Index Vakbarát Hírportál

Kovács Bálint

Akkor még nem sejtettem, hogyBékaemberekkel fogok találkozni.

Az a gyanús, amiNem gyanús.

Coppola is beleszállt a Marvelbe: szerinte a szuperhősfilmek megvetendőek Coppola is beleszállt a Marvelbe: szerinte a szuperhősfilmek megvetendőek

A keresztapa rendezője szerint Scorsese még túl kedves is volt, hogy azt mondta, a szuperhősfilmek nem filmek, miközben ennél is rosszabb a helyzet.

tegnap, 15:11

Végre megvan, ki lesz Robert Pattinson Batmanjének főellensége Végre megvan, ki lesz Robert Pattinson Batmanjének főellensége

Már az összes színészt leszerződtették, de a főgonosz szerepére kiszemelt Jonah Hill-lel nem tudtak megállapodni.

tegnap, 14:30

Jared Leto tagadja, hogy le akarta volna tiltani a nélküle készülő Jokert Jared Leto tagadja, hogy le akarta volna tiltani a nélküle készülő Jokert

A sztárhoz közel álló források azt állítják, megpróbálta elérni, hogy ne készülhessen el az ő Jokerének konkurenciát teremtő film Joaquin Phoenixszel.

tegnap, 13:39

Különös korban élünk: a mozisok és a streaming-szolgáltatók nem győzik cinkelni egymást, hogy melyik formátumban lehet vagy nem lehet élvezni valójában a filmeket, és akik szerint természetesen kizárólag nagyvásznon, azok néha megpróbálják kitiltani a netflixes filmeket a fesztiválokról vagy az Oscar-gáláról.

És akkor a Netflix közli, hogy az egyik, hamarosan online megjelenő filmjük újranyitnak egy bezárt New York-i mozit.

A Marriage Story című filmről van szó, amelyben Scarlett Johansson és Adam Driver játszanak el egy válófélben lévő párt, a mozi pedig a nemrég bezárt, azelőtt viszont hetven évig működő manhattani Paris, aminek amúgy hosszútávú bérlői is szeretnének lenni, és hasonló tárgyalásokban vannak a Los Angeles-i Egyptian Theaterrel is - írja az Indiewire.

A filmet egyébként mi már láttuk (moziban), itt lehet elolvasni a kritikánkat róla, aztán november 29-én Magyarországon mozikba is kerül majd a film.

 

Idén ötven éve halt meg Judy Garland, aki már gyerekként világhírűvé vált az Óz, a csodák csodája Dorothyjaként, és egészen élete végéig turnézott a film főcímdalával, a Somewhere Over The Rainbow-val. Ez így persze csodás tündérmesének tűnhet, de a valóság az, hogy a színésznőt már kisgyerekkora óta iszonyatosan kihasználták, nem engedték enni, étvágycsökkentőkkel, majd antidepresszánsokkal tömték, dagadtnak nevezték, hogy ezzel kényszerítsék a hollywoodi stúdió elvárásainak betartására. Garland mindössze 47 évet élt, gyógyszertúladagolásban halt meg 1969-ben: a szakértők szerint nem öngyilkosságról, hanem véletlenről volt szó, hiszen Garland eddigre már annyi gyógyszert szedett, hogy a halálos dózis sem volt olyan nagyon sokkal több a rendes adagnál.

Ezt a történetet a közeljövőben két, egészen eltérő megközelítésből is megnézheti bárki. A nagyobb reflektorfény persze a játékfilmes, Garland életének utolsó évére koncentráló, hollywoodi szuperprodukción, a Judyn van, amelyért már most szinte biztosra vehető, hogy Oscarra fogják jelölni az egyébként valóban jól játszó Renée Zellwegert. Ez a magyar mozikban január 23-tól lesz látható.

 

De pénteken bemutattak egy dokumentumfilmet is Judy Garlandról, egyelőre még csak egy amerikai tévécsatornán. A Sid & Judy címe arra utal, hogy a dokumentumfilmben fontos szerepe lesz Garland harmadik férjének, Sidney Luftnak, akinek az emlékirataiból Jon Hamm és Jennifer Jason Leigh olvasnak fel. De ez a film is beszél persze a problémákkal teli gyerekkorról, a függőségekről, de érinti majd azt az ünnepséget is, amelyet 2017-ben rendeztek, amikor Garland földi maradványait átszállították a Hollywood Forever Cemetarybe.

A két film közötti kapocs is Sidney Luft: a Judyban is fontos szerepe van a harmadik férjnek, Garland két kisebb gyereke apjának. Hogy a dokumentumfilm milyen formában jut el Magyarországra, arról nincs hír, de online alighanem elérhető lesz idővel.

 

Debrecenben valaki úgy gondolta, kipróbálja azt a fogást, amelyet Hollywood gyakorlatilag minden egy akciófilmjében legalább egyszer elsütnek:

egyszerűen csak gyorsít az autóval, aztán áthajt a lezárt sorompón, és levan a gond.

Hát a rendőrség nem támogatja annyira az ilyesmit, mint a filmproducerek, úgyhogy azt kérik, ha valaki Debrecen külterületén, a 33-as számú főutat keresztező vasúti átjárónál járt 2019. október 14-én 17 óra 30 perc körül, akkor szóljon már a Debreceni Rendőrkapitányságnak, hogy látta, amint elkövetik a bűncselekményt. 

Jelentkezni lehet személyesen a Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán (Debrecen, Sámsoni út 149. szám), vagy lehet bejelentést tenni telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.

Rovatok