Index Vakbarát Hírportál

Karip Timi

képszerkesztő Fotó

Ez nem a vadnyugat, ő pedig nem az FBI Ez nem a vadnyugat, ő pedig nem az FBI

Alig néhány nap alatt több mint ötven ember halt meg az 1992-es Los Angeles-i zavargásokban. A világ hamar elfordította a fejét, egy holland fotós azonban több mint húsz éven át fényképezte az itt élőket.

július 4. 23:30

Nem úgy képzeltem, hogy itt fogok élni Nem úgy képzeltem, hogy itt fogok élni

Élet egy elfelejtett szakadár állam perifériáján. Nagykép.

június 30. 00:41

Szörnyű csend a világ tetején Szörnyű csend a világ tetején

1931-ben még a Mount Kamet volt a legmagasabb hegy, ahol ember járt. Évtizedekig próbálkoztak, míg egy brit expedíció vált sikeressé. A csúcstámadást profin kiépített táborlánc segítette, meg egy seregnyi hordár. A serpák először hallottak gramofonról zenét.

június 21. 19:44

Da Nang Vietnam kedvelt turistacélpontja nemcsak tengerpartjáról, hanem hegyi üdülőközpontjáról is híres. A nemrég átadott Aranyhíd csak 150 méter hosszú, valószínűleg mégis gyorsan a város védjegyévé válik majd. A hídon, melyet két hatalmas kőkéz tart, már most szelfizik egyet, aki arra jár.

Ghánában a temetkezési kultúra színfoltját jelentik a Hello Fantastic vállalkozás koporsói. A Ga etnikai csoport temetkezési szokásai közé tartozik az egyedi koporsóban való temetés, így aki egész életében tarisznyarákokat gyűjtött, megpihenhet egy tarisznyarák alakú koporsóban, aki mobiltelefonokkal kereskedett - vagy feltűnően sokat mobilozott -, egy mobilban várhatja a feltámadást.

A koporsókat mára művészeti alkotásként is kezelik, világszerte több galéria is kiállította már az egyedi remekeket.

A 4-es 6-os villamos felújítása nem megy zökkenőmentesen, ma ismét sikerült valakinek a friss betonba hajtania az Erzsébet körút és a Wesselényi utca sarkán.

Rovatok