Index Vakbarát Hírportál

Libor Anita

rovatvezető Kult

Lefutott kilométerek száma1569 km

Üres hely az IPhone-on88 Mb

Egy fesztivál, ahol még a vadak az urak Egy fesztivál, ahol még a vadak az urak

A Morcheeba és az Apparat is jön az új magyar erdőfesztiválra, ahol nem lesz VIP-szektor.

július 9. 11:12

Díjat nyert a magyar film, a Virágvölgy Karlovy Varyban Díjat nyert a magyar film, a Virágvölgy Karlovy Varyban

Az East of the West zsűri díjával 10 ezer dollárt nyertek az alkotók.

július 7. 19:16

Októberben pszichedéliától lesz hangos a Dürer Kert Októberben pszichedéliától lesz hangos a Dürer Kert

Ismét lesz Vanishing Point fesztivál: a mainstream árnyékában minőségi zenével építenek egyre növekvő közönséget maguk, és a műfaj köré.

július 6. 15:55

A Buharov testvérek új játékfilmjét támogató koncert az A38 Hajón július 12-én csütörtökön lesz, fellép a Gentry Sultan és a Bujdosó János Trió. 

A Buharov testvérek, Igor és Ivan Buharov, a magyar független film fontos alakjai: a rendezőpáros tucatnyi jellegzetes, alapvető, minimál-költségvetésű, de annál hatásosabb filmet készített, a legutóbbiról, az Itt élő lelkekről itt írtunk hosszabban

A Buharov fivérek nyár elejétől ősz végéig forgatják az ötödik, egész estés nagyjátékfilmjüket, A melegvizek országa címmel, amelyhez a filmszeretők támogatását kérik. Igor és Ivan Buharov az új filmjüket is a lehető legfüggetlenebb módon, közösségi finanszírozással és produceri összefogással valósítják meg. 

"Az örök szándékmező hangolás nyomvonalán mindenkit a tiszta elhatározás felindítására buzdítanak a soron következő nagyjátékfilmjükkel, amely többek között foglalkozik a szív intuíciójával, a növényi bioinformáció által alternatív kommunikációs csatornák kidolgozásával, és a szabadság előtt álló végső akadály legyőzésével, akár a jó vélemény anachista páholy segítségével is."  

Az eseményre elővételben 1500 Ft-ért, a koncert napján a helyszínen 2000 Ft-ért vásárolható jegy, de 7500 Ft, illetve 15 000 Ft értékben lehet támogatói jegyet is váltani.

A július 5-8 között tartó VéNégy Fesztiválról azt írtuk, hogy olyan lesz mint a Sound, csak éppen Vácon. Lesz egy csomó népszerű együttes, strand meg buli, és közben egy színházi találkozó is a környező országok társulataival.

Sötétedés után érkeznek a látványosabbnál látványosabb ukrán utcaszínházi előadások, úgy mint:

  • az Álmok, amely "álomszerű képekkel, tűzzel, vízzel és lézerjátékkal ötvözött érzelmes verselőadás", 
  • élőzenével és fényes színjátékkal robog be a Vonat Lembergből, amely a 20-as 40-es évek nosztalgikus visszaemlékezéseire épül, 
  • a Találkozás Prosperóval négy Shakespeare egyben, a Rómeó és Júlia, a Szentivánéji álom, a Hamlet és A vihar.  
  • a Cseresznyéskertj pedig valódi cseresznyéskertté varázsolja az alkalmi nézőteret.

Idén is volt Ultrabalaton, idén is körbefutotta az Index csapata a Balatont 24 óra alatt. De kíváncsiak voltunk arra is, hogy megy a futás a többi a csapatnak, ezért arra kértük őket, hogy vagy az Instagramon üzenjenek nekünk #indexultrabalaton hashteggel, vagy a futas@ címre küldjenek nekünk képeket a futás legszebb, legviccesebb vagy éppen legtorokszorítóbb pillanatairól. A zsűrizés lezárult, ezt a három képet tartottuk a legjobbnak, úgyhogy egy-egy Volt Fesztivál-napijegyet kapnak tőlünk. (A nyertesek engem keressenek emailben, a jegyeket pdf-ben küldöm majd nekik június végén!)

 

Feri? Milyen Feri?

Rovatok