Index Vakbarát Hírportál

Kovács Bálint

Akkor még nem sejtettem, hogyBékaemberekkel fogok találkozni.

Az a gyanús, amiNem gyanús.

Fantasztikus volt, hogy Almodóvar nem hívott többet! Fantasztikus volt, hogy Almodóvar nem hívott többet!

Dolgozott Francis Ford Coppolával, Natalie Portmannel és Carlos Saurával, de ő már örökre az a színésznő marad, aki felfedezte és világhírűvé tette Pedro Almodóvart. Interjú Carmen Maurával.

január 17. 23:28

Már semmi se szent, még a macskás filmeket is tönkretették nekünk Már semmi se szent, még a macskás filmeket is tönkretették nekünk

Gomolygó lila köd, amin még a macskák se segítenek, pedig ők egyébként mindenen. Érthetetlen, mit esznek a kritikusok a Madeline-en.

január 17. 05:12

Michelle Obama olyat tett, amit A szürke ötven árnyalata óta senki Michelle Obama olyat tett, amit A szürke ötven árnyalata óta senki

És neki még bilincseket és bőrkorbácsot sem kellett használnia hozzá.

január 17. 05:11

Csaknem tízezer karakteres, azaz (másfeles sorközzel) négy Word-oldalas cikket szentelt a világ egyik legnevesebb és legfontosabb zenei és kulturális online magazinja annak a kérdésnek, hogy 

szabad-e fullasztásos kínzást alkalmazni pornófilmforgatás közben

annak ellenére, hogy ezt a módszert, a waterboardingot Barack Obama elnök örökre betiltotta az amerikai hadsereg és a hírszerzés számára. A waterboarding az a fajta kínzás, amikor az áldozat arcára egy törölközőt vagy valamilyen vásznat terítenek, és lassan vizet locsolnak rá, amitől nem kap levegőt, viszont egyre gyorsabban próbál lélegezni. A Rolling Stone szerkesztősége pedig, vélhetően puszta szakmai lelkiismeretességből kiszúrt egy olyan pornóvideót az egyik legnagyobb BDSM-szolgáltatónál, amelyben épp ezt teszik egy megkötözött, meztelen nővel, annak lelkes beleegyezése mellett.

Hogy megspóroljuk önöknek a meghökkentően részletes cikk elolvasását, a válasz az, hogy

hát, igen is meg nem is.

Az ilyesmi ugyanis afféle szürke zóna a jogban, hiszen a közös beleegyezés esetén nyilván nem tiltja meg senki, hogy két ember azt tegye egymással szex közben, amit akar, viszont ha valami komoly sérülés, pláne neadjisten halál történik, akkor már senkit nem fog érdekelni a bíróságon, hogy erre a másik elvileg amúgy engedélyt adott.

Szívesen.

(via Rolling Stone)

Patti Smith, a punk keresztanyja, az amerikai punk színtér egyik legmeghatározóbb alakja megosztott egy képet arról, hogyan telnek mostanában az éjszakái: barna rizsteával, egyszerre olvasással és írással. Az íráson így tizenvalahány saját kötet után valószínűleg nem lepődik meg senki, ahogy persze azon sem, ha egy híres költő egy Booker-díjas író regényét olvassa.

Mégis kicsit máshogy néznek a magyarok erre a képre Patti Smithről és Krasznahorkai László Sátántangó című könyvének új amerikai kiadásáról. Amit ráadásul ihlető forrásának nevez.

Ez az én éjszakám. Barna rizsteát iszom, egyszerre írok és olvasok. Kinyitok egy könyvet, hagyom magam belemerülni valaki más szavaiba, amíg a sajátjaim el nem terelik a gondolataimat, hogy odébb tegyem a könyvet, és megtöltsek pár lapot egy jegyzetfüzetben. Amíg aztán az álmodozás miatt odébb nem teszem mindkettőt, hogy a szavak szertefoszoljanak a különös fényekben, amelyek az asztalon törnek meg"

- olvasható a posztban.

 

Biztosan sokan ismerik az Index olvasói közül is Magyar Évát, hiszen sokan olvasták a vele készített interjúnkat, amelyben magyar és nemzetközi színészkarrierjéről kérdeztük. Beszélt arról, hogy amikor itthon senki nem ismerte el színházi társulatát, a szakma legnagyobb nevei hívták meg újra és újra külföldre, mégis, amikor végül úgy döntött, Angliába költözik, sokkal nehezebb helyzetben találta magát, mint gondolta volna.

A Cloverfield című hollywoodi film legújabb részének castingjáról például így mesélt: "Mikor már a teljes stábbal kellett találkoznom, megjelent az ablakom alatt egy ezüst Mercedes. Akkor négyszer négy méteren laktunk, a kukák mellett volt a bejárat. Nézegettem ki az iszonyú pici ablakon, hogy lássam, amikor jön a sofőr, és nehogy bejöjjön, és meglássa, hol lakunk. Alig mertem beszállni a gyönyörűen felöltözött sofőr mellé. Amikor elmondtam, hogy ez lehet az első ilyen szerepem, azt ismételgette, ő érzi, hogy meg fogom kapni."

 

A színésznő most úgy döntött: könyvet ír elmúlt éveinek tapasztalatáról, meg olyan sztorikról, mint hogy milyen úgy kiállni a Londoni Nemzeti Színház színpadára, hogy előtte szóltak nekik: a mai nézők között ott lesz Meryl Streep is. Vagy hogy miért remélte azt Michael Fassbender, ő játssza majd az anyukáját. Kiadója viszont nincs, úgyhogy ezt is saját erejéből szeretné megvalósítani - ezért most gyűjtést indított, hogy aki támogatni szeretné a könyv kiadását, akármilyen kis összeggel is, de segíthessen neki. Ezt ide kattintva lehet megtenni.

Rovatok