Index Vakbarát Hírportál

Juhász Edina

Új szabályokat vezet be a Twitter a manipulált videók ellen

A felhasználóik segítségét kérik a deepfake-ekkel szembeni védekezésben.

tegnap, 16:12

A komposztálható pizzás dobozoké lehet a jövő A komposztálható pizzás dobozoké lehet a jövő

A Pizza Hut tesztjelleggel már el is kezdte használni a környezetbarát dobozokat.

tegnap, 15:59

Hogyan menstruálnak az űrben a nők?

Egyáltalán másképpen hat-e rájuk az űrutazás, mint a férfiakra? Mi a helyzet a termékenységgel?

tegnap, 15:19

Meglepően őszinte videót tett közzé a Facebookon a MÁV-HÉV Zrt arról, hogy hamarosan beköszönt a hideg, és akkor majd bizony el kell kezdeni fűteni a héveken, de az nem igazán lesz jó senkinek. 

A videóban részletesen elmagyarázzák, hogy melyik vonalon hova kell ülni, hogy a "nagyon öreg járműveken" a "viszonylag alacsony hatásfokú" fűtést meg lehessen egyáltalán érezni. 

 

A H6-os vonalon meg pont az a baj, hogy nagyon erős a fűtés, és nem szabályozható, így a kocsi közepén található néhány ülés annyira felmelegszik, hogy kicsit olyan, mintha tényleg a pokolba tartana munkába menet. "Ha a kinti hőmérséklet 10 fok körüli, vagy a kocsiban sokan vannak, akkor sajnos kellemetlenül túl is melegedhet, különösen a középső részen" - mondja a narrátor, majd pozitívan összegzi az elhangzottakat: 

Egy biztos, a H6-os héven sosem fázunk!

A H8, H9 és H5-ön 0 fok felett a kocsi fűtése csak akkor érzékelhető, ha sikerül fűtött ülésre ledobni magunkat.

Azaz tulajdonképpen jobb ha felkészül, hogy a héveken tulajdonképpen sehol sem jó a fűtés. 

Jake a golden retriever egy nagyon boldog kutya, a gazdái szerint mindig is az volt, kivéve, mikor szintén retriever barátja Molly eltávozott a végtelen kutyafuttatók világába. Jake onnantól kezdve mérhetetlenül szomorú volt, egészen addig, míg a gazdái haza nem állítottak Addie-vel, a kölyök retrieverrel. Ekkortól Jake és Addie elválaszthatatlanok lettek. 

Aztán Jake-nek látásproblémái lettek, az orvosok azt mondták, hogy nem termel több könnyt a szeme. Két lehetőség volt, az egyik, hogy Jake elveszti mindkét szemét, vagy hogy elaltatják. A kutya gazdái sokat gondolkoztak, mennyire barbárság megvakítani a kutyájukat, de úgy döntöttek vállalják a műtétet. Nem bánták meg, azt mondják Jake már a műtét másnapján ugyanolyan boldog volt, mint a régen, ebből is egyértelművé vált számára, hogy milyen sokáig szenvedett korábban. 

Arra viszont ők sem számítottak, hogy Addie mennyit segít majd Jake-nek. Gyakorlatilag nem mozdul mellőle, ha pedig új helyre mennek, például kirándulni, akkor vakvezető kutyaként viselkedve segíti Jake-et, hogy merre menjen, hogyan lépjen, és hogy nehogy baja legyen. 

A nagyon cuki kutyabarátságról a Goog Morning America számolt be, és most mutatjuk a videót is arról, hogy a kutyák nem csak az ember legjobb barátai, de egymással is milyen jófejek. 

 

Aki most éppen könnyes szemmel ölelgeti a saját kutyáját, annak ajánljuk a két retriever közösInstagram-oldalát is, többek között ilyen képek miatt:

Sok kérdés felmerülhet a világ leggusztustalanabb telefontokját nézve, de a legadekvátabb valószínűleg az, hogy 

De most ez mégis miért kellett?!

Marc Teyssier és társai szörnyszülött alkotása ez az emberi bőrre megszólalásig hasonlító tok, amit értünk mi, hogy technológia szempontjából nagyon jó, és valahol tényleg lenyűgöző, hogy mennyire életszerű, és hogy milyen pontosan reagál a különböző érintésekre, de még mindig az itt a kérdés, hogy 

most ezt mégis miért kellett?! 

Lehet csipkedni, simogatni, csikizni is, és erre néhány alkalmazás érdemben reagálni is tud, és az érintésekből azt is meg tudja mondani, hogy éppen haragot érez a telefon tulajdonosa, vagy kedves, és ha ez még nem lett volna elég ijesztő, akkor jár hozzá egy virtuális avatar, aki például nevet ha csikizi az ember az undorító tokot. 

 

 Persze a cél az lenne egy normális világban, hogy ijesztő telefontokot inkább gyógyászati célra használják, de mind tudjuk, hogy nem az egészségügy, hanem a pornóipar lesz az első, aki ráveti magát. 

Via Gizmodo

Rovatok