Index Vakbarát Hírportál

Karip Timi

Egyszer visszatérnek a bölények Egyszer visszatérnek a bölények

A fehér ember fogalmai szerint szegények vagyunk, de nem kell a pénzük: napszemüveges törzsfőnök és 400 mérföldes lovastúra az ősök igazságáért. Sziú nagykép.

november 11. 00:00

A férfiak magukkal vitték, hogy bárki kedvére használhassa A férfiak magukkal vitték, hogy bárki kedvére használhassa

Román és moldáv nők, férfiak és gyermekek ezrei válnak emberkereskedelem és az abból származó szex- és kényszermunka áldozatává. Bántalmazó szülők és házastársak, nyomor és kiszolgáltatottság Annie Ling fotóriportján. Nagykép.

szeptember 20. 10:37

Világháborús roncsokat is felszínre hozott az aszály Világháborús roncsokat is felszínre hozott az aszály

Extrém alacsony a Duna vízállása, mi pedig arra kértük olvasóinkat, hogy küldjenek nekünk látványos fotókat. Ezekből válogattunk.

augusztus 19. 16:34

A menstruációról írni nem csak a hajléktalansággal kapcsolatban tabutéma, ebben a kontextusban azonban még inkább hajlamosak vagyunk úgy tenni, mintha nem létezne. Pedig egy hajléktalan nő biológiai működése sem tér el egy lakással rendelkezőtől, azonban - ahogy másra is alig jut pénz - az intimhigiéniai cikkek - tampon, betét - megvásárlása egy hajléktalannak hatalmas problémát jelent. 

A Szegedi Tudományegyetem szociálpedagógia szakos hallgatói, a Máltai Szeretetszolgálattal és a Szegedi Alsóvárosi Ferences Plébániával karöltve tampon- és betétgyűjtő akciót tartanak Szegeden és Kecskeméten. Ha nőként úgy érzed, hogy egy csomag - vagy akár csak egyetlen darab - betéttel, tamponnal segíteni tudsz, az alábbi helyeken adhatod le az adományodat:

Szegedi helyszínek:

TIK Café mosdója

SZTE Hattyas sor 3. épület fsz. mosdó

SZTE Hattyas sor 4. épület fsz. mosdó

SZTE ETSZK Bal fasor épület 1. emeleti mosdója

SZTE JGYPK Főépület B épület 1. emeleti mosdója

SZTE JGYPK Főépület fsz. porta melletti mosdója

Kecskeméti helyszínek:

Petra Aerobic Stúdió mosdója.

Ha nem jársz a környéken, de segítenél, postán is küldhetsz egy csomagot:

Postacím:

Tampon- és betétgyűjtő akció

6723, Szeged, Gyöngyvirág utca 8/B, 7/20

Egy magára valamit is adó vállalkozó igyekszik a lehető legkellemesebb légkört kialakítani az ügyfeleivel a további együttműködés reményében - no meg azért is, mert az ember alapvetően jobban érzi magát, ha kedves másokkal. A Pomázi Ipartelepen működő autószerelő-műhelyben azonban sikerült félreérteni a kellemes légkör kialakításának mikéntjét, az arra közlekedőket az alábbi tábla fogadja:

Olvasónk fel is tette magának a kérdést, vajon mi lehet a kapcsolatépítés következő lépése?

Azoknak, akiknek bejön a stílus, gondolom már készítik a táblák változatait: CSAK KÉSZPÉNZ TEBUZI, SZÁMLÁVAL DRÁGÁBB TEBUZI...

Miközben Donald Trump amerikai elnök mellé egyre több klímaszkeptikus zárkózik fel - legutóbb a brazil elnökválasztáson nyert Jair Bolsonaro, aki kiléptetné országát a párizsi klímaegyezményből - az idei nyár rekordmeleget hozott. A világ egyik legfontosabb klímakutató intézete, a Kormányközi Panel friss jelentése szerint

bő egy évtizedünk van arra, hogy visszafordítsuk a felmelegedést, különben nekünk annyi.

Ezért az Aletsch-gleccseren, a Jungfrau 3466 méteres nyergének közelében egy 2500 négyzetméteres, több mint 125 ezer normál képeslapból összeállított óriás képeslapon - melyet a világ 35 országából küldtek gyerekek és fiatalok - a klímaváltozás veszélyeire hívják fel a figyelmet.

Rovatok