Index Vakbarát Hírportál

Kolozsi Ádám

A baloldal nagy napja Budapesten: eredmények kerületről kerületre A baloldal nagy napja Budapesten: eredmények kerületről kerületre

Nemcsak a belső pesti kerületeket veszítette el a Fidesz, hanem meglepetésre egy sor budait is. Még a Várban is buktak, ami 1990 óta mindig jobboldali volt.

2 órája

Nagy győzelemre készül a Fidesz lengyel szövetségese Nagy győzelemre készül a Fidesz lengyel szövetségese

Mit tud a PiS, amivel éppen szétverik az ellenzéket? Melegtéma, kultúrharc, elfoglalt közmédia, de a lényeg most is a gazdaság: az EU-s kritika ellenére a lengyel jobboldal erősebb, mint valaha. Választási kampányriport Varsóból.

október 12. 17:53

Orbán fake newsnak mondta, hogy a veje EU-s pénzeket kapott Orbán fake newsnak mondta, hogy a veje EU-s pénzeket kapott

A finn sajtónak tagadta, hogy Tiborcz uniós támogatásokat kapott. Orbán szerint a jogállam a magyaroknak nem jogi, hanem becsületbeli kérdés.

szeptember 30. 22:48

Szép nap ez a mai a fülöpházi Balogh családnak: Nagyné Balogh Csilla lett (nem is indult ellene senki) a Bács-Kiskun megyei falu polgármestere, édesapja, Balogh József János pedig a második legtöbb szavazattal került be a község képviselő-testületébe.

Ha nem lenne ismerős: Balogh József volt az, aki 2013-ban polgármesterként az asszony fiának lagzijáról hazatérve részegen szilánkosra törte élettársa orrát és járomcsontját. A nő véres arccal és ruhában menekült hajnalban a faluba segítségért. Balogh eleinte azt hazudta, hogy a párja csak átesett a család vak komondor kutyáján. A politikus 10 hónap felfüggesztettet kapott, ami miatt 2016-ban le is mondott a településvezetésről, most azonban újraindult, és simán be is jutott tehát a képviselő-testületbe.

Dabas az a település, ahol egyetlen ellenzéki jelölt sem volt a szavazólapokon, Kőszegi Zoltán polgármester így 100 százalékos eredménnyel nyert. Több egyéni választókerületben azonban nehéz, szinte egzisztenciális jelentőségű döntés várt a szavazókra.

Ellenjelölt híján ugyanis a Fidesz megtehette, hogy a saját emberük mellett a KDNP-t is elindítsák önmaguk ellen, így a dabasiaknak skizofrén módon azt kellett eldönteniük, hogy a Fidesz–KDNP-ből a fideszes vagy a kereszténydemokrata jelöltre teszik a voksot. A hosszas álmatlan éjszakák gyötrődései után végül mindenhol a Fidesz nyert a nemes versengésben, volt olyan körzet, ahol 53-47 százalékos arányban.

Nagy lehet most az öröm a Lendvay utcában.

Gyenes Levente Zoltánnak 2016-ban azután kellett lemondania Gyömrő polgármesteri címéről, hogy a Szegedi Ítélőtábla jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte folytatólagosan elkövetett adócsalásért és magánokirat-hamisításért. A közügyek gyakorlásától azonban nem tiltották el, ő pedig most újra elindult az időközi önkormányzati választáson.

És nyert fölényesen: Gyenes 67 százalékot kapott, vagyis ha minden jól alakul a számára, a következő öt évben megint ő irányíthatja a Pest megyei kisvárost.

Rovatok