Index Vakbarát Hírportál

Matalin Dóra

mdor
Hát én most üvöltök Hát én most üvöltök

A hajléktalanokkal szembeni erőszak összefügg az új törvénnyel - állítja Röhrig Géza, akit a legtöbben az Oscar-díjas Saul fiából ismerhetnek. Bár folyamatosan dolgozik hollywoodi filmekben, elsősorban költőnek tartja magát. Új könyve ötven hajléktalan portréja, amit a Fedél Nélkül hajléktalan terjesztői árulnak. Röhrig a saját bőrén is megtapasztalta a hajléktalanságot Amerikában, később pedig egy hajléktalanszállón dolgozott évekig.

november 12. 17:07

Régen minden jobb volt, kivéve a magyar filmek Régen minden jobb volt, kivéve a magyar filmek

Hamarosan a mozikban a VAN rendezőjének, Reisz Gábornak új filmje, a Rossz versek. Új előzetes először az Indexen látható.

november 9. 05:49

Film készül a leghíresebb magyar vadászról Film készül a leghíresebb magyar vadászról

A Széchenyi Zsigmondról szóló dokumentumfilmet segíti az író, vadász, Afrika-utazó 93 éves özvegye is.

november 8. 14:25

Budapesten forgat Ruby Rose, a sokat emlegetett Batwoman sorozat főszereplője. Batwoman a DC-univerzum első LMBTQ-szuperhőse. A képregényből készült sorozat főszereplőjeként Rose lesz az első meleg szuperhős főszereplő a tévétörténetben, ráadásul a színésznő maga is biszexuális. Rose szorgalmasan dokumentálja az életét az Instáján, innen tudható, hogy éppen nálunk dolgozik. Nemrég azt is bemutatta, hogy milyen kínokat áll ki egy színész, amíg a maszkmesterek dolgoznak rajta: 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

So glad I’m not claustrophobic. *****

Ruby Rose (@rubyrose) által megosztott bejegyzés,

Mi elmulasztottuk, de egy olvasónk szerint Instagram Storyjában több olyan screenshotot is posztolt, ahol éppen magyarul tanul a Duolingón. Rose-t korábban olyan filmekben és sorozatokban láthattuk, mint az Orange Is The New Black, a Meg - Az őscápa vagy a John Wick 2.

Legalábbis Nagy-Britanniában még meglepően sok fekete-fehér tévé van üzemben. Egészen pontosan 7161 ilyen működő, nem dísznek, porfogónak használt tévét tartanak számon, írja a Sky News. Persze a számuk rohamosan csökken, 2000-ben még 212 ezer működő fekete-fehér készülék volt, de 2003-ra megfeleződött a számuk, 93 ezerre. 2015-ben esett először tízezer alá.

A legtöbben Londonban tévéznek fekete-fehérben, ezt West Midlands és Greater Manchester megyék követik. Még mielőtt valaki azt hinné, hogy a szegénység miatt vannak még üzemben ezek a tévék: a cikk szerint nem (csak) ez az ok. Jeffrey Borinsky történész technológiával foglalkozó szerint szerint sok a gyűjtő, és vannak hozzá hasonlóan azok, akik szerint fekete-fehérben nagyobb élmény tévézni, mint egy 4K Ultra HD készüléket nézni. 

Csak pár hét és mozikba kerül a legújabb szuperhősfilm, az Aquaman. Annyi derült ki eddig az előzetesekből, hogy a Batmanen és Supermanen túli világát építgető DC Comics nem spórol ki semmit a filmből: lesz benne nehéz gyerekkor, családi viszályok, tonnányi CGI, szerelem, háború, kézzel felemelt atomtengeralattjárók, cápák és így tovább.

Most kijöttek a film főbb karaktereiről készült poszterek is, amik az előzeteshez hasonlóan semmi jót nem ígérnek. Ízlés kérdésre persze, de a  Jason Momoát, Nicole Kidmant, Amber Heardöt, Patrick Wilsont,  Dolph Lundgrent és  Willem Dafoe-t ábrázoló képek alapján megint csak úgy tűnik, hogy a film nem számol a 12 év feletti közönség igényeivel. Az összes képet itt lehet megnézni.

Rovatok