Index Vakbarát Hírportál

Matalin Dóra

mdor
Gera Marinát és a Trezor című filmet is nemzetközi Emmyre jelölték Gera Marinát és a Trezor című filmet is nemzetközi Emmyre jelölték

A színésznő az Örök tél főszerepéért kapott jelölést, a Trezor a legjobb tévéfilmek között versenyez.

tegnap, 15:36

Rembrandt családjának életébe is beleshetünk a Szépművészetiben Rembrandt családjának életébe is beleshetünk a Szépművészetiben

A Rembrandt és tanítványai című kiállítás a festő halálának 350. évfordulójára emlékezik grafikákkal, rajzokkal, rézkarcokkal.

tegnap, 15:10

A Bartók Béla út környéke a világ legmenőbb helyei között A Bartók Béla út környéke a világ legmenőbb helyei között

A Time Out friss listája szerint a világ 41. legklasszabb környéke Újbudán található.

tegnap, 14:24

Makk Károly gyerekei, Makk Lili és Makk Károly Dömötör ötletére a Mammutettő és a Budapest Rooftop Cinema közös szervezésében augusztus 29-én, Makk Károly halálának második évfordulóján ingyenes filmvetítést rendeznek, így tisztelegve emléke, rendkívüli élete és munkássága előtt. 

A szervezők azt írják, hogy nehéz volt választani, hiszen Makk Károly összesen 43 filmet rendezett, amelyekből hatot meghívtak a cannes-i filmfesztiválra is: a Liliomfit, a Szerelem, a Macskajáték, az Egy erkölcsös éjszaka, az Egymásra nézve és Az utolsó kézirat című filmeket. Végül a Liliomfit választották, amiért Makk Károlyt Arany Pálma díjra is jelölték. A Liliomfi 2012-ben bekerült a Magyar Művészeti Akadémia tagjai által kiválasztott legjobb 53 magyar film közé.

A vetítés este 7-kor kezdődik a Mammuttetőn.

A magyar modell ezúttal a most kezdődő Velencei Filmfesztivál vörös szőnyegén pózolt olyan sztárok mellett, mint Juliette Binoche, Catherine Deneuve vagy a Spice Girls tagja, Mel B. Az apropó Kore-eda Hirokazu japán filmrendező La Vérité (Az igazság) című filmjének világpremierje volt, ebben szerepel a két francia színésznő. 

A fesztivál egyébként egy Roman Polanskiról szóló vitával indult, ugyanis meghívták a rendező An officer and a Spy című történelmi thrillerét is a versenyprogramba. Ezt többen kifogásolták, mert a lengyel rendező ellen 40 éve van érvényben elfogatóparancs az Egyesült Államokban, amiért megerőszakolt egy kiskorú lányt.

A filmfesztivál szeptember 7-ig tart, a versenyprogramban nincs magyar film, de az Orizzonti Shorts nevű szekcióba beválogatták a GUO4 című magyar kisjátékfilmet. 

Hamarosan mozikba kerül Quentin Tarantino új filmje, a Volt egyszer egy Hollywood Brad Pitt, Leonardo Dicaprio és Margot Robbie (meg vagy két tucatnyi másik sztár) szereplésével. A három főszereplő éppen a film népszerűsítésvel vannak elfoglalva, egyik premierről, sajtótájékoztatóról és a tévéshowból esnek a másikba.

Ezek után nem csoda, ha néha támad egy kis zavar a gépezetben. Így fordulhatott elő, hogy a sztárok a film egyik premierjére igyekezve éppen Jimmy Kimmel műsorának felvételét szakították félbe. Hogy mennyire eredeti ez a vicc, az vitatható, de a stúdió közönsége imádta. Különösen a rózsaszín inges fickót érdemes figyelni a kép szélén: 

Rovatok