Index Vakbarát Hírportál

Juhász Edina

Most akkor hagyhatjuk a kézfertőtlenítőt a forró autóban? Most akkor hagyhatjuk a kézfertőtlenítőt a forró autóban?

Fel tud robbanni? Meg tud gyulladni? Nehezen, de azért nem árt az óvatosság. Ráadásul nem csak a kézfertőtlenítő lehet veszélyes az autóban a tűző napon.

július 8. 14:36

Az MTA új elnöke szerint van helye a kormánykritikának, és reméli, hogy visszakapják a kutatóhálózatot Az MTA új elnöke szerint van helye a kormánykritikának, és reméli, hogy visszakapják a kutatóhálózatot

A gyenge kutatókat továbbra is kritizálni fogja, de nyitott lesz a kormányzat észrevételeire – mondta Freund Tamás.

július 8. 12:54

A programozói szakzsargonból is kiirtanák a rabszolgaságra utaló kifejezéseket A programozói szakzsargonból is kiirtanák a rabszolgaságra utaló kifejezéseket

A Twitter fejlesztőinek elege van a feketelistákból és a többi rabszolgaságra utaló kifejezésekből.

július 3. 16:06

Dwayne Jonson, azaz a Szikla letaszította a legértékesebb Instagram-felhasználó trónjáról Kylie Jennert, azaz jelenleg ő kérhet a legtöbbet egy sima posztért a Hopper HQ közösségi médiával foglalkozó cég szerint

Ez számszerűsítve azt jelenti, hogy aki szponzorált tartalmat szeretne a Szikla közreműködésével, annak 1 millió dollárt, azaz nagyjából 320 millió forintot kell fizetnie posztonként. 

Míg Kylie Jennernek be kell érnie 182 millió követővel, Johnsonnak 187 millió követője van. Hogy valóban egymillió dollárt számol-e fel egy posztért, azt valójában egy cég sem vallja be, de az elemzők szerint ennyi a reális ár. Vagyis ha ügyes, akkor akár ennél többet is kaphat. 

Azért a lista többi helyezettjét sem kell sajnálni, hiszen Christiano Ronaldo is 889 ezer dollárt kaphat egy posztért, és Kim Kardashiannak sem kell nélkülöznie  a maga 858 ezer dollár értékű posztjaival. 

Aldo Cortesi programozó arra volt kíváncsi, hogy mihez is kezd a mesterséges intelligencia, ha állatok képeit táplálja be. 

Saját maga írta az algoritmust, vagyis lehet, hogy nemcsak a mesterséges intelligenciát kell okolni azért, amiért szörnyeket teremtett. Mindenesetre különféle állatok fekete-fehér sziluettjeit táplálta be a programjába, ami aztán kidobott olyan eredményeket, amiknél már azt is nehéz megmondani, hogy milyen fajról van szó. 

(HVG)

Guido Reni L'Aurora című mennyezetfreskójáról készült festmény nem volt jó állapotban. Vízkár érte, ami lemosta a festéket, a vászon összevissza szakadt. Számos hatalmas lyuk keletkezett rajta, a vászon néhány része hiányzik, összességében pusztulásra lett ítélve a festmény, majd jött Julian Baumgartner, és ahelyett, hogy moncsicsi-Jézus vagy pogácsafejű Mária lett volna a végeredmény, új életet adott a festménynek.  

Cikkünk megjelenése után művészettörténész olvasónk jelezte, hogy Reni mennyezetfreskójáról jóval kisebb vászonra készült másolatot ismeretlen festő készítette. A freskón egyébként Auróra (a Hajnal figurája) vezeti Apolló szerekerét, és Rómában a Pallavicini-Rospigliosi palota kertjében álló nyári lak (Casino) mennyezetén található.

 

 Akit megnyugtat egy jó kis restaurálós videó, annak egyébként érdemes megnézni Baumgartner többi videóját is. 

Rovatok