Index Vakbarát Hírportál

Kolozsi Ádám

Svájc, rendőrállam Svájc, rendőrállam

Rendszeresen megverték, 15-ször tartóztatták le a rendőrök a magyar fotóst, aki magát nem kímélve dokumentálta az utcai harcokat és a hatósági erőszakot. Rózsa Miklós fotói először láthatóak Magyarországon.

január 17. 16:14

Schmidt Mária elszívott egy Kun Bélát Schmidt Mária elszívott egy Kun Bélát

A Várkert Bazárban nincs egyrészt-másrészt, csak hatásos képek. Az Új világ született jobboldali posztapokaliptikus vízió 3D-ben, Kun Béla-trippel.

január 16. 13:05

Az MTA törvényt sértene, ha engedne Palkovicsnak Az MTA törvényt sértene, ha engedne Palkovicsnak

A miniszter pénzügyi zsarolással és az MTA-elnök megkerülésével próbálkozik. Hiába van tartalékuk a kutatóintézeteknek, a rezsit sem tudják kifizetni, ha betartják a törvényeket.

január 14. 18:51

Küldjön pénzt Magyarországra!

Ez a hirdetés az angliai Tescókban van kint két nyelven, angolul és magyarul, a célcsoportot pedig nem nehéz kitalálni: azok a kint dolgozó, nem éppen a legfényesebb helyzetű magyarok, akiknek a családjuk itthon maradt.

Azt nem lehet mondani, hogy ez magyar specifikum lenne: ismerjük a kis afrikai üzleteket, ahonnan olcsóbban lehet hazatelefonálni Nigériába, a migrációra épülő bankokat, az iszlám pénztranszfer transzkontinentális hálózatait, és tudjuk, hány ország van Marokkótól a Fülöp-szigetekig, ahol a GDP zöme a hazautalásokból jön.

Szóval lehet mondani, hogy ez normális, meg brexit idején örüljünk, hogy még van egyáltalán kinek reklámozni Britanniában magyarul. De azért fura ennyire steril formában szembesülni azzal, hogy mi is itt tartunk:

Az ország egyik fele, amelyik azért mondhatja magát szerencsésnek, mert elvégezheti kint azt a munkát, amit ennyiért mások ott nem végeznének el, utalja haza a Tescóból a pénzt az itthoni Tescóba a másik felének.

115, az amerikai félidős választásokba összehangoltan beavatkozni próbáló Facebook- és Instagram-oldalt tett elérhetetlenné mark Zuckerberg birodalma hétfőn. A Facebook azóta tett újabb bejelentése szerint az oldalak a jelek szerint orosz kötődésűek,. Ugyanaz a moszkvai hátterű Internet Research Agency (IRA) állhat mögöttük, mint Trump megválasztásakor.

Egy parkban találták tavasszal Baltimore-ban a sérült teknősre: a mocsáriteknős-félék közé tartozó kis terrapene páncélja több helyen el volt törve. A Maryland állatkert orvosai azóta megműtötték, de hosszú lábadozás vár rá: a teknősök anyagcseréje lassú, így a gyógyulásuk is.

Mivel a páncél alsó része sérült, fontos volt, hogy ne érintkezzen a földdel. Az állatorvosok ezt egy spéci legó kerekesszékkel oldották meg: nagyon menő, jól néz ki, és lassabbnak sem tűnik, mint normálisan. Kerékre-lábra mindenki, ki a fényre!

Rovatok