Index Vakbarát Hírportál

Kovács Bálint

újságíró Kult

Akkor még nem sejtettem, hogyBékaemberekkel fogok találkozni.

Az a gyanús, amiNem gyanús.

Jared Leto írógéppel ölő gyilkosként olvad be a jakuzába Jared Leto írógéppel ölő gyilkosként olvad be a jakuzába

Nem fog finomkodni a Netflix új akciófilmje, amelyben az Oscar-díjas Jared Leto a gumiarcú Joker után fapofájú bűnözőt játszik.

10 órája

Elkészült a Star Wars 9 forgatókönyve Elkészült a Star Wars 9 forgatókönyve

És nem is akárkivel írta együtt J.J. Abrams: partnere Az Argo-akció Oscar-díjas forgatókönvyírója volt.

tegnap, 16:26

Meghalt Tahi Tóth László Meghalt Tahi Tóth László

A Vígszínház saját halottjának tekinti.

tegnap, 15:47

"A Crime Writers olyan, mintha a készítők meg akarták volna találni a beer-pong-féle iszunk-hányunk-belefekszünk jellegű bulijátékok abszolút ellentétét, az értelmiségi összejövetelek saját, bőrkötéses, aranybetűs ereszdelahajam-kellékét. És tökéletesen sikerült is nekik: ha az emberben elveszett egy író, akár olyan mélyen is, hogy egy hadsereg se tudná napfényre parancsolni, nagyon jól fog szórakozni a Crime Writersen, tettesként és áldozatként is."

Így lelkendeztünk nemrég az ötlettől a grafikán át a kiadásig mindenben teljesen magyar, nagyon ötletes és kreatív társasjáték, a Crime Writers kapcsán. A játék lényege, hogy az egyik játékosnak egy komplett kis krimitörténetet kell írnia a tettes, az áldozat, az indíték, a gyilkos szerszám és a tetthely megjelölésével (és titokban tartásával), a többieknek pedig pusztán a cím alapján ki kell találniuk az egészet.

És a játék fejlesztői nem elégedtek meg azzal, hogy itthon kiadták a Crime Writerst, most arra gyűjtenek közösségi finanszírozással, hogy az angol nyelvű piacra is betörjenek, amihez eddig a támogatók már majdnem félmillió forintot dobtak össze, ami jól hangzik ugyan, de a projekt megvalósításához 3,5 millió forintra lenne szükség - ha ez összejönne, utána jöhetne a német verzió. Úgyhogy aki egy jót akar játszani a külföldi ismerőseivel, lakjon akármelyik országban, ide kattintva ruházhat be a játékra.

Hogy egy macskában több szín keveredik, az teljesen átlagos, de ahhoz már a csillagok elég különleges együttállására van szükség, hogy a két szín egy tökéletes egyenes mentén, pont a cica arcának mértani közepén váljon ketté. Mint a francia kismacska, Narnia esetében, aki ilyen volt piciként, mint itt fent, és ilyen gyönyörű lett mostanra, mint lent. A Bored Panda összegyűjtött egy csomó képet róla, itt lehet gyönyörködni.

 

20 év után búcsúturnéra indult az olasz heavy metal együttes, a Rhapsody. A rajongók korábban is kapkodhatták már a fejüket, amikor a "Hollywood metalnak" vagy "filmzene metalnak" is nevezett műfajban erős banda egyik feléből Rhapsody of Fire, a másikból meg Luca Turilli's Rhapsody lett, de a búcsúturné most megint a régi szép időket idéző, egyszerű Rhapsody néven jut el március 8-án is Budapestre, a Barba Negrába. Hogy aztán várhatóan soha többet ne lehessen látni őket sehol, pláne Budapesten, úgyhogy aki az elmúlt húsz évben hallgatta őket valaha, az most legyen résen. Az együttes még külön videót is készített a magyar rajongóknak, amit valamiért nem lehet beágyazni, de ide kattintva elérhető.

 

Rovatok