Index Vakbarát Hírportál

Kovács Dávid

Isten0

Haza1

Család1

Pofonok az élettőlTúl sok

Egész Európa nyögni fogja a kánikulát Egész Európa nyögni fogja a kánikulát

A Szahara felől érkező hőhullám miatt 40-45 fokos rekordmelegre számítanak több országban is.

tegnap, 23:54

Elköszönt a követőitől, majd öngyilkos lett a brooklyni YouTube-sztár Elköszönt a követőitől, majd öngyilkos lett a brooklyni YouTube-sztár

A 29 éves Etika a Manhattan hídról vethette magát a mélybe. „Jó kis élet volt” – mondta az utolsó videójában.

tegnap, 21:46

HVG: Felfelé buktatnák Handó Tündét, de ő nem akarja HVG: Felfelé buktatnák Handó Tündét, de ő nem akarja

A lap információi szerint alkotmánybíró lehet az OBH elnökéből, de az Alkotmánybíróságon már a terv is komoly ellenérzéseket keltett.

tegnap, 20:06

Anatának hívják azt az öt hónapos nagy testű papagájt, amelyik reptetés közben járt pórul, miután a reptetőzsinórja felcsavarodott a vezetékre a XI. kerületi Kondorfa utcában.

A papagájt a kerületi tűzoltók segítségével sikerült kiszabadítani. A mentés legdrámaibb pillanatait (Dudás Tamás tűzoltó zászlós felvételei) a katasztrófavédelem Facebook-oldalán is közzétették:

Pórul járt papagájt mentettek a budapesti tűzoltók

Reptetés közben akadt bele egy légvezetékbe Anata, egy öthónapos nagytestű papagáj Budapesten, a XI. kerületi Kondorfa utcában kedden délután. A szerencsétlenül járt szárnyas reptetőzsinórja akadt bele, majd csavarodott fel a vezetékre. A pórul járt madárhoz a XI. kerületi tűzoltók segítségét kérték, akik a felcsavarodott reptetőzsinórt kioldozták, kiszabadítva ezzel a madarat. Anatának az ijedségen kívül nem esett baja. Videó: Dudás Tamás tűzoltó zászlós – FKI Videostúdió

Közzétette: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – 2019. június 25., kedd

Anata jól van, az ijedtségen kívül semmi baja nem esett.

„Mindig rettegek, amikor legelőször felveszem, hogy úr isten, milyen lesz. Aztán behunyom a szemem, felrántom a cipzárt, és kifújhatom a levegőt: jó rám” – mondta egyszer a testhez simuló Fekete Özvegy-jelmezéről Scarlett Johansson, aki ezúttal Budapesten húzta magára kedvenc hősnője, Natasha Romanoff öltözékét.

Scarlett Johansson budapesti tartózkodásáról a Marvel magyar rajongói blogja rántotta le a leplet, egy posztban több Twitteren közzétett képet és videót is összegyűjtöttek a Fekete Özvegy-film magyarországi forgatásról. A színésznő új mozija várhatóan előzményfilm lesz, de hogy Budapest saját magát vagy Moszkvát alakítja majd a filmben, egyelőre nem tudni.

Johansson már korábban elmondta, hogy mennyire csodásnak tartja a Fekete Özvegy történetét, ezért egy róla szóló önálló filmben egyenesen Oroszországba repítené vissza a karaktert. Natasha Romanoff ugyanis orosz nemesi családban született, de mivel a szülei valószínűleg már gyerekkorában meghaltak, egy orosz katona nevelte fel. Később balett-táncos lett, meg egy szovjet tesztpilóta férje, aki szintén meghalt, így lett a nőből előbb özvegy, majd a KGB szuperkémképző programja révén valamivel később Fekete Özvegy.

Megvan még, amikor Magdi anyus szellemként tért vissza a Barátok köztben? Mark Hamill nyilatkozata szerint valami kísértetiesen hasonló fog történni Luke Skywalkerrel is a Star Wars 9-ben.

Amikor az AP megkérdezte a színészt, hogy tényleg a Skywalker kora lesz-e az utolsó Csillagok háborúja-film, amiben szerepel, ő csak annyit felelt, nagyon reméli, hogy igen, mert a karaktere nagyon szép kis lezárást kapott, az pedig, hogy most még láthatjuk, mindenekelőtt annak köszönhető, hogy a Star Wars mitológiájának része, hogy aki Jedi, az szellemként (pontosabban ún. Erő-szellemként) még visszatérhet.

Vagyis úgy tűnik, a Csillagok háborúja több mint negyven év után elveszíti az egyik legfontosabb szereplőjét – már ha lehet hinni Hamill szavainak.

Rovatok