Index Vakbarát Hírportál

Lovas Gergő

lovas
Nagy meccsen bukta sorozatát az NFL utolsó veretlenje Nagy meccsen bukta sorozatát az NFL utolsó veretlenje

A Seattle Seahawks állította meg a San Francisco 49erst, hosszabbításban dőlt el a mérkőzés.

tegnap, 08:16

Kiizzadt egy pontot a Ferencváros a CSZKA ellen az EL-ben Kiizzadt egy pontot a Ferencváros a CSZKA ellen az EL-ben

Két hete győzött a magyar csapat az orosz ellenfele otthonában, csütörtök este egy 0-0-s döntetlenre volt elég. Ezzel maradt esély a csoportból továbbjutásra.

november 7. 23:07

Órákra beállt Budapest Erdogan látogatása miatt, tüntetés, lezárások is voltak Órákra beállt Budapest Erdogan látogatása miatt, tüntetés, lezárások is voltak

Egy Oktogonról a Széll Kálmán térre vonuló több ezres tüntetés és az Erdogan miatti budai lezárások eredményeképpen gyakorlatilag megbénult Bel-Buda csütörtök délutánra. A fő gócpontok a Margit-híd budai hídfője és a Batthyány tér, de dél-Budától az Oktogonig érezhetők az autós, gyalogos és tömegközlekedési lezárások.

november 7. 14:42

Egy Parrish Brown nevű huszonnégy éves férfi a dél-karolinai Hilton Head szigeten lévő McDonald'sba ugrott be a napokban, és elvitelre kért egy teát extra citrommal, sajtburgert és csirkefalatokat. A munkahelyére érve el is kezdte szürcsölni a teát, amivel valami nem volt rendben, ugyanis nagyon furcsa íze volt, de mivel nagyon szomjas volt, ezért iszogatta tovább, amíg bírta. 

Idővel azonban iszonyúan betépett, bár akkor még nem volt tisztában azzal, hogy valójában, mi a baja, úgyhogy apja tanácsára hívta a 911-es segélykérőt. Nem sokkal később kiderült, hogy tele volt marihuánával a teája, ezért érezte magát szokatlanul. Azt igyekezett leszögezni a rendőröknek, hogy sosem füvezett még korábban, úgyhogy nem tudott mit kezdeni a helyzettel. 

A kiérkező járőröket egyébként arról győzködte, hogy valami biztos volt a teájában, akik egy gyors szagminta után közölték is vele, hogy ez bizony marihuána. Brown egy helyi lapnak elmondta, a csirkefalatoknak és a sajtburgernek nem volt furcsa íze, és a csekk alapján a teáért sem számoltak fel neki plusz összeget. Az ügyben vizsgálatot indított a rendőrség. 

(The Takeout)

Az ausztráliai Új-Dél-Wales és Queensland államokban napok óta tombol a tűzvész, ami miatt szükségállapotot rendeltek el a környéken, ezért a veszélyeztetett területeken élőknek el kell hagyniuk otthonukat. 

Hogy milyen pokoli állapotok uralkodnak, azt talán a helyi Davidson tűzoltósága által közzétett videó adja át a legjobban: egyik tűzoltóautójuk fedélzeti kamerája rögzítette, hogy keresztül hajtanak egy lángoló erdőn. A szélvédőn lecsorgó vízre a magyarázat az, hogy az autót folyamatosan hűteni kellett, nehogy lángra kapjon. 

 

 A tűzvész miatt eddig három ember halt meg, és 150 ház megsemmisült. 

A Guardian indított nemrég egy internetes szavazást Ausztráliában, amin az év madarát lehetett megválasztani. Minden rendben is ment vasárnap délutánig, amikor az olvasók jelezték a lapnak, hogy a kakadura érkezett szavazatok száma hirtelen nagyot ugrott

A szervezők gyorsan utánanéztek a dolognak, és csakugyan kiderült, hogy rövid időn belül rengeteg szavazat érkezett ugyanarról a címről a kakadura, a szivárványlórira és a szalagpintyre. Ráadásul nem ez az első eset, hogy megpróbálják elcsalni az év madara szavazást Ausztráliában, mert 2017-ben ismeretlenek úgy akarták manipulálni, hogy egy bagolyfajta jöjjön ki győztesnek. A következő évben Új-Zélandon próbáltak belenyúlni a választásba a nemzetközi madárszavazat-maffia tagjai. 

A vasárnapi beavatkozás vége az lett, hogy a Guardian négyezer szavazatot törölt a rendszerből, de még szerdáig várják a további, legális voksokat 

Rovatok