Index Vakbarát Hírportál

Kovács Dávid

Isten0

Haza1

Család1

Pofonok az élettőlTúl sok

Fejbe lőtték egy vadászat vezetőjét Nagybörzsönyben Fejbe lőtték egy vadászat vezetőjét Nagybörzsönyben

A férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, állapota válságos.

július 5. 21:27

Akár 18 hónap börtönnel büntethetik a karantént megszegőket Olaszországban Akár 18 hónap börtönnel büntethetik a karantént megszegőket Olaszországban

Pénzbüntetéssel és kényszerkezeléssel sújthatják az olasz hatóságok a szabályok megszegőit. Izrael veszélyre figyelmeztet.

július 5. 19:15

Budapest helyett Bécset és Prágát hozhatja helyzetbe az Airbnb korlátozása két szervezet szerint Budapest helyett Bécset és Prágát hozhatja helyzetbe az Airbnb korlátozása két szervezet szerint

Egy MTÜ-höz eljuttatott javaslatcsomag szerint szűkítés helyett színesíteni kellene a szállások kínálatát, különben a régió vesztesei lehetünk.

július 5. 17:54

Bill Pullman, A függetlenség napja elnökét, Thomas J. Whitmore-t alakító színész július negyedike alkalmából videóüzenetben szólította meg az Egyesült Államok lakóit, amelyben arra kérte őket, hogy hordják a maszkjaikat, amiket a videóban egyenesen _szabadságmaszkoknak_ nevez.

Pullman a videóban azt is megindokolja, hogy miért pont így nevezi ezeket: úgy gondolja, ha mindannyian viseljük a maszkokat, kicsit közelebb kerülünk ahhoz, hogy végre ugyanúgy lehessen szórakozóhelyekre, éttermekbe és mozikba járni, mint a járvány előtt. Vagyis végre újra szabadok lehetünk.

Freddy Nock svájci kötéltáncos és akrobata újabb merész mutatványokkal örvendeztette meg az erre fogékonyakat, ezúttal egy svájci síparadicsom újranyitása apropóján, a waadti Alpokban található Les Diablerets hegycsoport azonos nevű üdülőhelyén.

A bemutató részeként a korábban már számos világcsúcsot megdöntő Nock más mutatványok mellett vakon, egy kilátást blokkoló sisakban sétálgatott (több mint 150 métert) az egyik sífelvonó drótkötélpályáján, majd biciklizett is egyet (367 métert) a magasban, a talajtól mintegy 175 méterre. Naná, hogy készült róla videó:

Negyvenéves lett a washingtoni 9:30 Club, az Egyesült Államok egyik legnagyobb tiszteletnek örvendő koncerthelyszíne. Az évforduló alkalmából az amerikai közszolgálati rádió, az NPR több mint száz itt rögzített koncertfelvételt tett közzé a honlapján.

A baromi hosszú felsorolásban olyan előadók koncertfelvételei közül válogathatunk, mint a Sonic Youth, a National, a Sleater-Kinney, az Arctic Monkeys, Toots and the Maytals, Cat Power, a Mogwai, a Yeah Yeah Yeahs, az Animal Collective, Regina Spector, a Dinosaur Jr. vagy a Public Image Ltd.

A felvételek a 2005 és 2017 közötti időszakban készültek, itt lehet a gyűjteményben bogarászni Munka mellé, az esti órákhoz vagy a reggeli készülődéshez egyaránt tökre ajánlom.

(via Consequence of Sound)

Rovatok