Index Vakbarát Hírportál

Miklósi Gábor

Nyilas Gergőtől elszenvedett vereségek közben/után összetört pingpongütők száma2

Indulatkezelési problémák megoldását célzó terápiában töltött órák száma0

Leghosszabb ideig ígérgetett cikk megírásáig eltelt idő7 hónap

Soha meg nem írt cikkek száma4 (a mai napig összerándul a gyomrom, ha valamelyik eszembe jut)

BESZTOF
Összeolvad az Echo és a Hír Tv híradója Összeolvad az Echo és a Hír Tv híradója

Egy dolog a nemzetstratégiai jelentőség, egy másik meg a spórolás.

tegnap, 22:16

A Sándor-palotában aztán tuti nem lesz új székházbotrány! A Sándor-palotában aztán tuti nem lesz új székházbotrány!

Kijött az új ORFK-utasítás: még a képviselők se vihetnek magukkal mobilt Áder János hivatalába.

tegnap, 21:18

Belebukott a botrányba a ferencvárosi parkolás irányítója Belebukott a botrányba a ferencvárosi parkolás irányítója

Azonosítószám nélküli parkolójegyek, elsikkadt bevételek, csaló parkolóőrök, VIP-lista: túl sok sebből vérzett a kerületi parkolás.

tegnap, 18:36

Pár órája mutattuk meg, hogy a Bátor Tábor angyalföldi irodája előtt egy Tabor1 rendszámú A7-es Audi parkol, és értetlenkedtünk, hogy ezt így hogy. A súlyos beteg gyerekeknek élményeket szerző Bátor Tábornál jobb és hitelesebb magyar civil szervezet nem sok van, ezért roppant furcsa volt, hogy ilyen módon összefüggésbe kerülhettek egy prémiumkategóriás kocsival.

Először a Bátor Tábor közölte, hogy nincs közük a kocsihoz, majd az autó tulajdonosa jelentkezett. Innentől idézzük a levelét:

Kérlek, hogy a cikket vegyétek le/módosítsátok stb. (nem tudom, mi a szokás ilyenkor). Az én autóm van rajta, amivel a Reklámeszköz.hu cég bejárata előtt parkoltam tegnap (egy popup fal előlapért mentem oda), ami mellett az az irodaház van, amiben a Bátor Tábor is irodát bérel.

Nem gondoltam volna, hogy a parkolásnál ennyire körültekintőnek kell lennem :)

Csatolom az autó forgalmiját igazolásképpen.

Elnézést kérek a Bátor Tábortól is, nem gondoltam volna, hogy ezzel ilyen problémát okozok. Megígérem, hogy idén nekik fogom majd felajánlani az SZJA-m 1%-át:) Költsék el a beteg gyerekekre, ahogyan eddig is tették, én legalábbis csak jót hallottam korábban róluk.

Köszönettel

Tábor István

A Bátor Tábortól, Tábor úrtól és az olvasóktól is elnézést kérünk a történtekért: vannak ilyen véletlenek.

Vasárnap este, amikor véget ért a Super Bowl, a magángéppel érkező kiváltságosok azonnal rohantak a reptérre, hogy idejekorán hazarepülhessenek Minneapolisból. Aki nem volt elég gyors, várhatott a sorára: jó pár órába telt, amíg a mintegy 500 ilyen repülő felszállt. Ezeket pirossal jelölték a FlightRadar videóján, a kékek a menetrend szerinti, kereskedelmi járatok.

Úgy látszik, ez még nem az az év, amikor gazdagék hajlandóak lennének bármiről is lemondani a klímaváltozás lassításáért.

 

Frissítés: Több olvasónk is jelezte, hogy ez a tavalyi Super Bowl utáni gazdagexodus videója, és milyen igazuk van! Bocs a hibáért.

Pénteken síelni indultam, de sehol se találtam a síkesztyűmet. Voltak homályos emlékeim, hogy a lányaim egymást ijesztgették velük a decemberi havazáskor, meg hogy a kocsiról a havat söpröm bennük, de szőrén-szálán eltűntek. Megnéztem minden lehetséges helyen, de rohannom kellett, és végül feladtam azzal, hogy kénytelen leszek majd a sípálya melletti első sportboltban venni egyet.

Bosszankodtam kifelé a kocsiban, aztán a helyszínen is magyarázkodtam, hogy tennünk kell egy kanyart, mert be kell ugranom a boltba. Így is lett.

Este, amikor megint kézbe vettem a telefont, a Facebook-falamon több sí- meg bőrkesztyű hirdetés is felbukkant. Sílécet, síbakancsot, síruhát, síszállást nem akartak rám sózni, síkesztyűt viszont annál többet. Ahogy lefelé görgettem, három ilyen hirdetést találtam.

Nem emlékszem, hogy valaha is szembe jött volna a neten síkesztyű-reklám. És egész biztos, hogy most sem kerestem rá, de értelme se lett volna, mert nem voltam abban a helyzetben, hogy termékek és konkrét ajánlatok között válogassak. Nem írtam róla emailt, nem cseteltem róla, nem posztoltam semmit, és még telefonon se beszéltem róla senkivel. Csak élő szóban, pár emberrel.

Oké, kártyával fizettem a kesztyűért, és bár ehhez sincs köze a Facebook-nak, de még a visszaigazoló sms-ből is csak az derül ki, hogy egy hegyi sportboltban vettem valamit.

Akkor mégis honnan az úristenből tudta a Facebook, hogy érdekelhetnek a síkesztyűk? Mi a franc ez az egész?

Rovatok