vancouveri East West Marketen vásárol, és nem visz magával saját táskát, annak ugyan adnak nejlonszatyrot 5 centért, de abban nem lesz sok köszönet. 

A nejlonszatyrokra ugyanis szándékosan kínos feliratokat nyomtatnak, hogy ciki legyen vinni őket az utcán.

  • Ön például szeretne uborkát, padlizsánt és más zöldségeket cipelni egy olyan szatyorban, amin egy (képzeletbeli) extrém pornószájt hirdetése szerepel öles betűkkel? 
  • Vagy szívesen sétálna a kezében egy „vastagbélápolási klinika” reklámját mutató zacskóval?
  • Esetleg szívesen vásárolna be egy szemölcskenőcs-nagykereskedést hirdető szatyorral?

Az akcióval azt akarják elérni, hogy a vásárlókat rászoktassák az újrafelhasználható, saját, szövetből készült bevásárlószatyrok használatára. Kanadában 2021-től megtiltják a műanyag szatyrok használatát.  

 

Rovatok