Index Vakbarát Hírportál

Marczisovszky Márton

mm

Személyesen megtekintett brit királyi esküvők száma1

TÉVÉSTÁBOK BÍRÓSÁGI TUDÓSÍTÁSAIBA VÉLETLEN BESÉTÁLÁSOK SZÁMA

Általános reakció típusanooooooooo.

Mestermágus alsószomszédok száma1

Nem volt hiba, hogy bilincs nélkül volt a tárgyalásán a később megszökő rab Nem volt hiba, hogy bilincs nélkül volt a tárgyalásán a később megszökő rab

Előzetesen nem merült fel olyan kockázat, ami miatt szigorúbb intézkedések között kellett volna tartani a tárgyalást.

február 15. 22:31

Scott Kelly immunrendszere turbófokozatra kapcsolt az űrben Scott Kelly immunrendszere turbófokozatra kapcsolt az űrben

Kelly szervezete úgy reagált az idegen környezetre, mintha egy rejtélyes organizmus lenne benne.

február 15. 21:13

A különféle időjárási jelenségekkel foglalkozó Severe Weather Europe oldalán jelent meg az alábbi videó, amiről nem sokat tudni azon túl, hogy az látható rajta, mennyire gyorsan ki tud alakulni egy-egy lavina.

 

A videót eredetileg egy Zacharias Baumann nevű férfi töltötte fel nagyjából egy hónappal ezelőtt, és ez az egyetlen információ, amit találtunk róla. Nem találtunk híreket sem arról, hogy hol készült a felvétel, sem arról, hogy a felvételeken szereplők túlélték-e a lavinát.

A lavinák kialakulását rengeteg tényező befolyásolja, többek között a külső hőmérséklet, a hórétegek elhelyezkedése egymáson, a lejtő dőlésszöge, de nagyban hozzájárul az is, hogy a szűz hóban síelők megbolygatják a havat, szó szerint megvágják a felső, könnyebben lecsúszó hóréteget. Ezen a felvételen is ez látható, a lavinát valószínűleg nem a sárga nadrágos síelő idézte elő, hanem a felvételen a távolban csak pár apró pontként látszódó társa, aki meghúzta az első utat a szűz hóba, ezzel megvágva a havat, ami ettől nagyon ingataggá vált, amikor a következő síelő rácsúszott, már el is indult a lavina.

Ha további információkat szeretne megtudni a sokszor halálos lavinákról, akkor ajánjuk az avalanche.org-ot, valamint ezt az összefoglalót is.

A 29 éves Liu Fucao a Jangce partján elterülő, nyolcmilliós nagyvárosban Csungkingban él, ahol egészen tavaly nyárig megkeserítette a mindennapjait, hogy ő a folyó déli partján él, a munkahelye viszont az északi parton van, ahova nagyjából egy óra alatt ért át.

 

Fucao profi paddle boardos (más néven SUP-os), ezért úgy döntött, hogy a hosszú ingázást könnyű testmozgásra cseréli, és tavaly július óta paddle boarddal teszi meg az utat, ami így egy óráról hat percre rövidült.

(Shanghaiist)

A kb. 130 ezer lakosú Inazawában rendezik meg minden év elején a Naoi-shinji nevű eseményt Japánban, más néven a pucérfesztivált. Ennek az a lényege, hogy véletlenszerűen kiválasztanak egy férfit (egészen pontosan a Konomija szentély), aki a shin otoko (isten embere) lesz az esemény napjára.

 

A shin otoko feladata, hogy magába szívjon minden rosszat és balszerencsét. Ha valaki hozzáér, akkor minden negatív dolog az életéből átkerül a shin otokóra. Ezért történik az, hogy a népszokás résztvevői valósággal megrohamozzák a shin otokót, hogy hozzá tudjanak érni.

A szerencsehozó, vagy szerencsétlenség-eltávolító férfi a városból a szentélyhez megy, hogy ott megszabaduljon a sok rárakott szerencsétlenségtől, és aki út közben hozzáér, az máris szerencsés lesz, legalábbis megszabadul a saját nyomorától.

Az idei shin otoko nagyjából egy óra alatt tette meg az utat, a végén egy zsinóron húzták az összegyűlt tömeg fején keresztül, egyfajta furcsa, szakrális body surföt bemutatva, miközben a megtisztulás jegyében vízzel locsolták.

További képek és információk korábbi Naoi-shinjiről ezen a linken érhetőek el.

(Asahi)

Rovatok