Index Vakbarát Hírportál

Kovács Dávid

Isten0

Haza1

Család1

Pofonok az élettőlTúl sok

Tallinnban lesz a magyar #metoo-film világpremiere Tallinnban lesz a magyar #metoo-film világpremiere

Nagy Zoltán első filmje, a Máté Gáborral forgott Szép csendben Észak-Európa egyetlen A-listás filmfesztiválján mutatkozik be.

október 18. 15:59

Megint Budapestre jönnek a régió legjobb zenekarai Megint Budapestre jönnek a régió legjobb zenekarai

Idén is lesz BUSH, ahol 15 ország 35 előadója lép majd fel. A magyarokat mások mellett a Qualitons és a Mary Popkids képviseli.

október 18. 15:36

Bödőcs a Borkai-botrányról: A Wall Street farkasa Fásy Ádám-féle kiadása Bödőcs a Borkai-botrányról: A Wall Street farkasa Fásy Ádám-féle kiadása

A humorista szerint ami jelenleg zajlik, már rég nem politika, és ha Karácsony hülye lesz, belőle is viccet csinál.

október 18. 13:20

Valószínűleg már rég külön rovatot kellett volna indítanunk a különböző színpadi balesetekről készült videóknak. A legfrissebb témába vágó felvételen Lady Gaga látható, amint egy Las Vegas-i koncertjén egy színpadra invitált rajongó ölébe ugrik, de a férfi a színpad szélére lépve elveszti egyensúlyát, és így mindketten a mélybe zuhannak. Szerencsére több szögből is fel lett véve az eset.

Az élelmezési világnap alkalmából Ferenc pápa hadat üzent a falánkságnak: szerdai üzenetében arról írt, mennyire nem frankó, hogy a világ egyik felén éheznek az emberek, a másikon meg elhíznak.

A pápa szerint az utóbbi időben eltorzult az étel és a táplálkozás közötti kapcsolat, amiért szerinte a világgazdaság minden áron profitra törekvő mentalitása felelős. Felhívta a figyelmet: korábban az elhízás csak a gazdagabb országokat sújtotta, újabban azonban egyre nagyobb károkat okoz a szegényebb államokban is, ami miatt több a cukorbeteg, az anorexiás és a bulímiás, valamint többen küzdenek szívproblémákkal is.

"A táplálkozási zavarokkal csak úgy vehetjük fel a harcot, ha olyan életmódot folytatunk, amelyben hálát adunk azokért az ajándékokért, amelyekben részünk van, és ha magunkévá tesszük az önmegtartóztatás, az önkorlátozás, az önmérséklet, a magunktól elvonás, az önuralom és a szolidaritás szellemiségét" – írta.

(via MTI)

Egy ember vasárnap reggel ordítozva tépkedte Baranyi Krisztina ellenzéki polgármesterjelölt választási plakátjait a Mester utcában. „Az egyik szavazóköri delegáltunk ott volt, és le is tudta videózni, ahogy rángatja le a kihelyezett hirdetéseket. Mikor a vandál meglátta a kitűzőjét, akkor fenyegetni kezdte, hogy megkéseli, majd arcon köpte” – mondta Baranyi Krisztina a Hvg.hu-nak.

Az ellenzéki polgármesterjelölt arról is beszélt, hogy tudomása szerint a Gát és a Haller utcák sarkán csoportban hoztak embereket a szavazókörbe, majd miután kijöttek a szavazóhelyiségből, a közeli éjjel-nappali bolt előtt fehér borítékban nyomtak a kezükbe valamit.

Rovatok