Index Vakbarát Hírportál

Matalin Dóra

mdor

újságíró Kult

Jude Law is benne lesz a Marvel kapitányban Jude Law is benne lesz a Marvel kapitányban

Ez lesz a Marvel első filmje, amiben egy női szuperhős, Brie Larson lesz a főszereplő.

tegnap, 11:38

Thor lovon üldözi a tálibokat Thor lovon üldözi a tálibokat

A 12 Strong azokról az amerikai katonákról szól, akiket 9/11 után küldtek Afganisztánba, hogy levadásszák a támadás felelőseit. Itt az új előzetes.

tegnap, 10:58

Három szerkesztőséget és egy civil szervezet filmes csapatát jutalmazta Hégető Honorka-díjjal az alapítvány zsűrije idén. A díjjal a társadalmi gondokat érzékenyen bemutató filmeket, riportokat ismerik el. Idén rekordszámú, száznál is több pályázat érkezett. Baló György, az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorának vezetője és Weyer Balázs, a Főszerkesztők Fórumának elnöke végül négy filmes csapatot jutalmazott.

Az első díjat a zsűri megosztotta az RTL Klubos Moskovics Judit és a 444-es Ács Dániel és Botos Tamás között. Moskovics egy vidéki gyermekotthonban és egy budapesti gimnáziumban előforduló szexuális zaklatást tárt föl, a 444-esek többek közt egy kazincbarcikai mélyszegénységben élő rapper mindennapjait mutatták be.

Megosztott különdíjat kapott Szurovecz Illés és Magócsi Márton az  Abcúgból, valamint a Kálmán Mátyás és Bordás Róbert a TASZ-ból. Szuroveczék a korábban a bélapátfalvi fogyatékos intézetből a nagyvisnyói lakóotthonba kerülő, enyhe fogyatékkal élő szerelmespárról forgattak anyagot, a TASZ-osok pedig a civil szervezet többféle ügyfelének történetét dolgozták fel.

Aki járt idén a Volton, és jól érezte magát, az most nosztalgiázhat egy nagyot. Készült ugyanis egy összefoglaló, visszatekintő videó a fesztiválról, Official Aftermovie, ahogy a készítők elnevezték. A legjobb pillanatokat összegyűjtő kisfilmben egyértelműen a Linkin Park azóta elhunyt énekese, Chester Bennington búcsúja a soproni közönségtől a legmeghatóbb rész. A videót itt lehet megnézni:

Az Állati jó kekszek sztorija elég fura, de biztos ez kell a mostani gyerekeknek. Van egy szörnyen elfoglalt apa, akinek a munkája miatt semmi ideje a családjára. Így aztán a kislánya nagyon megörül neki, amikor kiderül, hogy örököltek egy vándorcirkuszt. Sajnos a cirkusz teljesen lerobbant, állatok nincsenek, az artisták idősek. De van még valami: egy rejtélyes dobozban mágikus kekszek lapulnak, ha valaki megeszi őket, olyan állattá változhat a  a porondon, amilyenné csak szeretne. Mondom, fura. De itt az első előzetes, a kekszek tavasszal érkeznek a mozikba.

Rovatok