Index Vakbarát Hírportál

Lovas Gergő

lovas
Botrány a parlamentben: Orbán megpróbálta elvenni Hadházy tábláját Botrány a parlamentben: Orbán megpróbálta elvenni Hadházy tábláját

Hadházy Ákos egy táblát tartott fel Orbán napirend előtti felszólalása közben. Elhangzott az anarchista fajankó és a primitív, ostoba fajankók kifejezés is.

tegnap, 13:32

Váratlan helyen futott bele a Real idei első bajnoki vereségébe Váratlan helyen futott bele a Real idei első bajnoki vereségébe

Gól nélkül és tíz emberrel fejezték be a Mallorca elleni idegenbeli bajnokit. Élen a Barcelona.

október 19. 22:55

Mindent kihagyott az Újpest, a Fradi nyerte az NB I.-es derbit Mindent kihagyott az Újpest, a Fradi nyerte az NB I.-es derbit

A Ferencváros az első félidőben szerzett góljával győzött 1-0-ra hazai pályán. Ikszelt a Fehérvár.

október 19. 21:23

Egészen szürreális videó került fel a rendőrség twitterére szerdán. Egy karancsberényi férfi ugyanis testkamerával végigvette azt, ahogy előbb pálinkázik egyet az ismerőseivel, aztán nem sokkal később motorra ül, és balesetet szenved. 

A felvétel alapján egy parkoló autóval ütközhetett. Azt nem tudni, hogy milyen sérüléseket szenvedett, a rendőrség leginkább elrettentés céljából osztotta meg a videót.

 

Olvasónk, László küldte nekünk az alábbi videót, ami csütörtök reggel készült Budán: egy vaddisznócsalád a Farkasréti temetőtől indulva menekült végig a Törökbálinti úton, hol a járdán, hol az úttesten, majd az úton keresztbe is átszaladtak az autók előtt. 

Az utóbbi években egyre gyakoribbak a budai vaddisznó-észlelések, de a legextrémebb eset talán az volt, amikor 2017 májusában a Belvárosban üldöztek végig egy vaddisznót a rendőrök. 

Vaddisznók Budán

A chilei Atacama-sivatag peremén található La Silla csillagászati obszervatóriumnak van egy úgynevezett all sky kamerája, amin az ott zajló munka mellett az űrt is lehet kémlelni, ha olyanok a körülmények, de a napokban valami egészen más történt, a közvetített képen ugyanis az alábbi látvány jelent meg.

Bele lehet látni valamilyen csápos földönkívüli életformát, de a megoldás ennél sokkal egyszerűbb: ez egy madár alulnézetben, ami úgy döntött, hogy a kamerán pihen meg. A legvalószínűbb, hogy egy fülesbagoly látható szokatlan perspektívából. A környéknek amúgy meglehetősen gazdag az élővilága, élnek errefelé vadlovak, rókák, keselyűk és a lámákhoz hasonló vikunyák is. 

Az Európai Déli Obszervatórium 1960 óta kémleli az űrt Chilében, messze fényszennyező forrásoktól, így a Föld egyik legsötétebb éjszakai égboltja borul fölé. 

Rovatok