Index Vakbarát Hírportál

Matalin Dóra

mdor
Tényleg ez a film nem kellett nektek? Tényleg ez a film nem kellett nektek?

Végre moziba kerül Martin Scorsese maffiafilmje Robert De Niro, Al Pacino és Joe Pesci főszereplésével. A stúdióknak nem kellett, de a Netflix felkarolta a három és fél órás eposzt. Jól tették.

november 15. 17:40

Kormánybiztos: A főépítész fogja be a száját Notre-Dame-ügyben!

Párizsban elmérgesedett a vita a Notre-Dame újjáépítéséről. A kormánybiztos keményen beszólt a főépítésznek.

november 14. 14:58

Mark Wahlberg is játszik az Uncharted-filmben Mark Wahlberg is játszik az Uncharted-filmben

A videójátékokon alapuló filmben Tom Holland figurájának mentorát alakítja majd.

november 14. 14:27

Egyszer minden véget ér......ütött az óránk.

Ezzel a drámai felütéssel jelentette be az EllátóKert, hogy november 24-én, vasárnap tartják záróbulijukat. Az egyik legrégebben üzemelő belvárosi romkocsma ugyanis végleg bezár. A buliban minden ital féláron lesz, a program pedig a következőképpen alakul: 

  • Wonky Swing Trio
  • Eged Marci, Tomor Barnabás & zenekaruk
  • Dynamite Dudes

Este 10-től DJ-k:

  • Gabrigo
  • Rodriel
  • DJ Jutasi
  • Gubányi Pisti urunk!

Az EllátóKert közel tíz éven át működött a Kazinczy utcában. Nemsokára Óbudán, a Mókus utcában nyitnak majd új helyet. 

Még csak egy hete van fent a YouTube-on Dé:Nash és Krúbi legújabb közös dala, a Csokdigger, de máris több mint 200 ezren nézték meg. Nem is csoda, hiszen már a címadás, a Csokdigger kifejezés is remekbe szabott. Golddiggerek korábban is voltak szép számmal, de hála a kormány családbarát politikájának, eljött a csokdiggerek ideje.

A dalt a készítők szerint egyébként "nyárias lágernóta részben a csokról, részben azokról a hangokról, melyek gyermeknemzésre ösztökélnek nemzetünk és Európa etnikai tisztántartása végett".

Krúbival korábban készített podcastunkat itt lehet meghallgatni, a Turul rappel berobbant Dé:Nash első koncertjéről pedig ezt a videót készítettük.

55. alkalommal rendezte meg a londoni Natural History Museum az Év Természetfotósa című természetfotó pályázatát. Ahogy minden évben, idén is rengetegen, több mint 100 országból több mint 48 ezer képpel neveztek.  Az Év Természetfotósa 2019-ben végül a kínai Jongqing Bao lett a Tibeti-fennsíkon készült fotójával. A legjobb képekből az Index is készített egy válogatást, itt lehet megnézni. A kiemelt képek készítői közé három magyar fotós is bejutott: Koncz-Bisztricz Tamás, Máté Bence és Potyó Imre.

Egy másik, magyarokat is érintő verseny viszont még nem zárult le, a közönségszavazás, a LUMIX People's Choice Award ugyanis még tart. Itt 25 kiválasztott képből az internetes szavazók döntik el, hogy ki legyen a győztes. Idén egy magyar fotós, Tökölyi Csaba Dressed for Dawn című képe is versenyben van. A fotó különleges nézőpontból ábrázol egy kócsogot, és itt lehet szavazni rá. A LUMIX People's Choice Award szavazása 2020. február 4-ig tart. 

Rovatok