Index Vakbarát Hírportál

Matalin Dóra

mdor
A PIM-ben képzik majd az alanyt és állítmányt egyeztetni tudó újságírókat A PIM-ben képzik majd az alanyt és állítmányt egyeztetni tudó újságírókat

A Petőfi Irodalmi Múzeumhoz került a médiában dolgozók képzéséért felelős Nemzeti Tehetséggondozó. Demeter Szilárd főigazgató elmondja, hogy miért.

július 18. 16:03

A Jó srácok simán lehet a nyár vígjátéka A Jó srácok simán lehet a nyár vígjátéka

Itt az új előzetes a fiúkról, akiknek annyira durva lett a filmjük, hogy ők tuti nem nézhetik meg.

július 18. 15:13

Jogvédők: Janet Jackson és 50 Cent a pénzt választotta a morál helyett Jogvédők: Janet Jackson és 50 Cent a pénzt választotta a morál helyett

Más sztárokkal együtt annak ellenére fellépnek egy szaúdi fesztiválon, hogy emberi jogi szervezetek kérték, hogy ne tegyék.

július 18. 15:02

Idén is megrendezik Somogyvámoson, Krisna-völgyben a háromnapos búcsút. Ez tulajdonképpen egy óriási fesztivál rengeteg programmal. Három napon át mindeki előtt nyitva áll a Krisna-hívők által lakott völgy, tavaly körülbelül tízezren keresték fel a fesztivált. Az idei búcsú egyik kiemelt témája a környezettudatosság lesz.

A leglátványosabb program pénteken a Holi, vagyis a színek fesztiválja lesz, ami nem más mint egy óriási, gyerekek és felnőttek részvételével zajló festéklövészet virágesőben. Szombaton és vasárnap bárki egy-egy védikus esküvő vendége lehet, a látogatók megkóstolhatják a vegán magyar és az indiai konyha ételeit is. Ahogy minden évben, idén is be lehet nézni egy Krisna-hívő család otthonába, lesz őskohász bemutató és a hagyományos kézi szövés-fonás.

Engedélyhez kötött fegyvertartást követel új videójában Madonna. A God Control 24 órája sem került fel a YouTube-ra, máris több mint egymillióan látták. A klip a 2016-os orlandói mészárlás áldozatainak állít emléket. A Pulse nevű melegbár elleni támadásban ötvenen haltak meg, és több mint ötvenen megsebesültek. Madonna a klip végén arra hívja fel a figyelmet, hogy évente 36 ezer amerikait lőnek le.

23 év és 295 előadás után búcsúzik a Katona József Színház legendás előadása, az Elnöknők. Werner Schwab darabját Ascher Tamás rendezésében mutatták be 1996. május 18-án a Kamrában. Június 2-án a 295. előadással búcsúznak az előadástól. Szirtes Ági, Pogány Judit és Csákányi Eszter 23 éven keresztül alakította töretlen sikerrel Greta, Erna és Mariedl szerepét. Többek között Stuttgartban, Rijekában, Stockholmban és Milánóban is bemutatták az Elnöknőket, ami egyébként a Katona repertoáron lévő darabjai közül a legrégebben futó volt, megelőzve a Portugált, ami 2018 őszén, 20 év után került le műsorról.

Rovatok