Index Vakbarát Hírportál

Miklósi Gábor

Nyilas Gergőtől elszenvedett vereségek közben/után összetört pingpongütők száma2

Indulatkezelési problémák megoldását célzó terápiában töltött órák száma0

Leghosszabb ideig ígérgetett cikk megírásáig eltelt idő7 hónap

Soha meg nem írt cikkek száma4 (a mai napig összerándul a gyomrom, ha valamelyik eszembe jut)

BESZTOF
Salvini felmondta az olasz kormánykoalíciót Salvini felmondta az olasz kormánykoalíciót

Megszűnt a többség, menjünk szavazni, mondja a közvélemény-kutatásokban megerősödött szélsőjobboldali belügyminiszter.

augusztus 8. 21:11

Megadta magát a volt kirgiz elnök Megadta magát a volt kirgiz elnök

Hívei nem védték tovább, korrupciós vád miatt zajlik ellene eljárás.

augusztus 8. 16:17

Elhallgatták az igazat az oroszok a titokzatos 2017-es radioaktív felhőről Elhallgatták az igazat az oroszok a titokzatos 2017-es radioaktív felhőről

Mégsem a légkörben elégő műhold okozta a fél Európát beterítő szennyeződést.

július 29. 23:33

Nem lehetett könnyű a Budapesti Fesztiválzenekarnak pár héttel a Hableány szörnyű tragédiája után, egy évek óta tervezett dél-koreai turné első állomásaként hétfőn Szöulban színpadra lépni. A balesetben a személyzet két magyar tagja mellett 26 dél-koreai turista vesztette életét. A Lotte Concert Hall-ban tartott koncert elején Fischer Iván beszélt röviden, majd a zenekar egy koreai dalt adott elő állva, amit a zenészek maguk énekeltek. A dal az örök várakozásról szól.

 

Az a tény, hogy Orbán Viktor (56.) születésnapja most pénteken volt, és aznap este 9 után a Budai Vár Pestre néző oldala fölött tűzijátékot is láthattak a környék lakói, több olvasónkban is felébresztette a gyanút, hogy a két eseménynek köze lehet egymáshoz. Biztosan nem tudom állítani az ellenkezőjét, de mivel a tűzijátékot közvetlenül a házunk mellett  lőtték fel, pár dolgot érdemes megjegyezni.

  • Az a politikus, aki simán csináltat magának dunai erkélyt egy amúgy is milliárdokért átépített műemlék kolostorépületre a Várban, nem ünnepelteti magát stikában amatőr tűzijátékkal. Ez nem Orbán Viktor stílusa.
  • A környékünkön (a Várhegy oldalában, a Batthyány tér fölött) pár hetente van a tegnapihoz hasonló tűzijáték. Vagy egy esküvőhöz, legény/leánybúcsúhoz kapcsolódva, vagy csak úgy, apropó nélkül. A megrendelők a Halászbástyáról nézik a full illegális látványosságot, ami a Hunyadi utca hajtűkanyarjának öblében vagy lejjebb, a kis kutyafuttatóban kirakott kartondobozokból röppen fel.
  • Talán nem vagyok még örökösen nyafogó, rendet követelő bácsika, de amikor a gyerekeim felébrednek a házat rengető, öt perces durrogásra, a kutyánk remegve szűköl, és ehhez képest még hálásnak kell lennem, hogy épp nem sétáltunk vele, mert akkor Pomázig rohanhattunk volna utána, ha lenne, kinyílna a bicska a zsebemben.
  • Az, hogy mire a kanóc leég és a tűzijáték beindul, eltűnik a pompás szórakozás  lebonyolítója, az üres hüvelyek vagy mik, szóval a dobozok viszont rendre ott maradnak, természetes. A mostani péntek este annyiban volt különleges, hogy az erkélyünkre izzó pernye hullt, az egyik tűzijátékos doboz meg a vége felé már nagy lánggal égett, és a kutyaitató kút vizével kellett eloltani.

Emlékeznek arra, amikor 10 éve tavasszal és nyáron az egész ország azon hőbörgött, hogy míg hét közben gyönyörű, napos kiránduló- vagy strandidő volt, hétvégenként hónapokon át mindig esett? Amikor Soros György még nem migránshordákkal és a zsoldjában álló Brüsszellel meg a civilekkel sanyargatta a nemzettestet, hanem a kisemberek zsebéből kiszipolyozott pénzével egyenesen az időjárást szabadította ránk? A dolog aztán megismétlődött  2011-ben, 2016-ban, 2018-ban, és biztos lehetne még egy csomó évet találni.

Erre tessék, február óta mindig hétvégénként volt jó idő és hét közben rosszabb. Vajon megjelent egyetlen kicsike hír vagy akár csak egy kósza sor, hogy milyen csodás ez így? Na ugye! Most is elég csak kinézni – esik, fúj, míg a négynapos hétvégén végig sütött a nap!

Szóval köszi időjárás, és csak így tovább!

Rovatok