Index Vakbarát Hírportál

Körömi Csongor

Trump szájkosarat tett a klímakutatókra Trump szájkosarat tett a klímakutatókra

Hat kutató története, akik az amerikai kormányzatnak dolgoztak, évtizedekig kutatták az ember okozta klímaváltozás hatásait – de Trump érkezése után távozniuk kellett.

szeptember 20. 15:42

Trump: Már nagyjából tudjuk, ki követte el a szaúdi dróntámadást Trump: Már nagyjából tudjuk, ki követte el a szaúdi dróntámadást

Nem nyilvánosan Iránt nevezhetik meg agresszorként az amerikai diplomaták, Szaúd-Arábia szerint pedig a támadásnál iráni fegyvert használtak.

szeptember 16. 23:22

Öt tévhit a klímaváltozásról, amit most megcáfolunk Öt tévhit a klímaváltozásról, amit most megcáfolunk

Manipulált adatok? Téves modellek? Természetes ciklusok? Megmondjuk, miért ne higgyen annak, aki szerint az ember nem is tehet a klímaváltozásról.

szeptember 16. 23:14

Felbérelték David Lynchet, hogy megrendezze ezt a reklámot?

– írja egy kommentelő a videó alatt, ami szürreálisabb, mint Sas István reklámfilm-rendező több évtizedes munkásságának bármelyik alkotása.

A lenti film ugyanis szintén egy reklámszpot: az egyik első, ami lement a Lengyel Televízióban 1989-ben, a rendszerváltozás hajnalán. Az ötven másodperces kisfilm a Prusakolep nevű csótányirtót hirdette, a rendező pedig tényleg mindent bevetett, hogy az impresszív alkotás meggyőzze az elvtársakból lett fogyasztókat a termékről. 

A közel egyperces filmet nem is lehet körbeírni szavakkal, ugyanis minden egyes képkocka magáért beszél:

 

Mi sem maradhatunk le az utóbbi napokban felpörgött hazai cukisághullámról, pénteken ugyanis az Index szerkesztősége is egy újabb taggal bővült. Az újságírók munkáját a szamojéd Waffel felügyelte a newsroom rovat közvetlen közelében.

Szerkesztőségi vélemények szerint Waffel egy mindenre elszánt igazi manipulátor, még akár Achilles-inakat is képes lenne szétszaggatni.

Harapáserőssége lvl végtelen. De a fő skillje az arcon nyalás. Igazi vadorzó!

– mondta egy, a kutyát igen jól ismerő kollégánk. Nem nagyon tudnánk vitatkozni ezzel.

 

A Nemzeti Kibervédelmi Intézet után a NAV is folytatta a szolgálati kutyáit bemutató sorozatát: pénteken a négyéves kan szívtipróról, Djangóról posztolt a vámhivatal.

A holland juhász duál képzést kapott a gazdiától, ugyanis cigarettát és drogot is képes kiszimatolni. Munkáját imádja, és nagyon eredményes is benne: segítségével eddig 300 ezer szál cigit és 11 drogszállítmányt kapcsoltak le. Munkaidő után pedig legszívesebben a labrador kolléganőjével kergetőzve vezeti le a megmaradt energiáit.

Django ezen kívül kifejezetten fotogén szolgálati eb: szívesen pózol a kameráknak főleg „szamárfültartásban”, a hivatal is vagy tucatnyi képet tett ki róla.

 

Rovatok