Index Vakbarát Hírportál

Marczisovszky Márton

mm

Személyesen megtekintett brit királyi esküvők száma1

TÉVÉSTÁBOK BÍRÓSÁGI TUDÓSÍTÁSAIBA VÉLETLEN BESÉTÁLÁSOK SZÁMA

Általános reakció típusanooooooooo.

Mestermágus alsószomszédok száma1

Mesedélelőtt! Sicctől A kis gömböcig, Hajós Andrástól Jónás Veráig Mesedélelőtt! Sicctől A kis gömböcig, Hajós Andrástól Jónás Veráig

Nézzétek meg egyben az elmúlt hét esti meséit!

tegnap, 06:57

Döbrösi Laura: A király macskája Döbrösi Laura: A király macskája

A mai meséből kiderül, hogy hiába a nemesi előjogok, néha egy macska is munkáséletre vágyik.

május 29. 19:04

Élőben az operatív törzs tájékoztatója Élőben az operatív törzs tájékoztatója

A legfontosabb kérdésünk: hány embert állítottak elő a veszélyhelyzeti szabályok megsértése miatt csütörtök este Budapesten?

május 29. 11:00

Aki ismeri a Spngyabob Kockanadrág című rajzfilmsorozatot, az tudja, hogy a főszereplő szivacs egy gyorsétteremben dolgozik, ahol nagy műgonddal készít herkentyűburger nevű szendvicseket.

A harmadik évad egyik részében viszont a rémes herkentyűburger nevű ételt készítik el, hogy pontosan miért az most lényegtelen igazából.

A szendvics a következő összetevőkből áll: egy sima herkentyűburgerre raknak csípős szószt, csikóhal retket, körömvagdalékot, majd megmártogatják a vécékagylóban, végül áttörlik az étteremtulajdonos Rák uraság zoknijával. 

Ezt készítette most el egy Pineapple Props nevű cosplayes, igaz, egészen más összetevőkből.

 

Így készül a valódi változat: húspogácsa pulykából, zöldborsós bundában, kecskesajtos aiolival leöntve, azon pulykás, borsós szósz, némi mángold mellé, az egész pedig egy vörösáfonyás, házi készítésű buciban van.

Azt mondja, egész finom az eredetire egyébként meglepően hasonlító burger.

Alireza Japalaghy egy népszerű iráni parkouros (olyan hobbiatléta, aki mindenféle extrém módokon közlekedik, sokszor magas építmények tetjén ugrálva, himbálózva, lógva) , akit néhány nappal ezelőtt, a legutóbbi mutatványa után letartóztattak a rendőrök.

De nem azért, mert egy ház tetejéről, vagy mert felmászott egy ipari toronyra, hanem azért, mert közben megcsókolta a barátnőjét. A nyilvános csók pedig Iránban tilos, ezért a rendőrök szeméremsértés miatt letartóztatták.

 

Néhányan felhívták a figyelmet arra, hogy Japalaghy már korábban is készített hasonló, nyilvános csókos anyagokat, eddig viszont nem tartóztatták le. A letartóztatása azután történt, hogy arról posztolt, hogy megkérdőjelezte a rendőrség nyomozóinak munkáját a drogellenes nyomozóként dolgozó apja eltűnésének ügyében.

(BBC)

Mark Rober amellett, hogy a NASA egyik mérnöke, nagyon népszerű figura Youtube-on, számtalan érdekesebbnél érdekesebb kísérletet hajt végre, fizikai magyarázatot ad arra, hogy miért szinte lehetetlen nyerni a bazári játékokon, meg úgy általában érdekes módon köti össze a fizikát a csíntevéssel.

A legutóbb például azt elégelte meg, hogy a kertjében a mókusok állandóan kilopkodják a madáretetőbe rakott kaját. Mit tesz ilyenkor egy NASA-mérnök? Egy hónap alatt épít egy iszonyatosan összetett labirintust mókusoknak, aminek a végén egy mókuskatapult van, ami jó messzire elrepíti a kéretlen betolakodókat. Persze csak úgy, hogy ne essen bántódásuk.

 

 És hogy sikerül-e legyőznie a mérnöknek a mókusokat? Erre is választ kapunk a videóból.

Rober egyébként akkor robbant be az internetes köztudatba, amikor hasonlóan összetett rendszert épített, de akkor azért, hogy megleckéztesse azokat a tolvajokat, akik rendszeresen ellopták a háza elé lerakott csomagokat.

 

Rovatok