Index Vakbarát Hírportál

Miklósi Gábor

Nyilas Gergőtől elszenvedett vereségek közben/után összetört pingpongütők száma2

Indulatkezelési problémák megoldását célzó terápiában töltött órák száma0

Leghosszabb ideig ígérgetett cikk megírásáig eltelt idő7 hónap

Soha meg nem írt cikkek száma4 (a mai napig összerándul a gyomrom, ha valamelyik eszembe jut)

BESZTOF
Mama, az a gyapjúalsó azért most jól jönne! Mama, az a gyapjúalsó azért most jól jönne!

1936 telén egy fiatal pilótának óriási szerencséje volt: pont akkor sorsolták ki repülni, amikor váratlanul felerősödött a szél, és több mint egy órát lejtővitorlázott a Hármashatár-hegy fölött.

tegnap, 13:26

Nem vetemedtek arra, hogy elnémítsák a CEU-t Nem vetemedtek arra, hogy elnémítsák a CEU-t

Inkább ellehetetlenítették. Kinek jó ez? Senkinek. Kinek rossz? Mindenkinek. Mégis megtették? Meg, mert megtehették.

december 3. 13:02

Kúria: Nem teheti ki az állam a Politikatörténeti Intézetet a Kossuth térről Kúria: Nem teheti ki az állam a Politikatörténeti Intézetet a Kossuth térről

Kénytelenek lesznek fizetni a Párttörténeti Intézet jogutódjának, az épületbe épp a Kúria költözne.

november 26. 14:43

Vannak dolgok, amikről kultúrember nem beszél, pláne nyilvánosan. A napokban azonban egy olyan higiénai vívmány létezésével szembesültem, amiről még sosem hallottam, pedig 48 éves múltam és sokfelé jártam a világban, szóval most mégis teszek egy kis altesti kitérőt.

Ha valaki nem lenne tisztában a címben idézett tárgy mibenlétével, annak idézném a Ludas Matyi című Kádár-kori szatirikus hetilap egyik 80-as évek beli számát, amiben először olvastam róla: a paksi mogyoró

a seggszőrökre ragadt száraz szarcsomó.

Most, hogy ezen túlestünk, jöjjön a felfedezésem. Egy kelet-magyarországi vendéglátóhely vécéjében találkoztam az alábbi tárggyal:

Először csak bámultam, hogy ez mi, aztán a piktogramot silabizálva lassan leesett. A vécépapírra egy adag habot engedve tudunk segíteni a kellemetlen jelenségen. Mivel nem voltam benne biztos, hogy a fenékhab tényleg arra való-e, amire gondolom, kikerestem a termék oldalát. Sokkal okosabb nem lettem, de annyit azért megtudtam, hogy

  • a termék neve careMOUSSE (hevenyészett fordításban: habos törődés);
  • "a hab puhaságú careMOUSSE a bőr ph-értékéhez állított és dermatológiailag tesztelt";
  • "olyan bőrnyugtató anyagok, mint az Aloe Vera gondoskodnak a tisztaság és kényelem érzetéről".

Hát, így.

A Ripost című kiadvány ma olyan címoldallal és vezető anyaggal jelent meg, ami messzebb esik a civilizált közbeszédtől, mint Ómolnár Miklós főszerkesztő a Nobel-békedíjtól. Nem kímélték a Ripostot a kommentelők sem, ám az eset még a Magyar Kétfarkú Kutya Párt humorérzékét is lenullázta:

 

 A hajtás alatt a szerkesztőség amúgy egy címlapi Schopenhauer-idézettel próbál a magaskultúra intellektuális ködjébe burkolózni:

Az élet ingaként leng a fájdalom és az unalom között.

„Vajon benne lesz-e a híradóban, hogy 120 ezer aláírás gyűlt össze az európai ügyészséghez való csatlakozásért?" – tette fel a kérdést Hadházy Ákos. Azt mondta, hogy amíg a néphülyítés megy, vissza fognak ide jönni. Ezzel véget ért a Hadházy által az MTVA-székházhoz meghirdetett tüntetés. A többség itt maradt a beszédére, a továbbinduló jobbikosok kevesebben voltak.

Rovatok