Index Vakbarát Hírportál

Kovács Bálint

Akkor még nem sejtettem, hogyBékaemberekkel fogok találkozni.

Az a gyanús, amiNem gyanús.

Nem sok apa viszi el a gyerekét a nyár közepén is szánkózni Nem sok apa viszi el a gyerekét a nyár közepén is szánkózni

Komoly idegrendszer kell hozzá, hogy ebben a szakmában életben tudj maradni – mondja Czukor Balázs színész-rendező, akinek az élete idén került terítékre „legendás Máté-osztály” előadássorozatában.

augusztus 22. 04:52

A természet hangjait rögzítette, amikor megölte egy medve A természet hangjait rögzítette, amikor megölte egy medve

A 44 éves francia zeneszerző a műveiben akarta felhasználni a természetes hangokat, ezért utazott a kanadai vadonba.

augusztus 20. 23:37

Megvan, mi lesz a következő James Bond-film címe és sztorija Megvan, mi lesz a következő James Bond-film címe és sztorija

Ez lesz az ötödik alkalom, hogy Daniel Craig fog fegyvert 007-esként. Az ügynök már nyugdíjba vonulna, de nem hagyják.

augusztus 20. 22:31

Két dizájner megelégelte, hogy az Egyesült Államokban (is) úgy rajzolják át a politikusok a szavazókörzeteket, hogy azzal kedvezőbbé tegyék a saját maguk számára a választási eredményeket, úgyhogy a saját módszerükkel tiltakozott a gerrymandering néven ismert szürke zónás választási csalás ellen: létrehoztak egy betűtípust, amelyben minden betű egy-egy átrajzolt körzet körvonalaiból alakul ki - vette észre az Artportal.

Az új betűtípus neve pedig a névadó módszerre utalva Ugly Gerry lett. Ben Doessel és James Lee ingyenesen letölthetővé is tették a betűtípust, úgyhogy itt az alkalom, hogy választási manipulációval írjon hosszú, tiltakozó szövegeket a választási manipulációról.

Aki látta már Quentin Tarantino új filmjét, a Volt egyszer egy... Hollywoodot, biztosan nem érti, miért is beszéltek erről a filmről annak idején úgy, "Tarantino Charles Manson-filmje", mivel a végső, mozikba került változatban Manson talán ha két rövid jelenetben látható. Most a Mansont játszó színész, Damon Herriman árulta el, amire mindenki tippelt volna: valóban sokkal több jelenetet vettek fel vele, csak a legnagyobb részük végül a vágószobában lelte halálát.

Herrimant azért interjúvolta meg az Entertainment Weekly, mert meglepő és mulatságos módon egymás után kétszer is eljátszotta Mansont: Tarantino filmjén kívül a Mindhunter című sorozat most bemutatott második évadában is. Mint elmondta, Tarantino

Elég sokat kivágott a filmből. Amit csináltam, az elég könnyed és humoros volt

– mondta a színész, összehasonlítva a szerepet a Mindhunter drámai, sötét tónusával. A Volt egyszer egy... Hollywoodról egyébként tudható, hogy az első verzió 4 órás és 20 perces volt, és már ahhoz is rengeteget kellett vágni belőle, hogy a mostani, 2 óra 40 perces verzió elkészüljön. A Mansont jásztó színészen kívül pórul járt Tim Roth is, aki a moziváltozatban nem szerepel, és a stáblistán is csak így: Tim Roth (cut).

Chase Robinson jobban járt volna, ha egyszerűen közveszélyes munkakerülőnek bélyegzik, de mivel Amerikában, 2019-ben nem ismert ez a szocialista fogalom, inkább beperelték 6 millió dollárra, azaz csaknem 1,8 milliárd forintra. Jó, persze nem csak annyi volt a bűne, hogy nagyon szerette a Jóbarátokat.

Robinson a Variety riportja szerint Robert De Niro produkciós cégénél dolgozott, évi 300 ezer dolláros (90 millió forintos) fizetéssel, középvezetőként, egészen idén áprilisig, amikor felmondott, mert kicsit forró lett a lába alatt a talaj. A nő ugyanis, legalábbis a most ellene benyújtott vádirat szerint

  • hihetetlenül nagy hotel- és éttermi számlákat fizetett ki céges pénzből,
  • elhasznált privát utakra pár milliónyit De Niro törzsutas-kilométereiből a légitársaságoknál,
  • eltaxizott 32 ezer dollárt (10 millió forintot),
  • alig jelent meg egyáltalán a cégnél,
  • de ha be is jött, a vádirat szerint "csillagászati mennyiségű időt" töltött a Netflix nézésvel,
  • egy négy napos periódus alatt megnézett 55 részt a Jóbarátokból,
  • egy másik négy napos periódus alatt megnézett 20 részt Az ítélet: családból és 10-et a Schitt's Creekből,
  • és eközben a legmenőbb éttermekből rendelt magának uzsit.

Hogy félreértés ne essék, a vádirat siet leszögezni, a Netflix-bámulás még csak a közelében sem volt annak, amit elvártak tőle a munkaszerződése szerint.

Azt hiszem, A Hónap Dolgozója táblán ritkán jelent meg Chase Robinson neve De Niróéknál.

Rovatok